dinsdag 1 april 2014

Verweesde sokken vormen klimaatprobleem

In onze oceanen en zeeën drijven steeds meer verweesde sokken. Door verwering, zonlicht en golfslag vallen de sokken uiteen in minuscuul kleine draadjes. Dit leidt tot ernstige verontreiniging. De oceanen beslaan 72 procent van het aardoppervlak en zijn onze voornaamste zuurstofleveranciers en voor meer dan de helft van de wereldbevolking is de oceaan de voornaamste voedselbron. Sokken verteren niet langs biologische weg.

Onderzoekers van de Universiteit van Groningen presenteren vandaag hun onderzoek, dat ook meteen een einde maakt aan het mysterie van verdwenen sokken in wasmachines. "De suggestie dat sokken verdwijnen in een opening tussen de behuizing en de trommel, is onjuist. Infraroodopnamen hebben aangetoond dat sokken vooral 's nachts de benen nemen, maar dan alsnog in het afvalwater terechtkomen, meestal via afvoerputten en het riool", zegt dhr. prof van den Akker, die al geruime tijd zelf op een sok loopt. "Daarna zoeken zij zich een weg naar zee via rivieren, kanalen en havens."

De verontreiniging concentreert zich vooral in een gebied in het noorden van de Grote- of Stille Oceaan doordat de grote ringvormige zeestroom van de Stille Oceaan, de North Pacific Gyre, het afval naar zich toetrekt.' Hierdoor zal volgens Van den Akker de zeespiegel zeker anderhalve meter stijgen. De oceanen en ijskappen reageren traag op de veranderingen, door hun enorme massa. Daardoor stijgt het zeeniveau nu maar met millimeters per jaar. Maar als het evenwicht door de sokken eenmaal verstoord is, stoppen ze niet meer, zeggen de Groninger onderzoekers. "Dit is honderd keer ernstiger dan de boterberg", zegt Van den Akker, initiatiefnemer van de Sokken Soep Beweging.

Van den Akker ligt echter al meteen onder vuur. Sceptici zeggen dat de waarschuwingen vooral uit linkse hoek komen. "Onzin allemaal, deze bangmakerij", zegt Marcel Crok, freelance wetenschapsjournalist, oprichter van Sokgate.nl en schrijver van het boek 'De staat van de sok'. 'Op staatskosten wordt de indruk gewekt dat zich weer het zoveelste klimaatprobleem aandient. De oude Grieken droegen al sokken, de naam sok komt van soccus. Na de uitvinding van de breimachine (1589) zijn de wateren gewoon bevaarbaar gebleven. Tot op de dag van vandaag. De hockeystickcurve laat hooguit een verwaarloosbaar zweetverloop zien."

Huishoudelijk: In verband met het nieuws van vandaag stelt Barracuda zijn twaalfdelige cursus sokken breien zonder hiel uit. In plaats daarvan beginnen we morgen met de twintigdelige cursus Kantklossen op één been. 

28 opmerkingen:

 1. Krijg steeds meer het gevoel dat moderator vanwege de lente maar wat moeite heeft om zijn nog steeds krimpende & aan geloofwaardigheid inboetende 3e been te moeten prijsgeven? Hij aast mij bovendien net iets te voortvarend op mijn nog steeds alhier actief zijnde bitches die tot op het moment wel degelijk volledig aan ondergetekende 's onderdanigheid behoren te blijven rondkruipen?! BRON

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het opmerkelijke aan Vrijlands al dan niet oprecht verontwaardigde druk op Kats groefhangende plaat betreft diens jorusje-gate is dus dat hij nu wel wat verder omheen de machinaties achter demminks handelen begint te spitten? Heel goed Kat want uiteindelijk kom ook & juist jij HIER uit?;

  "* VROUW VAN IVO OPSTELTEN LEVERT ALS KINDRRECHTER KIDS UIT AAN DE NETWERKEN * Zie ook deze link."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Almost every global environmental scare of the past half century proved exaggerated including the population "bomb," pesticides, acid rain, the ozone hole, falling sperm counts, genetically engineered crops and killer bees. In every case, institutional scientists gained a lot of funding from the scare and then quietly converged on the view that the problem was much more moderate than the extreme voices had argued. Global warming is no different.

