zaterdag 8 november 2014

Meeuw

Linkse mensen halen doorgaans van alles door elkaar om hun gelijk te krijgen, aldus Filantropius. Barracuda voegt daaraan toe: rechtse mensen slepen er van alles met de haren bij om hun gelijk te krijgen.

Medewerkers klantenservice mogen tegenwoordig ook al schrijven voor Joop.nl, bijvoorbeeld over de symboliek van de meeuw, het vogelke dat de PVV zo hoog in het vaandel voert, net als volgens de 'VARA' destijds het NDB blad De Stormvogel. 'Nu wil het zo zijn dat de wetenschappelijke naam van de stormvogel Hydrobates pelagicus is en het beest dus in het geheel geen meeuw is.' 

Conclusie: De VARA kent het verschil niet tussen stormvogel en meeuw. 'Dan mag de VARA mensen met hun Vroege Vogels hersenspoelen tot natuurliefhebbers, zelf heeft de VARA geen sjoege van de avifauna.' En: 'Het is zelfs nog erger, want de VARA stapte begin 1940 net zoals de NSB en bij monde van de omroepvoorzitter over naar de bezetter.' Lekker relevant weer.

Maar als we nu toch op alle slakken (Gastropoda) zout leggen, weet Barracuda er ook nog wel een paar: Natuurkenner Filantropius heeft namelijk zelf geen idee waar hij over schrijft. De wetenschappelijke naam van de stormvogel is niet Hydrobates pelagicus. Dat is het stormvogeltje en die is niet veel groter dan een huiszwaluw. De stormvogeltjes mag je niet verwarren met de echte stormvogels (Procellariidae) uit de orde van buissnavelingen. Oftewel: Filantropius, zogenaamd vogelkenner, kan zelf nog geen twee vogelsoorten van elkaar onderscheiden.

De stormvogel van de NSB heeft meer weg van de Noordse stormvogel en die lijkt inderdaad op een meeuw, maar is er niet verwant mee. Wel met de albatros.

Het punt is: De NSB kende het verschil destijds ook niet: Het tijdschrift van de Jeugdstorm heette De Stormmeeuw, en dan zitten we ineens weer in de familie van meeuwen en sternen. Dit was Fop I. Brouwer met 'Wat leeft en groeit en ons altijd weer boeit'.

Voordat Filantropius zijn domme vergissing snel wegpoetst, hier een screemdump:

 

5 opmerkingen:

 1. Ohhh!!! die zou ook op Frontaal Naakt horen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De blogger van Frontaal Naakt loopt met de dag verder uit de rails en begint steeds meer op Micha Kat te lijken. Die kan ook alleen nog maar over zichzelf schrijven.

   Verwijderen
  2. Helemaal niet, want ik mag er bijvoorbeeld ook over mezelf schrijven :-)

   Verwijderen
 2. Dat laat onverlet, dat die muts op Joop.nl natuurlijk ongelofelijk stom bezig is.
  Het inhoudelijk fileren van de PVV kan een kind van vier nog, maar nee:
  Het logo van de PVV lijkt op het logo van de NSB, DUS.

  Ze moet maar eens stage gaan lopen bij Martijn Alberda of OlympicZion, dan kan ze lekker gaan fröbelen met logo's en hun "diepere betekenis"
  Lijkt de meeuw van de PVV eigenlijk op een vliegende pyramide, of toch meer op de SS-rune in een omgekeerd pentagram??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De NRC heeft handel en wandel van de Pootjes tegen het licht gehouden, lees ik net. Maar weer eens een krantje kopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.