dinsdag 18 november 2014

Doorpakken

Wim Dankbaar heeft de laatste honderd onverkochte exemplaren van Het verboden dagboek van Maaike Vaatstra meegegeven aan een van zijn volgelingen, anders waren ze in de papierversnipperaar verdwenen. En nu hoopt Dankbaar 'met het terugtrekken van het boek' dat Wolfgang Hebben de rechtszaak tegen hem niet doorzet. Die had media advocaat Rick Reyneveld inschakeld om zijn naam te zuiveren en schijnt zowel Dankbaar als uitgever Hans Mauritz te hebben gedagvaard.

Eind juni werd de Duitser door de auteurs gebeld met de vrolijkmakende mededeling: 'Okay, nou ik zal het je even zeggen. In het boek staat dat de moord op Marianne in jouw caravan is gepleegd en dat jij de moord gefilmd hebt. En dus eigenlijk medepleger bent aan die moord.'

Hebben was niet eens in Nederland toen de moord op Marianne Vaatstra werd gepleegd, maar dat hebben de 'hobbyagenten' Dankbaar en Mauritz natuurlijk weer eens niet geverifieerd, net als al die andere luie 'aannames' in het boek.

Maar nu niet alleen de kluisverklaringen tegen Hebben lijken verzonnen, doch überhaupt de hele verklaring aan de fantasie van Hans Mauritz lijkt ontsproten, maakt Hebben extra kans op schadevergoeding. Barracuda adviseert: doorpakken.

Dankbaar heeft inmiddels maar weer zijn oude hobby (JFK) opgepakt, maar met oud-collega Mauritz gaat het niet zo goed: de door hem beloofde derde druk van het Vaatstra boek in een extra grote oplage en 'volledig geactualiseerd' is nog altijd niet verschenen en het boekje over de 'misdadige' Peter R. de Vries is wederom uitgesteld. De illustrator van het omslag klaagt op deze site dat hij nog maar ten dele is betaald en Mauritz nergens meer op reageert. Zelfs Bol.com lijkt er niet meer in te geloven:

>

8 opmerkingen:

 1. Inderdaad, stevig doorpakken met procederen, want het van de markt halen van dat boek maakt Dankbaar en Mauritz niet minder strafbaar en er staat nog veel te veel bagger op rechtiskrom. Daarnaast denk ik dat Dankbaar echt aan een stevige douw toe is, anders leert hij het nooit. Vindt hij over een paar maanden weer een nieuw slachtoffer om leeg te zuigen en begint alles weer van voren af aan.

  Dankzij ons fantastische justitiestelsel kunnen deze figuren betrekkelijk ongestraft doen wat ze doen, dat moet nu echt anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij heb je het artikel niet goed gelezen...

   Verwijderen
  2. "Wat begreep ik verkeerd?"


   Alles! Jij smerig doorzichtig, manipulerende dan wel afstervende relnicht. Hahaha...

   Verwijderen
  3. Is Martijn weer eens van de leg? Andrea kent de vrouw met wie hij in die Youtube praat nog niet eens, Martijn heeft geen enkele aanwijzing en al helemaal geen "bewijs" dat ik voor veiligheidsdiensten zou werken, dus hij pleegt daar gewoon laster en smaad. Zoals hij deze week overigens al vier andere misdrijven pleegde, schijnbaar wil hij zijn blogfase beëindigen met een verblijf in de gevangenis.

   Verwijderen
  4. Spartel jij maar 'lekker' door hoor! Blijkbaar ben jij de enige die nog niet wil of kan bevatten waar deze zogenaamde 'conflicten' fundamenteel allemaal op berusten...

   Verwijderen
 2. OT maar de moeite van het vermelden waard:

  http://www.theguardian.com/uk/2002/nov/17/drugsandalcohol.ukcrime1

  BeantwoordenVerwijderen