donderdag 29 januari 2015

Anonymous

Barracuda is nooit zo onder de indruk geweest van Anonymous, de hackersclub die vanuit een misplaatst superioriteitsgevoel landen, instanties en wat al niet meer de les wilde lezen. Toegegeven: achter die lackopwekkende Darth Vader-video's zaten niet zelden een paar puistenkoppen, aangezien iedereen (dag, Jacob!) zich Anonymous kon noemen.

De laatste tijd lijkt Anonymous zich van een andere kant zien, door mee te vechten tegen de jihad-sites.

Toch had de beweging ooit echt een gezicht: Barrett Brown. Die is een dezer dagen veroordeeld tot 63 maanden celstraf en het betalen van een boete van 890.000 dollar. Brown werd vervolgd nadat hij links had geplaatst naar een door een hacker gestolen informatie van veiligheidsbedrijf Statfor Global Intelligence in 2011. Daarna deed hij nog wat domme dingen, zoals het plaatsen van dreigvideo's.

Critrici vinden het absurd dat één enkele link wordt gezien als aanzetten tot identiteitsdiefstal en dat Brown daarvoor al sinds begin 2012 vastzit. Maar het grootste probleem was misschien wel dat Brown meer activist dan journalist was. De Amerikaanse beschouwen Brown als een verlengstuk van Anonymous. Brown schijnt er zelf niet erg mee te zitten: 'For the next 35 month, I’ll be provided with free food, clothes and housing as I seek to expose wrondgoing by Bureau of Prisons officials and staff and otherwise report on news and culture in the world’s greatest prison system.'

6 opmerkingen:

 1. Alsof de Duvel ermee speelt, Barra......de man die het NOS-journaal verstoorde, handelde naar eigen zeggen namens een 'hackers-collectief' en kwam op mij over als een 'compleetdenker' die ons schaapjes wel het ware nieuws zou gaan vertellen (en terwijl ik dit typ wordt de gedachte van een compleetdenker alleen nog maar eens bevestigd door het feit dat de man na zijn arrestatie tegen een verslaggever van de NOS die een vraag stelde, antwoorde dat het een typische bevooroordeelde vraag van de NOS was die betaald worden door de Elite......)

  Door wie zou de man het meest beïnvloed zijn? Kat of Vrijland?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ook een andere site zijn geweest.

   Maar de theoristen mogen niet klagen: Het word allemaal genoemd. Niet met naam en toenaam, maar wel in grote lijnen en met herhaling.
   Maar ongetwijfeld zal er een theorie bij worden bedacht. Waarschijnlijk is het allemaal opgezet, heeft Gelauff er iets mee te maken, moeten we worden geïntimeerd, dat het te makkelijk ging enzovoort.

   Verwijderen
  2. En idd, op de panelen van GeenStijl is al geroepen 'false flag'......

   Hoe sneu is dat: ga je als compleetdenker het volle risico aan om lang achter de tralies te verdwijnen om ons schaapjes de waarheid *kuch* te vertellen door het 8 uur journaal te gijzelen, wordt je vervolgens door je eigen achterban weggezet als hoax/false flag......

   Je blijft lachen met ze.........ben benieuwd hoe snel Vrijland zijn rentree gaat maken :)

   Verwijderen
  3. Lachen? Ik vind het eerder triest.

   Verwijderen
 2. Triest is die community wel ja en in plaats van dat mannen als Vrijland en Kat zich verantwoordelijk voelen voor het (wellicht) voeden van de gevoelens van deze man, is Veijland er dus inderdaad als de kippen bij om zijn comeback te maken door een poll op FB te plaatsen en de rest aan zijn kirrende FB achterban over te laten. Die lopen al te geiten hoe slecht er geacteerd werd in deze zogenaamde nep-hoax.....

  Overigens geloof ik niet dat de verdachte echt iets gewelddadigs van plan was, maar hij heeft wel pijnlijk duidelijk gemaakt hoe makkelijk zoiets dus kan gebeuren.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk wordt er nu door het OM WEL eens goed doorgepakt bij onze "vrije geesten en compleetdenkers". Je ziet nu tot hoever ze bereid zijn te gaan. En idd is het gigantisch lachwekkend dat een schaapje zo ver is gekomen om echt iets te doen en ze zetten hem meteen weg als 3e rangs acteur en slecht geschreven script enz enz....alsof hun leidertjes Kat en Vrijland ooit in de buurt van zo'n actie geweest zijn. Die hitsen kerels als deze op en zeggen vervolgens laf en achterbaks, wij deden niks. Verwarde geesten genoeg dus die nu toch wel eens goed onderzocht mogen worden!!

  BeantwoordenVerwijderen