woensdag 26 november 2014

't Autootje

Het zit de Vitalifeitjes niet mee sinds Bea uit haar huis is gezet. Heeft ze eindelijk weer een autootje, wordt deze gevorderd omdat Bea 816 euro aan openstaande boetes niet kan betalen. 'Feit is dat de auto met een verlopen paspoort op naam is geschreven en bestuurster “toevallig” op weg was naar een rechtszaak waar “toevallig” toestemming was verleend.'

Vanwege 't uitkerinkje moet Bea 't autootje inleveren. Barracuda heeft even uitgerekend dat als Bea morgen stopt met roken - wat ze nu eenmaal graag doet - ze binnen een jaar haar vierwieler alweer terug heeft (bij een bescheiden consumptie van twee pakjes per week), maar dat zal wel een veel te groot offer zijn.

Maar Bea komt al met een andere ingenieuze oplossing. Zo worden in de onvermijdelijke video beelden getoond van grote parkeerplaatsen vol onverkochte auto's. Als we Bea mogen geloven produceren de fabrikanten aan de lopende band nieuwe auto's, maar worden ze onverkocht op giga-parkeerplaatsen neergezet. Stoppen kan niet, want dan stort de economie in elkaar. Daarom moeten de fabrikanten die onverkochte auto's weggeven aan arme sloebers als Bea.

Wat een heerlijke logica is dat weer. Barracuda kent geen fabrikant die maar onverkochte auto's blijft produceren, dan gaat de economie juist naar de knoppen. Dus hoe komt Bea aan deze wijsheid? Van domme plottersites natuurlijk, waar anders? De bedoelde beelden dateren van 2009, het jaar direct na de crisis, toen de verkopen ineens inklapten en fabrikanten inderdaad met een overschot zaten. Sindsdien is de autoverkoop juist weer aangetrokken. Bea zal het voorlopig dus gewoon met haar hoestbui op vier wielen moeten doen.

11 opmerkingen:

 1. Dit zal natuurlijk ook weer komen tot een bedelactie van madam, want ze zou 'binnenkort' haar huis weer terugkrijgen (https://www.youtube.com/watch?v=M1lI_iZNBnE&list=UUZLddqn76ekxwgoXr0xh05w) (wat dus niet is gebeurd dus, en naar mijn weten is het huis ook allang VERKOCHT aan een ander). En nou is haar autootje ook al weg. Dusse... wil ze weer alles op orde krijgen moet ze dus én voor haar huisje betalen (wil ze die ooit weer terugzien!) én voor haar auto (dus de 380 euries)

  Dan denk ik serieus bij me eigen: SPOORT ZE NOG WEL?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je kunt je ook afvragen hoe bewust en bang ben ik zelf . en hoe dapper is zij eigenlijk geweest en nog ..

   Verwijderen
 2. De autoindustrie werkt al jaren met Kanban systemen cq JIT methodieken. Niks of amper voorraad dus. De stokoude plaatjes stammen notabene uit een tijd dat er sprake was van hoogconjunctuur. Een Belgische zeeterminal voor autoboten, die per lossing duizenden autos verwerkt. Complete pathologische gefantaseerd filmpje dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan hebben we het nog niet over de miljoenen pakjes Marlboro Light, die dagelijks uit de fabriek rollen en die wegens de crisis in enorme loodsen staan te beschimmelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niets van auto's, maar voor iemand die aan de grond zit lijkt Bea me nog wel in een aardig voertuigje rond te rijden. Heeft meer gekost dan mijn fiets in ieder geval. Ze is ook niet te armzalig om nog een pakje peuken te willen gaan kopen. Veel van die idealisten zijn toch wel erg gek op materiële welstand. Ondanks dat banken, JD en plunderelite ze zo enorm in de tang hebben lopen ze zonder uitzondering met smartphones en digitale camera's te sjouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Willens en wetens de boel proberen op te lichten, meer is het niet.

   Verwijderen
  2. Oplichten kan ze als de beste :)

   Verwijderen
  3. Nou kijk eens aan, de bewuste auto: https://ovi.rdw.nl/default.aspx?kenteken=TH-PP-68

   Verwijderen
  4. ga je mond spoelen B . jou woorden zijn jou spiegel . ben jij soms aan het oplichten met iets ? en als er al iemand oplicht zijn het de mensen bij de banken en regering enz bewust of onbewust/onwetend .. maare slaap lekker

   Verwijderen
 5. Oftewel een auto proberen te scoren via een aanhouding, of een ander goedgelovig individu aan de wiet te helpen. No mercy Your Honour ! Bea rules!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat gezin had gewoon met adequate hulpverlening de belastingbetaler een hoop geld kunnen besparen. Klauwen met geld, staat hier weer eens op het lijf geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen