woensdag 28 januari 2015

Patsy

O jee, Demmink is niet de moordenaar van Elst Borst, maar vermoedelijk ene Bart van Urk. De man werd enkele jaren terug vervolgd voor verboden wapenbezit en zit al enkele weken vast op verdenking van moord dan wel doodslag op zijn zus in Rotterdam op 10 januari. In verband daarmee is DNA afgenomen en bij controle bleek er een match te zijn met de zaak Borst.

Het nieuws hierover was nog niet droog, of voormalige Vaatstra speurder André Vergeer had al helemaal door hoe de vork in de steel zat. Dus schreef hij een brief aan de 'geachte heer advocaat' van Van Urk. Niet dat Vergeer ook maar enig idee heeft wie dat is, maar geen nood, je stuurt gewoon een open brief aan Micha Kat, die hem integraal op zijn site zet, dan komt het vanzelf bij de 'geachte heer Van Urk' of zijn advocaat terecht. Plotters en logica.

Want die Van Urk is volgens André natuurlijk gewoon weer een patsy, net als boer Jasper dat was bij de zaak Vaatstra. Niet dat de Friese boer Vergeer en andere complotdenkers ooit een briefje heeft gestuurd met de bevestiging zat hij onschuldig vast zit, maar zo gaat dat bij plotters: heeft het idee eenmaal postgevat, dan wordt het met het grootste gemak toegepast op de eerstvolgende zaak.

Argumenten? Ja, die heeft André ook. Want al op 11 januari, een dag voordat Bart zich bij de politie meldde voor de moord op zijn zus, wist GeenStijl zijn naam al te noemen! 'Rara: waar kwam deze informatie van Geenstijl vandaan?' Plus: 'Ten tweede liet Justitie weten dat het een ‘DNA-match’ heeft van Bart in de moord op Els Borst. Let wel, Justitie heeft niet gemeld dat er sprake is van een ‘100% match’ want dan had het dit ook zeker triomfantelijk gemeld. Er bestaat dus nog steeds een kans (door een partieel profiel) dat een broer, een oom, een neef of een andere verwante van Bart of zelfs een volkomen vreemde DNA heeft achtergelaten in Bilthoven'.

Samengevat: 'Door Bart eerst op 11-1 via Geenstijl te ‘veroordelen’ voor de moord op zijn zuster -en hem nadien door alle andere media tot ‘wilsonbekwaam’ te laten verklaren- heeft Justitie blijkbaar bewust toegewerkt naar het presenteren van een nieuwe patsy, een nieuwe Jasper S.'

Over het DNA kunnen we kort zijn: justitie heeft wel degelijk gezegd dat men een volledige match heeft met de zaak Borst. Tenzij de verdachte D66 leider Pechtold de hand heeft geschud en Pechtold zijn DNA weer heeft overgebracht op Els Borst (die op de noodlottige dag een D66 congres bezocht), is er grote kans dat de verdachte iets te maken heeft met haar dood.

Het is niet het enige slordigheidje van Vergeer, die zoals gebruikelijk weer eens niet verder keek dan zijn neus lang is. GeenStijl meldde weliswaar al op 11 januari de naam van Bart van Urk, maar dat was op basis van verslaggeving van de Rotterdamse redactie van het AD en tientallen Twitter berichten. De politie heeft de naam namelijk zelf naar buiten gebracht, en gelet op zijn psychotische verleden was er vermoedelijk alle reden om hem aan de tand te voelen.

Dat justitie heeft geblunderd door niet eerder zijn DNA af te nemen, of hem niet heeft opgesloten, wil nog niet zeggen dat hij een patsy is. Dus André, als je dit leest, zoek in godsnaam een andere hobby. Een loopbaan als Sherlock Holmes is niet aan je besteed.

UPDATE: Achtergronden Bart van U. 

11 opmerkingen:

 1. Zo hee!; de volgende keer ben ik er op het Malieveld ook bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal je je vast thuisvoelen tussen de andere MALLOTEN!

   Verwijderen
 2. Vergeer, DNA en patsy's.

  Misschien moeten de tachtig mannen, die een 16-jarig meisje in een hotel in Valkenburg hebben verkracht, maar gezamenlijk een stichting oprichten en zich tot Vergeer wenden.

  Die maakt vast en zeker gehakt van de zogenaamde bewijzen van politie en OM.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Merkwaardige gast, die Vergeer. Hij wacht niet even nadere feiten af, steekt nauwelijks tijd in onderzoek, trekt foute conclusies en maakt zich finaal belachelijk. Maar goed, KLOK ligt er uit, dus dat stukje proza is down the drain.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, die snertsite KLOL is alweer online. Helaas.

   Verwijderen
  2. En nu beweren ze, zoals altijd zonder bewijs, het zoveelste verhaal.

   Nee, een Journalist is Kat niet meer.

   Verwijderen
  3. Dat was hij al enige tijd niet meer, sinds dat hij compleet doorsloeg en bij elk nieuwsfeit wel de hand van Demmink zag. Tegenwoordig zijn zijn journalistieke stukjes zo bizar of doordrenkt van zelfverheerlijking dat niemand ze nog leest en alleen een handvol gekkies nog de moeite neemt om er op te reageren, ook al is dat vaak compleet off-topic.

   Zijn "onthullende" video's halen overigens amper het niveau van je plaatselijke omroepzender (vorige week spande 1 video toch wel de kroon toen de scharrel van Kat als een veredelde muurbloem in beeld bleef staan terwijl Kat schuimbekkend weer onzin uit stond te kramen) en zijn eerder lachwekkend dan dat ze enige journalistieke of maatschappelijke relevantie hebben.

   Nee, je kunt Kat tegenwoordig heel veel noemen, maar geen journalist. Of het nu een act is die hij tegenwoordig opvoert of dat hij echt zo gestoord is dat hij rijp is voor opname in het Pieter Baan centrum, zijn serieuze journalistieke carrière heeft hij eigenhandig en vakkundig om zeep geholpen. Kat is slechts een parodie op wat hij eigenlijk had willen zijn: een klokkenluider.

   Verwijderen
 4. Je valt uiteindelijk zelf in het tomeloze wantrouwen dat gepaard gaat met je zelfstandige waard schap... ALARM!?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rustig Ik, Papi heeft een beetje luduvudu want mist z'n Gretha bij KLOL, z'n normale opvangplekkie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als er een DNA match is dan kan er ook met de loggegevens van de mobiele telefoon bewezen worden dat die persoon op dat tijdstip aanwezig is geweest op die plaats. Dan wordt het bewijs al iets overtuigender.

  Op dit moment denk ik dat dat er mogelijk door vergissing een DNA match is. In de laboratoria is men soms ook knoeierig. Ik zou graag zien dat er een motief is, want waarom gaat een 'dakloze' loser 's-avonds laat naar het huisadres van een voormalig minister? Zijn er soms dingen die wij niet weten, zijn er verbanden tussen de vermeende dader en het slachtoffer?

  Er zijn gewoon heel veel dingen niet duidelijk, het is dan ook geen wonder dat andere losers er op los gaan speculeren. Overigens is Demmink al genoemd in deze zaak?

  BeantwoordenVerwijderen