dinsdag 27 januari 2015

Break the System gebroken

Poppetje gezien, kastje dicht. Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) heeft rond half drie een eind gemaakt aan de massademonstratie Break the System - tegen 'het politieke systeem' in Nederland - op het Malieveld in Den Haag. De demonstranten moeten vertrekken.

Het ging mis toen de 'massa' de binnenstad en het Binnenhof probeerde te bereiken. Dat was niet de afspraak. Dus arrestaties en twee op elkaar botsende politiebusjes (kop-staart botsing). Ten minste dat hebben we allemaal van Twitter en de mean stream media moeten halen, want de organisatoren die Facebook hadden gebruikt om aanhangers te vergaren, vielen vanochtend vroeg al volledig stil.

Van de verwachtte vierduizend aanmelders was trouwens nog geen fractie komen opdagen, een paar honderd. Komt waarschijnlijk omdat de hoofdact - Micha Kat via Skype - werd afgelast. Barracuda verwacht eerlijk gezegd niet dat na deze tweede megafail er nog een derde poging gaat komen.

24 opmerkingen:

 1. Volksverrader numero uno - inderdaad, Barracuda - kiest als de laffe flapdrol die hij is, weer eens de kant van de psychopaten. Geen grote verrassing maar teleurstellend is het best wel.

  Nederland is sinds de aanslagen van 9/11 grotendeels in een totalitaire politiestaat veranderd waarin het begrip "democratie" verdampt is. Wetten worden tegenwoordig door organisaties als het politiewezen simpelweg genegeerd omdat bijvoorbeeld ene Ivo Opstelten telkens toch weer iedereen weet voor te liegen. Zonder dat er ook ooit maar eens iemand op staat om deze misdadiger een halt toe te roepen. Nederland zit tenslotte vol met laffe Barracuda's.

  Maar nee, daar waagt Barracuda zich dus weer niet aan. Dat het politieke gezelschap meer complotten uit hun duimen zuigt dan die verdwaalde individuen waar Barra zo graag over schrijft, dat zult u hier niet lezen. Complotters zijn tenslotte "normale mensen", niet de vreselijk interessante en enorm belangrijke - en continu liegende - politici alwaar Barra schijnbaar geen enkel probleem mee blijkt te hebben.

  Nederland is over van alles voorgelogen. De Irak-oorlog is gebaseerd op leugens. Het volk is genegeerd toen er een EU-referendum uitgegeven werd. Justitie is veranderd van een organisatie die het volk dient naar een organisatie die alleen maar een of ander hoog niveau beschermt. Alles leugens die aan ons verteld zijn over het "vrijheid brengen" in landen als Afghanistan en Irak blijken volledig mislukt en achteraf toch weer gebaseerd op economische motieven. De politieke lagen profiteren van complotten. Al eeuwen. Maar dat zijn helaas niet de complotten waar rasverrader Barra het graag over heeft. Veel te eng. Liever mensen die ze niet helemaal op een rijtje hebben vernederen, beschimpen en de grond in stampen. Veel makkelijker en wel zo veilig, toch?

  En de NSA, Barra? Of de AIVD die als een hijgend schoothondje achter deze vreselijk foute club aanrent? Wat vind jij als volksverrader nou van dat soort clubs? Helemaal te gek, schat ik? Lekker je NSB-gen laten gelden en juichen als het volk voor de zoveelste keer vernederd wordt? Wat vind je van PRISM? Is dat ook een fictief complot?

  De NSA ziet elke burger als een potentiële terrorist of kinderverkrachter, beste Barra. Net als onze AIVD en tegenwoordig ook "Justitie". Dat vind jij natuurlijk geen complot want het betreft geen normale mensen die je zo heerlijk kunt beledigen en beschimpen. Maar het is een complot. En geen kleintje ook.

  Politici hebben in 2014 stelselmatig het hele volk voorgelogen. Weet je nog hoe Plasterk het volk voorloog en toen gewoon mocht blijven? Of Teeven die als ware kampbeul tekeer gaat en belangenverstrengeling op belangenverstrengeling stapelt zonder daar ooit voor teruggefloten te worden? En Ivo die nog steeds cijfers verzint terwijl zijn verhaal al honderden keren weerlegd is door mensen die wel weten waar het over gaat? Dat noemt men "complotteren", beste Barra. Maar daar lees ik hier nou helemaal nooit iets over.

  "Terreur en kinderporno". Je kent ze ondertussen ook vast wel, mijn beste Barra. Door de politiek twee zwaar misbruikte fenomenen die zelfs een professionele wegkijker zoals jij zouden moeten opvallen. Maar nee. Ook daar ziet Barra geen complot want iedere Nederlander IS ook gewoon een terrorist of kinderbeuker. Toch?

  Het zou je sieren eens iets verder te kijken dan je obsessie met complotters lang is, Barra. De echt interessante complotten worden door de mensen verzonnen waar jij je leven lang al braaf voor buigt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt weer perfect duidelijk gemaakt waarom er maar 400 man op het Malieveld waren. Nu moet je daar zelf nog achter zien te komen.

   Verwijderen
  2. Was GGZ niet massaal aanwezig?? Dat had ik nou goed gevonden, en een zeer goede investering qua gezondheidszorg. Je had ineens 400 toekomstige psychiatrische patienten kunnen observeren en de ergsten al liefdevol op kunnen vangen en medicijnen toedienen. Natuurlijk blijft 1 van de grootste patienten achter in Dublin maar ook daar hebben vast liefdevolle mensen in witte jassen die zich over hem willen ontfermen.

   Verwijderen
  3. Deden ze dat maar! Voorlopig zwijgt Kat nog stilletjes over zijn "onderhoud" met de Ierse rechter. Zal wel eieren voor zijn geld gekozen hebben.