  Matt Ridley, Wall Street Journal, 27 maart 2014

  BeantwoordenVerwijderen
 4. *zucht* Nu kantklossen . Dat zal straks een leuke kraam worden op de markt. Uit de barra communie. Kantklos en voodoo dolls.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ene BOErienneke geilt op je! I'm not jealouse...

  "Voor meer informatie over mij kunt u zich het beste wenden tot Barracuda. Deze scherp getande roofvis schrijft al jaren met een mondsnoerende logica artikelen over BOUblog. Gedurende al die jaren zijn er dagelijks enige duizenden naïeve lezers op een slinkse manier door mij bedrogen. Ik ben namelijk echt een uitermate uit het bekakte gat boven mijn hals ruftende trol en dank zij uw naïeve goedgelovigheid werd ik al slapende stinkend rijk."

  *,-BRON

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Papi, Als ik jou was zou ik stoppen met de redbull. Heus, je springt bijkans door het scherm bij barra. Toch maar even een muzakje van Kitaro opzetten om te chillen. Cool down.

   Verwijderen
  2. Wil je nu zoals die relnicht dat eveneens met swaphatjoe heeft gedaan moderator met je gemodereerde heksenspatjes gaan kapen? Je moest eens weten op wiens clementie jij o.a. mag rekenen bij het toekennen van al dat nietszeggende gespam van je hier! Ken dus je onderdanig feminiene plek op deze kloot tegenover je MANNELIJKE meerderen wil je? Of ga anders op en met je bezem in een occulte ring daar bij die relnichtende hitser paaldansen? Jij onbenullig naar trillende apparaten smachtende dan wel soliciterende heksenbrein...

   Verwijderen
  3. @ Papi. Het lijkt mij gezien je commentaren dat jij eerder hier kaapt, dan wel de reageerders. Red Bull 's ochtends op je nuchtere maag werkt niet, daar spat je door je computerschermpje heen en draait door. Ik een heks? Schijnbaar moet ik nog op zoek gaan naar een zwarte kat, die samen met mij op mijn bezem op 15 april naar de volle maan vliegt.

   Verwijderen
  4. Begrijpend lezen is dus ook al een onbetreden wereld voor je? Als je mij nog een maal getalmudiseerd behekst vals van piraterij beschuldigd zal je eens zien hoe lang je hier nog ongesteld uit de hoogte je bloedsporen mag aflaten. Kappen dus capiche? Nogmaals ik sta als MAN ver boven die slap gebrouwen aftreksels van je jij doorzichtig naar zwart dan wel perfide occultistische aandacht zuigende bedelares...

   Verwijderen
  5. Papi, het is 1 april vandaag. Dus zullen we dan maar je posts over het onderwerp MAN overslaan? Leuk bedacht als 1 april grap dat je ver boven mij staat.

   Verwijderen
 6. "Dus zullen we dan maar je posts over het onderwerp MAN overslaan?"

  In de 3e persoon over je natgedroomde lentekriebels zo voyeuristisch dromend online klaarkomen is binnen mijn wat intellectuelere kringen echt wel doorzichtig uit de tijd & duS~NOT done hoor 'liefje'...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Binnen mijn gearchiveerde e-patrouilles wel degelijk al wat langer bestaand & via wat lekkere werkneemsters in het veld enige tijd geleden informatoir afgekocht, maar vind desalniettemin zijn zich steeds verder van he hoernalistiek distantiërende bevindingen van vandaag toch echt wel zeer verwachtingsvol hoopgevend hoor! Dus spinnende poesjes e.d kom er maar gerust afgunstig in...

