zondag 25 januari 2015

Beestenhel

De Dierenpolitie is de benedenwoning van de volkomen ontspoorde Quirine de Kok in de Haagse wijk Mariahoeve binnen gevallen, meldt de Telegraaf. Daar werden niet minder dan 24 kippen (!), waaronder zeven dode, en drie verwaarloosde katten - zo plat als een dubbeltje -  'onder erbarmelijke omstandigheden' aangetroffen. De woning lag trouwens vol uitwerpselen.

Het Hart van Nederland heeft een foto van haar badkamer (links), waaruit blijkt dat Quirine een zeer proper mens moet zijn. De Kok sloeg overigens met de fiets op de vlucht, samen met acht uitgemergelde honden.

De Telegraaf schrijft dat de Dierenbescherming een 'levenslang verbod' voor het houden van dieren voor Quirine wil, aangezien het de zoveelste keer is dat de Haagse niet goed voor haar dieren zorgt. Of daar gewoon het geld niet voor heeft.

In 2009 kreeg de Haagse ('afkomstig uit Paramaribo', volgens haar Facebook profiel) zestig uur werkstraf omdat ze haar zwaargewonde kat liet creperen. De kat liep al zeker een week rond met een vanaf de elleboog ontvelde voorpoot en afgescheurde pezen en voetzooltjes. De zelfverklaard 'orthopedisch hoefsmid' werd ook voor haar paarden veroordeeld, maar in hoger beroep vrijgesproken wegens te weinig bewijs. Afgelopen november haalde de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in Zoeterwoude echter twee vermagerde en slecht gehuisveste pony’s en een paard van De K. uit een weiland.

Dat in zo'n stinkende zwijnenstal haar internet nog niet is dichtgeslibd, mag echt een wonder heten. Quirine is als zelfverklaard klokkenluider al jaren fan van Micha Kat, naar wiens site haar alias verwijst. Ooit schijnt ze de sloper van haar volkstuin te hebben wijsgemaakt dat zij iets moois heeft met - de naam is in dit verband wel heel toepasselijk - Kat. Die, neemt Barracuda aan, van de Prins geen kwaad weet. Toen ze nog geld had, heeft ze hem ook het nodige toegestopt. Niet meer, dus. Enkele maanden terug ging het verhaal dat haar woning zou worden geveild.

Bij Klokkenluideronline en andere forums deed Quirine natuurlijk steevast alsof ze volkomen ten onrechte was aangepakt voor het verwaarlozen van haar paarden, terwijl reaguurders die daar een opmerking over maakten werden weggezet als 'trollen'. Bij voorkeur in hijgerige staccatozinnen.

Barracuda vreest alleen dat geen dier in haar handen veilig is totdat ze zelf, al dan niet in een container, naar een mensenasiel wordt afgevoerd.

UPDATE 26/1: De Kok opgepakt nadat ze ergens in de buurt van Bloemenkiosk Finnenburg een tent wilde opzetten met haar honden en 1 kat.

7 opmerkingen:

 1. Quirine kwam vreemd genoeg op een Facebook-site voorbij, die spulletjes inzamelt/ruilt of weggeeft in de buurt van waar ik woon. Alleen Quirine woont in Den Haag en ik woon minstens een uur van Den Haag af, dus ik vroeg me toen al af: 'wat doet ze hier?

  Is ze verhuisd of zo? Het ziet er naar uit dat Quirine gaat verhuizen naar deze kant, of misschien al is verhuisd. Maar Quirine meldt dat ze een hondenopvang heeft. Als dat maar goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. GELIJK MELDEN aan de politie! Zij mag NIET doorgaan met dit soort kwellerijen!!!

   Verwijderen
  2. Dat wordt moeilijk Ik. Het is een vage advertentie en ik ga niet van uit privacy overwegingen de advertentie herhalen. Het is vrij vaag en het was dat ik -uit verhalen, Quirine ken- dat ik verbaasd las wat ze aanbood. Ik weet niet of ze hier in de buurt woont, want zoals al eerder gemeld- ik woon een stuk verder dan Den Haag. En daarom keek ik op dat Quirine zich in de buurt opgeeft.

   Verwijderen
 2. Quirine zou inmiddels zijn opgepakt.

  "terwijl reaguurders die daar een opmerking over maakten werden weggezet als 'trollen'"
  Is dat niet vrij standaard in de 'alternatieve zelfdenkende kritische media'?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is het ook, voor de dieren- wel te verstaan-.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inmiddels heeft Groep de Mos/Ouderenpartij besloten aangifte tegen haar te doen.

  BeantwoordenVerwijderen