   Verwijderen
 2. Ah ja, daar is het weer. Ben je er niet mee eens dan; volksverrader, linksmensch, anti-semiet of betaalde staatstrol.
  Wat kan je verwachten van een protest leus-we schijten op de stoep van Rutte ?
  Daar komen de mensen hun huis voor uit.

  Het zou de idiootjes eens sieren als ze gewoon eens verder keken. Zeker het systeem moet kritisch bekeken worden en op Teeven valt heel wat aan te merken. Aan deze hele regering, maar er is op dit moment weinig alternatief tenzij je Gekke Geertje aan de macht laat, dan komt er helemaal niets. Behalve een hoop narigheid, want Geert komt wel uit de neo-conservatieve hoek en laat zich daar ook door betalen. Van kakkebed naar pissebed.

  Maar goed terug naar het malieveld waar vaak protest-acties zijn en waar Dorothy ook is geweest met protestbordje en al.
  Jullie hebben het niet slim aangepakt en dan is het eerder tijd om je af te vragen: waarom is deze manifestatie mislukt?
  Dat lijkt me een beter alternatief dan op maar lopen te jengelen dat het aan de staat ligt en 'je suis Charlie' te jammeren.
  Zoek je zelf broeder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lees net op nujij dat de sprekers slecht waren geregeld, dat er tenenkrommende haiku's waren, dat er af en toe werd geroepen 'oprutten'. En dan daar bovenop dachten ze met 1000 of een paar duizend man (zo word gezegd, de reguliere media spreekt van 500*) even de binnenstad te kunnen bestormen.

   Ach het idee is aardig en tussen de 'eisen' zat voor iedereen wat en deze mensen stonden ten minste op. Maar dat was het ook wel. Tja, daarmee breek je het systeem niet.

   *de waarheid zal wel in het midden liggen.

   Verwijderen
  2. @ Deweb. Sowieso passen haiku's niet bij een demonstratie. Senryu's wel. Tenenkrommende haiku's dienen ten allen tijden bestraft te worden.

   Verwijderen
  3. Ik las ook dat de havenarbeiders die vrij hadden genomen opstapten toen ze gingen mediteren. Logisch ook, als je gaat demonstreren wil je niet mediteren maar boos zijn en laten zien dat je het zat bent. Maar dat begrijpt niet iedereen heb ik de indruk.

   Verwijderen
 3. Beste Kwi Bono,

  ik denk, dat je de invloed van Barracuda op de denkwereld van het Nederlandse volk en op de politieke besluitvorming in de wereld schromelijk overschat.
  Evenmin kun je het haar/hem denk ik in de schoenen schuiven, dat een paar duizend mensen vandaag toch maar met een griepje thuis zijn gebleven.

  Blijft over, dat je even lekker hebt kunnen schelden, en daar was je natuurlijk wel even aan toe.
  Jouw teleurstelling, waar je in je openingszin van rept, moet natuurlijk iemands schuld zijn.
  Dan ligt het voor de hand, dat je je drol neerlegt bij Volksverrader nummer een, omdat je van de politie niet op de stoep van Rutte mocht schijten.

  Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, and speaking about break the system: volgens de IJslandse registry is klokkenluideronline.is "on hold". Whatever that means, "down" lijkt KLOL in ieder geval wel. Vermoed gevalletje aanmaning gemist = niet betaald = op zwart. Adres staat nog in Schiedam, dus de aanmaning is bij een onschuldige nieuwe bewoner geland - "weer een aanmaning, ja dág!".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. On hold is hetzelfde als in quarantaine...

   In quarantaine: de domeinnaam is opgeheven. Na opheffing krijgt de domeinnaam de status ‘in quarantaine’ gedurende 40 dagen. Daarna komt deze weer vrij voor registratie.

   Verwijderen
  2. Volgens Google is klokkenluideronline.is GEHACKED! Plottertjes kunnen láchen als ze op die site willen komen!

   Verwijderen
  3. Ze hebben het zelfs nog even aangekeken:

   Whois Record for KlokkenluiderOnline.is

   Created on 18-2-2013
   Expires on 18-1-2015

   Verwijderen
  4. En de rekening naar Schiedam:

   role: Micha Kat
   nic-hdl: MK14813-IS
   address: stationsplein 54
   address: NL-3112HJ Schiedam
   phone: +31 641624065

   Verwijderen
  5. Ahja, dat adres ken ik... sterker nog, ik woon er in de buurt! (Staat te koop!)

   Verwijderen
  6. Staat te huur.
   € 750 /mnd

   Let op de kleine lettertjes:
   Huurvoorwaarden:
   De huurprijs is exclusief de verplichte huur van een parkeerplaats in de ondergelegen parkeergarage van € 74,-

   Verwijderen
  7. Ik woon er ook op een paar honderd meter vandaan en hij is er weg hoor. Ben er wel gelukkig mee dat hij geen stadsgenoot meer is, hoewel ik zijn feestjes op kosten van de familie Poot in het oude Raadhuis zal missen.

   Verwijderen
  8. FFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUU.......................

   Klokjesonline is weer ONLINE. Shit! En het was net zo rustig op het Net!

   Verwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 5. @KWI BONO
  Ik meen enige overeenkomsten te herkennen met onbenullig Latijn fantast Nicollo, en moet onbewust aan wiet denken vanwege jouw breedsprakige betoog. Geen hond slaapt er minder om. En wie is jouw beleving in godsnaam "we"?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het probleem van deze malloten: geen focus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En het niet begrijpen van hoe je met 'de gewone man' en de politiek moet omgaan. Die wil niet mediteren, haiku's voorlezen of iets in die trant. Die wil serieus en niet (semi) zweverig behandeld worden.

   Verwijderen