donderdag 13 november 2014

Stalkers Valley

Barracuda volgt met name de altoblogs, maar er is nog een hele andere wereld out there genaamd Stalkers Valley, oftwel het Twitter-domein van dreigdwergen en haatsmurfen.

Dtajournalist Dimitri Tokmetzis heeft onlangs voor de Correspondent aan de hand van 1,2 miljoen tweets een hele taxonomie gemaakt van de bewoners van Dhimmieland en aanpalende gemeenten. Dat vooral naar aanleiding van Robert Engel, die wegens online stalken en beledigen in een civiele zaak bij verstek is veroordeeld.

En inderdaad, de veldslagen op Twitter of de Hoekse en Kabeljauwse twisten onder plotters zijn zo langzamerhand sociaalwetenschappelijk even boeiend als het gedrag van makaken en chimpansees.

Tokmetzis onderscheidt onder meer het ‘Donkere woud’, oftewel het bastion van ‘Domrechts’. 'De bewoners worden gedreven door bijgeloof en vrezen de onheilsprofetie van het nakende Eurabië. Maar echt gezellig wil het er maar niet worden. Er wordt continu gemopperd. Men voelt zich economisch en politiek achtergesteld ten opzichte van de andere facties. De media zijn altijd tegen hen.' Inderdaad, type Rommel en kornuiten bij de Vrije Chroniqueurs.

In het zuiden vinden we ‘Roze Plopsaland’, naar de roze plopkappen op de microfoons van PowNed. Hier zitten de mannen en vrouwen van de ‘Roze Khmer’: GeenStijl, PowNed, De Telegraaf en, voor een deel, het nieuwe rechtse medium Jalta. 'Sommigen zijn oprecht conservatief (en hebben bijvoorbeeld een afkeer van masturbatie en atonale muziek), de meesten gaan vrolijk door het leven. Alles is entertainment, maar vooral: leedvermaak en ruzie. Want die leveren clicks en kijkcijfers op.'

Het slagveld wordt ook nog afgestruind door screenshotbrigades. Die verzamelen continu munitie in de vorm van afbeeldingen van tweets van de tegenstander. Maar het machtigste wapen is volgens De Correspondent wellicht de reviaanse ironie. Vanachter dat schild kun je zo’n beetje iedereen alles toebijten en net doen alsof het allemaal een slechte grap was. Denk aan wijlen Theo van Gogh.

Het stuk bij De Correspondent galmt nog na in Twitterland en daarbuiten. Geheel in traditie richtte Peter Breedveld (Frontaal Naakt) het machinegeweer nog even op al zijn tegenstanders voor het finale nekschot.

Barracuda voorspelt dat de schermutselingen uiteindelijk net zo gaan aflopen als de Eerste Wereldoorlog, toen het moreel in het Duitse leger zakte en geen soldaat meer zin had om door te vechten. De huidige implosie van plotterland is het voorland, dus de Twitter meltdown kan niet ver weg meer zijn. 

17 opmerkingen:

 1. Goed dat Engel eindelijk eens veroordeeld werd voor zijn gedrag. Ik denk niet dat dit vonnis nog gaat veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zou eigenlijk wel een link naar het stuk van Dimitri inmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op Peter's site schreef ik mijn kritiek op het stuk van Dimitri al (ben "Pickelhaube"), want daar valt nogal wat op af te dingen, vind ik. Het mooiste instrument van alle internetwapens die Dimitri beschrijft vind ik nog altijd "doxen". Was bijvoorbeeld bij Martin Vrijland heel effectief, zeker omdat hij daar zelf de vaardigheden niet voor heeft en er een schat aan werkelijk belastende informatie boven kwam drijven. Zijn human flesh search engine bleek toch een wat kleiner bereik te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Carel Brendel is nu ook al "domrechts" volgens de gereformeerde naaktloper. Dan ben je het spoor wel heel erg bijster.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Intelligent rechts zou ik hem toch niet willen noemen.

   Verwijderen
  2. Intelligent ex-links lijkt me een toepasselijke kwalificatie.

