donderdag 6 november 2014

Goudopkoper

Een jaar geleden had Joost Niemöller bedacht dat hij al die prachtarikelen die hij gratis ter beschikking stelde wel eens achter de betaalmuur kon zetten. Onder de noemer De Nieuwe Realist werd een nieuw mediakanaal opgetuigd. Om de rechtse veenbrand een stem te geven. En om ook niet politiek correcte zaken te onderzoeken. En om interviews te doen met personen die je zelden echt aan het woord hoort komen. Maar wel betalen dus. Want er moet een minimaal inkomen zijn.

Dat plan is, niet verwonderlijk, mislukt. Tegenwoordig is De Nieuwe Realist hoofdzakelijk een platform voor andere rechtse schrijvers. Geld komt via deze weg niet meer binnen. Niemöller verdient zijn kostje naar eigen zeggen met 'commentaren, in geschreven en gesproken vorm', maar dat klinkt nou niet meteen als een beroep.

Nou goed, Joost heeft een boekje uitgegeven dat natuurlijk ‘MH17, de Doofpotdeal’ heet omdat het anders niet verkoopt en wie weet komt er nog een Ebola boekje achteraan. In augustus meende Joost nog dat Ebola-uitbraak samenhangt met een laag IQ. 'Het is al tragisch genoeg dat zoveel mensen nu sterven. En dat dit zo’n gruwelijke dood is. Maar het is des te tragischer dat de uitbreiding zo snel lijkt te gaan door iets waar ze zelf niets tegen kunnen doen: Hun relatief lage IQ.'

Maar zie: Afgelopen zaterdag kwam het oude domein van Joost Niemöller plots weer tot leven, zo bleek uit de blogroll van Barracuda. En in de loop van de dag werd de site verder opgetuigd met nieuwe WordPress behangetjes: Joost Niemöller wordt goudhandelaar. 'Eén van de manieren om snel aan geld te komen is goud verkopen. En dan je hoeft niet meteen te denken aan goudstaven. Misschien heb je nog ergens gouden sieraden liggen waar je toch niks meer mee doet oftewel niet meer draagt zoals gouden armbanden, gouden kettingen, gouden oorbellen of een gouden horloge. Die kun je heel gemakkelijk en eenvoudig op een snelle manier verkopen, zodat je binnen 24 uur altijd extra geld hebt.'

Het initiatief komt nog geen dag nadat bekend werd dat de goudprijs is gedaald naar het laagste niveau sinds juli 2010. Voor een troy ounce, het standaardgewicht van 31,1 gram, moet nu circa 1172 dollar betaald worden. Nu de economie aantrekt, nemen beleggers hun winst op goud. Handel, dacht Joost, die kennelijk snel nog even wat standaardboekjes over goud heeft doorgenomen, want om eerlijk te zijn heeft Barracuda Joost nog niet eerder op deze hobby kunnen betrappen.

Het kan natuurlijk zijn dat anderen het domein van Joost hebben overgenomen, en dat Joost in goud is uitbetaald, maar waarom eigenlijk? Er zijn toch zeker nog wel internetdomeinen beschikbaar met het woord goud erin?

1 opmerking:

 1. Goudhandel is helemaal hot onder de plottertjes

  AllPrepare.com (bekend van de Martijn Alberda ebolapakken)
  Noodrantsoen, zonne-energie, water rantsoen en noodartikelen
  Registrant Name: Wibo Lageveen
  Registrant Organization: AllPrepare

  Domeinnaam zilvergoudwinkel.nl
  Status actief
  Houder Zilvergoudwinkel B.V.
  Administratieve contactpersoon wibolageveen@zilvergoudwinkel.nl

  BeantwoordenVerwijderen