dinsdag 25 november 2014

Eindspel

De meppende rechter Wicher Wedzinga is zogenaamd kwaad op politie, justitie en media omdat die de zaak Demmink jarenlang zouden hebben gebagatelliseerd. Een regelrechte schande 'passend in een hypocriet landje waar een kleine elite de dienst uitmaakt'. Dat zou Barracuda ook hebben geroepen als hij uit het ambt was gezet na mishandeling van een buitenlandse vriendin.

Terwijl het stukje genaamd Het eindspel in de zaak Demmink wel degelijk een aantal rake opmerkingen bevat. Bijvoorbeeld over de met tipp-ex bewerkte exemplaren van Demminks agenda's die zouden moeten aantonen dat Joris nooit in Turkije is geweest. 'Dat pleit voor Demmink, want deskundigen kunnen de tipp-ex makkelijk deduceren. Het zou wel buitengewoon dom en amateuristisch zijn wanneer Demmink zich op die manier in de voet schiet.' Precies Barracuda's gedachten.

Wedzinga lijkt ook niet onder de indruk van onderzoeker Langendoen, die als burger informatie heeft ingewonnen, wat in beginsel is voorbehouden aan opsporingsambtenaren. 'De vraag is bovendien of degenen die hij heeft gecontracteerd nog wel onbevangen kunnen verklaren.' Weer raak.

En ook al zou bewezen worden dat Demmink wel in Turkije was geweest, zegt dat weinig. Behalve dan dat Demmink niet de waarheid heeft gesproken. Het bewijs van verkrachting is dan nog steeds niet rond te krijgen. Ook waar.

Tot zover verstandige opmerkingen. Maar vervolgens laat Wedzinga blijken dat hij het dossier niet al te goed kent. Volgens de oud-rechter moet juist worden achterhaald wat zich tussen 2002 en 2004 heeft afgespeeld, met name wat betreft zijn bezoeken aan de inmiddels legendarische Pinocchiobar te Praag. De strafbaarheid van de zedelijkheidswetgeving is in die periode namelijk uitgebreid.

Blijkbaar is Wedzinga vergeten dat in 2003 de eerste publiciteitsgolf rond Demmink losbarstte en hij al eerder verhoord was door de AIVD. Dan pas je wel even op je tellen. En voor zover bekend dateren alle bezoekjes aan Praag uit een eerdere periode, als er al iets van klopt. Als Wedzinga vindt dat onderzoek in Turkije zinloos is, is onderzoek te Praag dat al helemaal.

9 opmerkingen:

 1. Dat zou Barracuda ook hebben geroepen als hij uit het ambt was gezet na mishandeling van een buitenlandse vriendin.

  Beetje flauw, Barra.
  Wat je ook verder van hem vinden mag, hij is wel zo eerlijk om de volle verantwoordelijkheid te nemen voor het feit, dat hij uit het ambt is gezet, in plaats van daar gemakzuchtig de Elite de schuld van te geven.

  Na mijn scheiding raakte ik het contact met mijn twee zoontjes kwijt en kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht. Krampachtig probeerde ik te doen alsof er niets was
  gebeurd en stortte ik mij in allerlei avonturen. Cherchez la Femme.
  Dat leidde tot een aantal zeer nare incidenten, waarvoor ik zelf verantwoordelijk ben. Ik was depressief, slikte allerlei medicatie en werd onderworpen aan Murphy’s law. Op internet is dan ook allerlei naars over mij te lezen. Het meeste is waar. Soms is het baarlijke nonsens, maar dat is inherent aan internet.

  Bron: http://www.wicherwedzinga.nl/persoonlijk/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Oh wacht, je citeerde Wedzinga. Dan respect voor hem.

   Verwijderen
  2. Ook mijn respect voor Wicher Wedzinga. Ik had dat stukje van hem nog niet opgemerkt.

   Eerder zag hij nog wel allerlei machinaties vanuit het OM in zijn richting, maar hij is kennelijk tot inkeer gekomen. Dat siert hem en dat zouden meer mensen moeten doen. Zelfkritiek is geen afbraak maar verrijkend en opbouwend.

   Verwijderen
  3. Nee, dat is niet flauw. Nog los van het feit dat het niet het enige incident was, heb ik problemen met de dubbele agenda van deze ex-rechter, die pas kritisch werd op zijn werkgever toen hij op straat was gezet. Idem Langendoen. Respect heb ik alleen voor echte klokkenluiders.

   Verwijderen
  4. Ik heb ook respect voor mensen die tot inkeer komen en zichzelf niet sparen. Kat of Alberda zie je het niet doen. Neemt niet weg dat ik het inhoudelijk eens ben met je kritiek.

   Verwijderen
 3. ==
  Dat zou Barracuda ook hebben geroepen als hij uit het ambt was gezet na mishandeling van een buitenlandse vriendin.
  ==

  Niet mee eens: jarenlang dingen niet goed onderzoeken en dan zeggen "tja, verjaard" is op z'n minst niet zo handig aangepakt.

  Ook al klopt de letter niet meer, ik sta nog steeds strekking en geest van mijn stukje uit 2010: Demmink schorsen! Nu!.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "tja, verjaard" is om te beginnen de conclusie van het Turkse OM op de Turkse aangiften tegen Demmink. Opvallend genoeg kwamen die nét 10 jaar na de beweerde feiten binnen... Beetje advocaat weet dat het dan te laat is toch? Ik heb het altijd wat verdacht gevonden dat de verweerdelijke slachtoffers mét advocaat maar een maand te laat waren met de aangifte. Of ben ik teveel complotbesmet dat ik daar nu iets achter zoek?

  BeantwoordenVerwijderen