dinsdag 4 november 2014

HaarlemmerolieDe samenstellers van het Canadese Dragons’ Den zullen wel gedacht hebben: laten we deze ondernemer even roosteren. Hij verkoopt gedestilleerd water met zilver, de Haarlemmerolie van aluhoedjes. Werkt tegen artritis, hepatitis, allerlei virussen en bacteria, ontstoken tanden, wonden en schrammen, enzoverder. Staat in boeken, dus is het waar. 

11 opmerkingen:

 1. Ik kreeg bijna medelijden met deze man. Anderzijds: Als je je verhaal niet goed kunt onderbouwen dan met een foldertje en met een product komt dat zelfs investeerders te ver gaat (die zelf ongetwijfeld ook al aardig hebben gerommeld en opgelicht) verdien je misschien niet beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Same here.
  Ik had echt met die man te doen.
  Ik ken dat hele concept van dat programma niet, dus ik snap sowieso niet, dat hij zich daar vrijwillig meldde om zich daar te laten afbekken en wegsturen met achterlating van zijn handelswaar.
  Hij was onzeker en nerveus, daar helpt dat spul in ieder geval duidelijk niet tegen.
  Het leek me ook geen oplichter; hij gelooft duidelijk in dat spul.

  De realiteit is, dat er een markt voor is.
  Idioten laten zich gek maken door plottertjes met Big Pharma geleuter.
  Het is net als met de War on Drugs.
  Je kan alle dealers aanpakken, maar de gebruikers blijven gebruiker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is het ordinaire afzeik TV zonder respect zoals je daar zoveel programma's van hebt. Opvallend daarbij is dat men kennelijk alleen bij kinderen opbouwend vriendelijk kan zijn in dit genré. Mijn plezier is het niet.

   Desondanks zie je de 'dragons', zoals de investeerders heten, hier wel zoveel mogelijk om het format heenwerken en nog iets serieus inbrengen tegen dit verhaal. Helaas pas na de flauwe geintjes.
   Maar iets meer respect voor deze man die gewoon oprecht geloofd en zijn best doet en nog redelijk eerlijk is ook had wel gemogen. Pech voor het format. Soms moet je dat even negeren zodat je wat beleefder kunt uitleggen dat iemand het mis heeft.

   Waarom hij hieraan meedeed? Ik denk de hoop om zo investeerders te vinden. Is het niet zo, dan misschien door een kijker.

   Verwijderen
  2. Tja, respect hebben voor een man die flessen water verkoopt voor 18 dollar per stuk en gelooft dat dat water elke vorm van ziekte geneest, incl kanker?

   Ik zie daarvoor geen enkele reden.
   Deze man jaagt mensen de dood in.

   Verwijderen
  3. De grap is dat de big pharma gewoon producten op de markt brengt die zilver bevatten als werkzame stof.
   Alleen doen die dat op gebieden waarbij zilver bewezen werkt, zoals wondverzorging.

   Verwijderen
  4. Respect kun je er inderdaad niet voor hebben, maar je kunt het wel met wat meer respect brengen dat je dat niet hebt door het hem geduldig uit te leggen. Zoals ze dat uiteindelijk ook doen totdat het ze terecht te gortig word.

   Verwijderen
  5. Je gaat nu wel door allerlei bochten, deweb...
   Op meer respectvolle wijze laten merken dat je geen respect voor zo'n charlatan hebt?
   Dat klinkt nogal vaag.
   Verder weet eenieder die geen goede businesscase heeft wordt afgebrand in zo'n programma. Hij had duidelijk geen goede businesscase, hij had was sprays met water, wat foldertjes en een in elkaar geniet boekje waarin stond waar dat water wel niet goed voor was. Meer niet. Geen wetenschappelijke onderbouwing, geen cijfers betreffende zijn huidige verkoop, omzet, etc.
   Kortom een charlatan die niet weet wat hij doet en die daardoor nog gevaarlijk is ook.
   Kijk maar naar dit blog: zelfs reaguurders alhier brengen sympathie op voor deze man...

   Verwijderen
  6. Ik heb daar eigenlijk niets tegenin te brengen. Je hebt eigenlijk gewoon volledig gelijk. Deze man had zijn zaken niet op orde. Klaar.

   Verwijderen
  7. Gewoon een oplichter die met wonderolie de zieke mens wil oplichten. Tijdje tussen 4 muren voor dergelijke smeerkezen. NEXT!

   Verwijderen
  8. Mensen die roepen dat kanker best genezen kan worden als je maar hun drankje koopt kunnen wmb niet hard genoeg de grond in getrapt worden.

   En het zijn toch wonderlijke tijden soms.. Schelden met kanker is tegenwoordig "not done", want dat kwetst patiënten en naaste familie. Maar als een idioot met dollar tekens in zijn ogen flesjes water verkoopt als genezing dan moet daar met "respect" op gereageerd worden..
   https://www.youtube.com/watch?v=pTi5pMv6Ko4

   Verwijderen
 3. Wat denken jullie van deze kerel? http://youtu.be/DTh4NjL40vo

  BeantwoordenVerwijderen