   Verwijderen
  3. volgens mij onderbouwde Peter dat prima. Zeg maar gerust debiel rechts.

   Verwijderen
  4. Tja, voor iemand die meent dat wij onze beschaving aan de islam te danken hebben kan Brendel natuurlijk nooit intelligent zijn. Maar Brendel doet wat Breedveld (ook) zou moeten doen en wellicht, in de geest van het oorspronkelijke FN, zou hebben gedaan als hij tegen een andere vriendin was aangelopen: met feiten aantonen dat ettelijke islamitische organisaties en moskeeën in Nederland die voor "gematigd" doorgaan dat in het geheel niet zijn.
   Wees eens eerlijk: voor Breedveld is iedereen met wie hij in aanvaring komt of die kritiek op hem heeft per definitie "domrechts". Het is bij deze blogger een even betekenisloze kreet geworden als "de pedo-elite" bij Micha Kat.

   Verwijderen
  5. Peter schreef nooit dat we de beschaving aan de Islam te danken hebben. Daarnaast vind ik je obsessie met Peter ongezond en een goede illustratie van de titel van dit stuk.

   Het is ook helemaal niet waar, dat hij iedereen met wie hij een aanvaring heeft als domrechts zou benoemen. Asha ten Broeke bijvoorbeeld, of Zhini en nog een hele reeks aan mensen over wie hij evengoed kritisch is. Ik ben zelf trouwens behoorlijk rechts in sommige opzichten, maar krijg voluit de ruimte om mijn mening te geven op zijn site en werd nooit voor "domrechts" uitgemaakt. We hadden ook wel eens een meningsverschil in het verleden, zelfs toen zei hij dat niet. Dus he is niet waar wat je schrijft.

   Wel laat het zien met wat voor soort hetze Peter te maken heeft. Nu ook empirisch onderbouwd.

   Verwijderen
  6. http://www.stoethaspel.com/index.php?blog_id=18

   http://lagonda.blogspot.nl/2008/08/folie-deux.html

   Ik ben begonnen met 2008 en zou veel meer links kunnen geven. Maar de twee hierboven maken al veel duidelijk. Het aantal mensen dat door PB onder de bus is gegooid en daarna op bijna stalinistische wijze is afgebrand is zo groot dat een onbevangen toeschouwer al gauw het vermoeden krijgt dat er bij Breedveld zelf iets niet helemaal deugt. Pas maar op dat je zelf niet onder de bus wordt gegooid.

   Verwijderen
  7. Nou, ik had al een keer ruzie met hem en toen hebben we elkaar best wel onder de bus gegooid. Met mij moet je ook uitkijken ;-) En vervolgens weer vrede gesloten, zo gaat dat. Hij beledigde een Marokkaanse studievriend van me (want die gemeenschap spaart hij evenmin) en toen ging ik zijn vrienden weer beledigen, want stalinistisch afbranden kunnen (en doen) we allemaal. Jij ook, maar dan weer met Peter.

   Verwijderen
 5. Gast, Peter en ik zijn bevriend. You're barking up the wrong tree.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is precies wat er mis is bij Breedveld: het allesbepalende criterium is of je vriendjes met hem bent of niet. Geef mij dan maar iemand als Ruud Harmsen.

   Verwijderen
  2. Nou dat treft, want dat geldt precies zo voor mij. Voor mij is vriendschap ook een criterium en niet iemands politieke signatuur of agenda. En Ruud mag je van me hebben. Met een strik eromheen.

   Verwijderen
  3. Interessant, zo'n schrijvende mutual admiration society. Voor degenen die er deel van uitmaken, wel te verstaan. Niet voor de rest van het lezende publiek.

   Verwijderen
  4. Wat wil je nou, idioot? Dat ik voortaan eerst jouw toestemming vraag voor ik met iemand omga? Ik vind je ziekelijk geobsedeerd met Breedveld en wens je veel sterkte met je aandoening.

   Verwijderen
 6. @Barra: Je vergeet mopperhok Nujij en diverse nieuwssites. Maar die zijn denk ik eerder

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.