maandag 17 november 2014

Leugenvodden

De Niburu gekjes zijn zulke Poetin fans dat ze onlangs opriepen om een kort geding tegen 'leugenvod' Telegraaf te beginnen wegens anti Poetin propaganda. Of de lezers maar geld wilden storten. Dat moest wel heel omzichtig via een vaag e-mail adres, anders moesten de anonieme samenstellers van Niburu.co met de billen bloot. Nooit meer iets van gehoord, natuurlijk. Barracuda vreest trouwens dat de doelgroep meer geïnteresseerd is in eindeloze UFO kul-meldingen dan de doorgeslagen Poetin hobby van een van de redacteuren.

En ja hoor, inmiddels zijn er 'bewijzen' die aantonen dat één of twee Oekraïense gevechtsvliegtuigen zich ophielden in de buurt van het Maleisische toestel, aangelengd met heuse satellietfoto's. 'Niks BUK-raket zoals men ons sinds het begin door de strot wil persen van overheidswege.'

Kijk, dat is nu het probleem van Niburo.co. Zodra op internet informatie is gevonden die perfect in het complotstraatje past, wordt het als waarheid aan de goedgelovige achterban verkocht. Een beetje verder zoeken naar tegenargumenten is er niet bij. Totdat ze er echt niet meer omheen kunnen.

Waar komen die foto's vandaan? Simpel: Slordig knip- en plakwerk van Google Earth. 'Part of imagery is from historical Google Earth imagery, dated 28/08/2012 (co-ords  47°57’12.22″N, 37°50’4.09″E)'. Zelfs de wolkenpartijen zijn gekopieerd. Niburu doodleuk: 'Dus óf de Google foto is achteraf aangepast aan de huidige satellietbeelden van MH17 waarbij ze linksonder een pluk wolken vergeten zijn die op de recente gelekte foto wel zichtbaar zijn, of andersom.' Wat denken jullie nou zelf, stelletje slimmeriken?


Niets klopt: het logo zit het toestel van Malaysian Airlines zit bijvoorbeeld op de verkeerde plaats. Brown Moses: 'Satellite map image put MH17 50km west of the crash site, oops'. En dit hebben we ook nog:


8 opmerkingen:

 1. LOL. Niburu is zich nu klem aan het lullen met een vervolgstuk, nu het eigenlijk niet meer te ontkennen is dat deze beelden vervalst werden.

  Is de Bond misschien in een opgezette “honeytrap” van de Amerikaanse NSA gelopen en kon de Russische staatszender de verleiding van dit “smoking gun bewijs” niet weerstaan om met een geweldige scoop te komen aan de vooravond van de G-20 conferentie in Brisbane? Goed getimed omdat Poetin weg was en niet de strakke regie over TV1 kon voeren, de spreekbuis van het Kremlin.

  Right. Dus de Russen hebben de Amerikanen gehackt en die voedden op die manier de Russen weer met desinformatie. Want een Russische staatsinstelling van ingenieurs is super integer, het is alleen maar om hun rapportage in diskrediet te brengen! Geen moment zelfs maar de overweging dat de Russen die beelden zelf vervalsten.

  Bizar ook dat ze stellen dat die rapportage zou kloppen, want die werd dus gebaseerd op deze beelden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan durven ze het ook nog eens aan te duiden met 'breaking news', of een gefotosoepte foto zo breaking is, pwah!

   Maarja.... ook dat planeetje-komt-naar-ons-toe-en-gaat-boem-doen gezwam op die vage site is de laatste tijd niet van de lucht. Is er iets vreemds, blame nieboehboeh!

   Verwijderen
 2. Er zijn dingen die lijken aanleiding te geven om aan te nemen dat de opname niet echt is. Ze kunnen op dit moment niet worden aangevoerd als sluitend bewijsmateriaal.

  UH DUUUUUUH! Eerst bestempelen als hét bewijsmateriaal en dan weer zeggen van niet.... kontdraaiers!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wacht even hoor, even op een rijtje zetten.
  Volgens Niburu is het publiceren van onzinverhalen dus bedoeld,
  om de alternatieve media ongeloofwaardig te maken.
  Maar daar zijn ze zelf nota bene kampioen in!

  Als ik Niburu was, zou ik vandaag nog subsidie aanvragen bij de NWO.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Niks BUK-raket zoals men ons sinds het begin door de strot wil persen van overheidswege."

  De overheid heeft anders altijd een neutrale plaats in genomen wat dit betreft volgens mij. Het is de media die het hebben overgenomen. Ja, die staan onder controle zeggen ze dan wellicht, maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas heb ik ook van officiële kant nog geen spat bewijs gezien dat het een BUK raket is geweest die MH17 heeft neergehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van officiële kant wordt er ook helemaal niet beweerd, dat het een BUK raket was, domme kluns.
   Er is alleen officieel vastgesteld, dat MH-17 aan de buitenkant is geraakt door iets, waardoor er nogal wat gaten in de romp terechtgekomen zijn, en dat hij niet van binnenuit is ontploft.

   Verwijderen
  2. Lezen, Arminius!
   http://www.onderzoeksraad.nl/uploads/phase-docs/701/b3923acad0ceprem-rapport-mh-17-en-interactief.pdf

   Verwijderen