   Verwijderen
 8. En natuurlijk rept Barra weer met geen woord over de heimelijk opererende tenenkaas netwerken. Gecontroleerde sokkenoppositie is het!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dan mag BEAUerienneke nog zo kromgeleerd zijn afgericht binnen onze juridische kaders, het linken n.a.v. ruim voorradig zijnde online informatie (geen dank heurrr BOE! ik hoop dat de compleet orders nu als vanzelf wel binnenkomen hahaha!) is volgens mijn juridisch gespecialiseerde E-afdeling absoluut binnen de kaders die er op dat gebied al dan niet strafrechtelijk bepalend zijn afgesproken toegestaan. Dus kom maar op hoor BOE-tje ik wil je wel eens met die bekakte voiceover tegen mijn vooralsnog slapende lieve heer (zonder sok) horen pleiten! Moest toch met alle welgemeende complimenten zonder enige gene direct vaststellen dat 'onze' DRS. het daar erg leuk voor elkaar heeft; BRON

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Barra
  En ook nog veel plezier nog met je @pampan travo, zoals je wilt, toedeledokie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat nou! Mevrouw loopt half compleetland met haar juridische kromgeleerdheid zo lang ze al online haar arrogante plasje mag doen intimiderend de stuipen op het lijf te jagen, en nu is er eens iemand die met zijn ongegeneerde oprechtheid het stokje met de waardigheid die dit soort van varkentjes vereisen aanneemt en jij kruipt gelijk een gluiperige jodenknecht met het ineen gekrompen lid zo tussen je demonenstaart onder de eerste de beste steen terug?! WTFG lafhartige sukkel! Ik zeg kom maar op BOEtje ik zuig je namelijk juridisch/financieel dan wel mentaal he-le-maal leeg/bluuut! En dat staat zo vast als mijn eveneensch verder in het vat rijp/gaar fermenterende plannetjes yahverdommenogaantoe...

   Verwijderen
  2. HEB JE NOG MEER TE MELDEN? SUKKELTJE ADAMAS?

   Kom GVD met jouw jandullekverdommekke met verhaal, en maak geen onschuldige mensen bang, stukje stront dat je bent, zoek anders hulp!

   Verwijderen
 11. Het wordt steeds moeilijker om hier te lezen. Maar wat ik lees is toch wat intimiderend.. Het Vrijland effect ten voeten uit. Ik ben nog niet klaar met je. Dat waren de woorden. Best vreemd. Vrijland en niet klaarkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Het wordt steeds moeilijker om hier te lezen."

  Inderdaad het 'debunkers' smaldeel begint al net zo azijnpisserig geflipt op elke slak waarvan ze het nut binnen hun perceptiemanagement niet inzien met vele korreltjes tegelijk maar gaar te pekelen? Hier pak aan met je augurkensmoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. RIP Frankie Knuckles, ben ik heel wat sokjes [en meer] bij verloren tijdens t dansen op zijn muziek ... https://www.youtube.com/watch?v=mvg0OcmG3Ro&feature=kp

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ruik gewoonweg een zeer explosieve ophoping van levensgevaarlijke energieën die hier in de Benelux zoals dat op deze hele kloot het geval blijkt op louterend ontploffen staat. Dus wees blij dat ik de hierdoor op tilt staande voelsprietjes met mijn in katzwijm verkerende groupies alhier kom mededelen! Niet getreurd echter ik zal mij verder vanaf deze comment maar stil voor de nog op te vangen storm houden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @papimas
   Ga gewoon weg van het web, en zoek hulp! Ik denk dat je eens moet op google moet zoeken op "Psycholance", daar voeren ze jou binnenkort mee af. Zit overigens geen wifi hotspot in. Voor de rest gun ik je beterschap met die hulp.

   Verwijderen
 15. Jezus Christus, waarom pakt het OM een dergelijke lone-wolf niet op! Gaan we wachten op een overval met een windbuks! En @papi begin eens voorzichtig met jouw huisarts, die kan echt wat voor je betekenen, mind you.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wie is die gek. Hij kent me geeneens. En noemt mij een augurkenbek. Teveel MK en Vrijland gelezen is mijn oordeel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Zo ist maar net
   Maak je vooral geen zorgen, een bijzonder intens en laf en digtaal stuk vuil, kortom stijlfiguur met spannende pixels. Laat je dus niet bangmaken, doe desnoods aangifte tegen dit soort uitschot! @barra jammer dat je in deze greep zit.

   Verwijderen