donderdag 20 november 2014

Negerhoerroepers

Peter Breedveld (Frontaal Naakt) heeft een Facebook-pagina aangemaakt Handen af van Quincy Gario. 'Of u nou Zwarte Piet-fan bent of niet. U bent immers voor de onze westerse, democratische waarden, voor de vrije meningsuiting. Dan dus ook voor de vrije meningsuiting van Quinsy Gario.'

Vreemd genoeg horen we hem dat nou eens nooit zeggen over GeenStijl. Daar is ongeveer alles racistisch en moet iedere opvatting als het even kan verboden worden.

Al moet worden gezegd dat Breedveld tenminste consequent is. Want de steun voor Gario komt regelrecht voort uit zijn eigen overtuiging dat Zwarte Piet racisme is. In een eerdere column schreef Breedveld op zijn GroenLinkst: 'Zwarte Piet is onze gesublimeerde negerhaat, een bliksemafleider. Dankzij Zwarte Piet hebben mensen met een donkere huidskleur al die tijd relatief veilig in Nederland kunnen wonen. Maar durf zelfs maar te suggereren dat Zwarte Piet aan de huidige tijd moet worden aangepast en het werkt niet meer. Dan richt al die ongebreidelde haat zich weer op degenen voor wie hij bedoeld was. Dan zien we waar de Nederlander voor staat. Dan zien we wat Nederland werkelijk is: een volk van negerhoerroepers'.

Het gewauwel van zovelen dat de ZwartePiet-discussie uit de hand loopt door extremisme in zowel het pro- als het anti-ZwartePietkamp is al ergerlijk genoeg, vindt Breedveld, want de doodsbedreigingen en het groteske racisme komen alleen maar uit één kamp, en dat is dat van de ZwartePiet-fans, met hun ‘kinderfeestje’. 'De anti-ZwartePiet-fans gedragen zich keurig.'

Dat is niet de gedachte die Barracuda kreeg toen hij zaterdag die haag van grimmig kijkende Surinamers in Gouda zag. Dat had een ronduit intimiderend karakter, dat niet thuishoort op een kinderfeest. Bovendien hielden de demonstranten zich niet aan de afspraak om niet naar het centrum te komen.

Barracuda durft te wedden dat Breedveld en de anti-Pieters deze studie van het Meertens Instituut nog nooit gelezen hebben. Zwarte Piet is in oude prenten en verhalen geen slaaf, maar een page, een oude benaming voor een scheepsjongen bij de krijgsmacht ter zee of hutjongen bij de koopvaardij. Daarnaast had hij Moorse trekjes, en heeft hij nooit een onderdanige (wel hulpvaardige) rol gespeeld. De negatieve connotaties zijn er door het anti-Pieten kamp met de haren bijgesleept.

6 opmerkingen:

 1. Zoals nieuwsbreker zou zeggen....Iedere volwassene die het nog langer over de pietendiscussie heeft moet tegen de muur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Probleem met de pietendiscussie is dat die de hoek van het racisme in is getrokken. Dat hadden ze nooit moeten doen. Zwarte piet is de afgelopen deccennia al geevolueerd van strenge knecht tot een behendige en vrolijke kindervriend, de kleding werd al moderner en de gezichten minder zwart. Ook anders gekleurde pieten zijn niet van dit jaar..

  Maar ja, vervolgens wordt een heel volk voor racist uitgemaakt vanwege de vermeende aard van een kinderfeest en dan kun je verwachten dat iedereen op zijn achterste benen gaat staan.

  Verder is de sfeer bij vlagen best grimmig te noemen. Vrienden van mij spelen al jaren voor zwarte piet bij de intocht; dit jaar voor het eerst werden ze een aantal malen uitgescholden voor racist.
  Tja, is het dan vreemd dat hun opvatting richting allochtonen verandert?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De ZP discussie is volledig uit de hand gelopen

  Ook is de tekst te lezen bij een foto van Quinsy Gario: 'Wie hem iets aandoet, kom ik persoonlijk opzoeken en zo niet schiet ik 50 blanke haters neer in 5 min, let op.'
  http://www.at5.nl/artikelen/137411/onderzoek-naar-foto-s-met-daarop-zware-wapens

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Zwarte Piet is onze gesublimeerde negerhaat, een bliksemafleider. Dankzij Zwarte Piet hebben mensen met een donkere huidskleur al die tijd relatief veilig in Nederland kunnen wonen."

  Zelfs Diederik Stapel had het niet uit zijn duim durven zuigen. Op hoge toon baarlijke nonsens verkopen en wie het er niet mee eens is voor "domrechts" uitmaken, wat een niveau.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk morgen weer een topic, dat niet over ZP gaat.
  Ik zeg: Koos Woudenberg, die door een criminele organisatie, bestaande uit 124 met name genoemde personen, het leven onmogelijk wordt gemaakt.
  Alleen George Clooney ontbreekt nog in het rijtje, maar die is helaas al 24/7 bezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Frontaal Naakt is niet van belang. Daar wordt al eeuwen niets meer gepubliceerd dat relevant is. Soms staat er een stukje en de vaste kliek mag dan zeggen dat zij dat stukje subliem vinden, ook al is het kolder. Kritiek wordt gemeulenbelt. Daardoor is Frontaal Naakt niets meer. Men gaat de discussie uit de weg, en daardoor sterft het intellect (als dat er al ooit geweest is)
  Breedveld kiest niet voor de discussie of voor het debat, maar hij kiest er voor om te dwepen met de vijanden van hen die Breedveld aan de schandpaal hebben genageld. Gario is iemand die nog nooit iets gepresteerd heeft, hij zocht een manier om in het nieuws te komen en dat is gelukt, helaas zijn er mensen die dit doorzien. Helaas zijn er mensen die met argumenten komen waarom de aantijgingen van Gario niet kloppen. Omdat Geen Stijl wèl die dingen bij de naam durft te noemen en Breedveld niet, daarom is er rancune. Er was nog iets met een IP-nummer waarop anonieme vuilspuiterij werd gepleegd, een IP-nummer van de VU, de werkgever van Peter Breedveld.

  BeantwoordenVerwijderen