zondag 2 november 2014

Portret

En hij was weer eens bij de corrupte main stream media: Johan Oldenkamp. Als het zo uitkomt wil Johan, ijdel als hij is, graag met zijn kop op de buis als 'een van de bekendste complotdenkers van Nederland'. Al is het voor tien minuten in Vals Plat, dat een beeld wil schetsen van de 'veranderende samenleving'.

Het portret begon zoals je van Oldenkamp gewend bent: sprekend voor een enorme menigte (een stuk of vijf personen,.in een volgend fragment nog minder). Over 9/11, dat Johan naar eigen zeggen 'heeft onderzocht' (lees: gewoon wat op internet rondgekeken).

Maar vervolgens neemt het portret een heel andere wending. Het is alsof de makers Johan hebben geadviseerd om 'zo normaal mogelijk over te komen'. En dus zien we Johan samen met zijn kinderen een normale Hollandse aardappel broccoli-maaltijd verorberen, met vla uit pak na, en een potje voetbal spelen. De oudste leest al moeilijke boeken, maar lijkt pa niet in alles te willen volgen.

En dan komt het: Oldenkamp zegt dat hij het vervelend vindt voor zijn kinderen dat hij 'zit ondergedoken' (bij zijn vriendin op een flatje). De makers van het programma hebben echter totaal verkeerd begrepen dat hij 'leeft ondergedoken in afwachting van de nieuwe tijd', terwijl Johan zich in werkelijkheid als soeverein mens schuilhoudt voor belasting, sociale diensten en andere lastpakken. Dat leven bevalt blijkbaar niet meer, want Johan zegt dat het misschien tijd wordt om 'weer aan de maatschappij deel te nemen en een baan te nemen', zijn volgers in shock achterlatend.

4 opmerkingen:

 1. Goh..... als je al LIEGT tegen je bloedeigen kinderen dat je geen muis hebt voor je PC... Hoe heeft hij dan die programma's dan opgestart op zijn PC?

  Hij heeft geen inkomen, leeft van een zwervend bestaan, heeft geen geld... Hoe onderhoudt hij zijn site dan?

  Oldenkamp kan liegen... zelfs voor de buis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoppa, daar is er weer eentje: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/11/02/nieuwe-getuige-legt-verklaring-af-over-demmink/

  Als je ontucht pleegt in een besloten club, dan toe je dat ten slotte met je broek op je enkels voor het oog van de verzamelde gasten in plaats van in een privé kamer, en dan laat je je for the record ook nog even introduceren onder de naam Joris Demmink.

  Die naam deed bij de getuige nooit een belletje rinkelen de afgelopen twintig jaar, maar zegt zich pas dit jaar door gepubliceerde foto’s te hebben gerealiseerd wie hij in 1995 zag.

  Koekoek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Roestige Spijker grossiert in dit soort vage getuigen, omdat ze niks beters hebben. En met een malloot als die Rubinstein als voorzitter zal het ook nooit wat worden ook. Volgens mij wilde AD al niet dat de stichting zich voegde bij het proces. Dom dat ze het hebben toegelaten.

   Verwijderen
  2. Gokje:
   het AD had eigenlijk al snel door - wie niet? -, dat ze hun vergezochte beschuldigingen helemaal niet waar konden maken, en haalde de Roestige Spijker binnenboord, in de ijdele hoop, dat die misschien wèl met iets substantieels voor de dag konden komen.
   De Roestige Spijker als strohalm.
   Het op de valreep presenteren van een volkomen nieuwe idioot is paniekvoetbal.
   Het zegt iets over het vertrouwen, dat ze zelf hebben in de geloofwaardigheid van hun andere idioten.

   Wordt er morgen trouwens nog rechtstreeks verslag gedaan?

   Verwijderen