woensdag 19 november 2014

Schamel loonBarracuda voorspelde eind oktober dat fulltime complotteurs Micha Kat en Martin Vrijland (die eindelijk een staatstrol met Rijkspas heeft ontmaskerd) binnenkort naar ander werk moeten omzien wegens gebrek aan inkomsten. Gisteren onthulde de eerstgenoemde - duidelijk vermoeid - dat hij een schamel loon kreeg van slechts tien (!) lezers, en Barracuda vermoedt zo dat die niet eens de gevraagde maandelijkse dertig euri overmaken. Kat mag, met andere woorden, in zijn handen knijpen als hij iets van honderd euro per maand overhoudt, net genoeg voor een portie goudsalami, Brinta Volkoren en een handvol Barber Cream crackers bij de Ierse Spar.

Wat De Correspondent wel lukte - via crowdfunding 1,3 miljoen euro ophalen voor een journalistiek platform, wat je daar ook verder van mag vinden - krijgt Kat dus niet voor elkaar.

Onder de zoveelste bedeloproep werd de situatie gisteren wederom pijnlijk duidelijk: het merendeel van de reacties was bepaald niet positief te noemen. Klokkenluideronline staat normaal al stijf van de gekken, die elkaar uit territoriumdrift ook nog voortdurend afmaken, maar gisteren spuwde zo'n beetje iedereen zijn gal. Of Kat er niet een baantje naast kon nemen. 'Inderdaad die twee artikelen die Kat produceert heb je nog geen uur voor nodig, daarbij is het toch vaak een herhaling van eerdere borduurwerk.'

En daar zit hem precies de crux: een beetje journalist gaat ten minste nog mensen interviewen of produceert doorwrocht onderzoekswerk, maar Kat komt tegenwoordig niet verder dan het uitlaten van de hond van zijn (Ierse) gastvrouw en blijft achter zijn laptop lui commentaar geven op kastanjes die anderen voor hem uit het vuur halen. Dat is simpelweg geen dertig euro waard.

12 opmerkingen:

 1. Zelfs een schoonmaker heeft een Rijkspas. Dat is niks anders dan een pasje om een deur te openen. Weet die domme Vrijland weer eens niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Martijn kent alleen deuren die zich voor hem sluiten, dus hij zal zo'n pasje wel bijzonder vinden en zich er van alles bij voorstellen, wat er aan de andere kant van de deur zit.

   Verwijderen
  2. Ik lichtte overigens precies toe wat ik doe met die pas, die inderdaad nietszeggend is. Wat ik overigens hilarisch vind is dat ik in diezelfde reactie aangeef ervaring te hebben met webcare in de private sector, maar geen complotgekkie die het daarover heeft.

   Webcare is het beleid van een bedrijf om actief te reageren op uitlatingen over dat bedrijf in sociale media, bijvoorbeeld van consumenten die vragen of klachten hebben. Sommige bedrijven en organisaties schakelen externe partijen in om hun online reputatie in de gaten te houden. Deze partijen bekijken en analyseren wat er over een bedrijf, product of organisatie op sociale media, blogs en fora wordt gezegd. Het doel van webcare is onder andere imagoschade voorkomen en producten onder de aandacht brengen wanneer een consument aangeeft op zoek te zijn.

   Verwijderen
  3. Er reageren weer voornamelijk volkomen geschifte figuren bij Vrijland. Dat is zijn publiek. Maar die gaan niet zijn 350 euro huur betalen, dat is het probleem.

   Verwijderen
 2. Iemand die weet wat de zaak tegen Eric Donk (JDTV) heeft opgeleverd?? Weer meer kosten die Kat kan verhalen op zijn lezertjes??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat maar, las net het lieg- en bedrieg verhaal bij KLOL. Micha Kat doet echt alles om de rechtstaat maar te ondermijnen en belachelijk te maken. Enige die hij er mee heeft is zichzelf, want hij mag zich straks een keer blauw betalen en menige jaren zitten wegens minachting van het hof....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Micha Kat heeft duidelijk nog andere bronnen van inkomsten, want met een maximale conversie 30 abonnees x 30 euro per maand verdient hij slechts 900 euro, gestort op zijn stichting-bankrekening, dus dat kan hij ook niet allemaal uitgeven aan Guinness.

  Dus al die goedgelovige volgers van hem die van hun schamele centjes een bedrag overmaken naar Micha Kat omdat ze denken dat hij anders 'niets te eten heeft' worden ook op dit niveau door hem belazert.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Nou @geen dan vind je deze vast ook grappig

   *Micha doet Victoria*

   Verwijderen
  2. Als zij JDTV hierover benadert, is het moment niet ver meer weg dat ze hem op straat gooit.

   Verwijderen
  3. Het wordt in ieder geval een heel heftige ruzie tijdens en na het ontbijt aan de campingtafel in Wexford: een narcist tegen een sociopaat. Dat is een serieuze battle.

   Verwijderen
 6. Ik kan niet precies zeggen wat dat nou voor vlekken zijn... maar wellicht is Victoria weer op weg naar de kraamkliniek? Micha zal ook wel zo zijn behoeften hebben, en Victoria lijkt mij niet het type om daar tegenin te gaan. Oh ja, in Ierland is de oplossing voor dat kleine groeiende probleempje verboden. Benieuwd of papa Kat straks Ierland nog uitkomt of met schoffelen een kleintje mag gaan onderhouden.

  BeantwoordenVerwijderen