dinsdag 11 november 2014

Quirine

Ze is weer volop in het nieuws: Quirine de Kok, een van Micha Kats vele foute reaguurders, die aan een ieder die het maar wil horen zegt dat ongeveer heel Nederland wordt geregeerd door de 'pedo-elite' en zij ten onrechte als dierenmishandelaar wordt weggezet.

De werkelijkheid ligt even anders. Ze moest al eens voor de rechter komen vanwege verwaarlozing van haar paarden, die waren gehuisvest op een zompig terrein aan de Haagse Loolaan. Radiopresentator Henk Bres kondigde aan de dieren na blijvend falen van de instanties zelf uit het met modder en uitwerpselen besmeurde terrein te zullen trekken.

De zelfverklaard 'orthopedisch hoefsmid' werd veroordeeld, maar in hoger beroep vrijgesproken wegens te weinig bewijs. De Haagse Dierenbescherming was verbijsterd. Een woordvoerder noemde het 'verschrikkelijk frustrerend'. 'Er liggen foto's, verklaringen van agenten, een verklaring van een dierenarts, en dan nog volgt vrijspraak.'

Blijkens haar LinkedIn-profiel was het de bedoeling dat het 'verloederde volkstuincomplex' zou worden 'omgetoverd' tot een stedelijke paradijs, maar verder dan een dieronterend moddermoeras is het nooit gekomen. Sterker nog: Quirine doet het weer een dunnetjes over.

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft twee pony's en een paard weggehaald in Zoeterwoude omdat de beesten waren vermagerd en slecht gehuisvest. Die stonden op een stuk land dat niet geschikt was voor het houden van hoefdieren. Bovendien hadden ze onvoldoende te eten en was er geen beschutting voor de dieren. Maar geloof vooral Quirine, en niet de schrijnende foto's.

14 opmerkingen:

 1. Om Micha Kat te citeren: er is altijd meer, het is altijd erger. Want Quirine staat zover van de realiteit af, dat ze haar paardjes nu als vermist opgeeft en een beloning van 10.000 euro uitlooft voor wie haar Palomino's terug weet te vinden. Lijkt me overigens stug dat ze dat bedrag kan betalen, want haar huis staat op dit moment op de executieveiling.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een vuile vieze dierenbeul zeg, en dit soort dierenbeulen horen van mijn part HEEL LANG achter de tralies te belanden!!

  Bah bah!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om te kunnen geloven in al die verhalen. Je hebt immers nooit meer eigen verantwoordelijkheid nodig: Het is toch allemaal de schuld van 'de elite' oid.

  Triest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal je zeggen en dat is de knalharde waarheid, Quirine is een manipulerend monster dat teert op het leed van dieren, via diverse wegen en de bijbehorende leugens probeert zij aan dieren te komen die zij dan mishandeld en waar zij dan duidelijk van geniet en haar lusten op botviert, Zij gaat ook Marktplaats langs en op diverse fora om dieren te ronselen via smoesjes (bijvoorbeeld dat haar hond ontvreemd is en dat je die voor 10.000 euro beloning vindersloon krijgt).

  En de boel maar verdraaien met de grootst mogelijke leugens om maar enigszins je zin te krijgen (en dieren verder te beulen)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Triest. Ze heeft ongetwijfeld goede bedoelingen, maar een paard eet nogal wat. Verder horen paarden `s nacht op stal te staan. [behalve als ze zomers in de wei staan] En modderig terrein is slecht voor de hoeven. Neem dan een paar katten of een hond. Ze heeft duidelijk geen kaas gegeten van het houden van paarden. Kosten lopen al snel in de duizenden euro`s, zeker met meerdere paarden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk heeft ze geen goede bedoelingen, Arminius. Als ze haar lesje geleerd had na haar eerste veroordeling zou je dat nog kunnen zeggen, maar als je in dat gedrag blijft vervallen ben je gewoon een sadistische dierenbeul.

   Verwijderen
  2. Exact. Bovendien vertoont Quirine hetzelfde gedrag wanneer het om de verzorging van honden en katten gaat. Daar is ze ook al een keer voor opgepakt, omdat 'haar' honden en katten er zeer slecht aan toe waren en met vreselijke verwondingen aan hun lot werden overgelaten.

   Verwijderen
  3. Zie de vijfde reactie onder het gelinkte artikel uit 2009 (!!).

   Quirine de Kok vertoont al ruim 20 jaar dit walgelijke gedrag.

   Verwijderen
  4. Toen ik in Den Haag op de middelbare school zat zag ik die paardjes vanuit de trein elke dag vervuild en vermagerd in een modderpoel staan. Dat speelt dus langer dan twintig jaar.

   Verwijderen
  5. ...vertoont al ruim 20 jaar dit walgelijke gedrag

   IDEM DITO

   Verwijderen
 6. Als ze haar lesje geleerd had na haar eerste veroordeling zou je dat nog kunnen zeggen,

  maar als je in dat gedrag blijft vervallen ben je gewoon een sadistische ploert

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Jep, deze keer vonden ze bij de ontruiming van haar huis een grote hoeveelheid verwaarloosde dieren. Ze is inmiddels spoorloos.
   http://denhaagfm.nl/2015/01/25/quirini-de-k-opnieuw-de-fout-verwaarloosde-kippen-en-katten-gered/

   Hopelijk vinden ze haar snel en mag ze de komende jaren alleen nog naar de dierentuin om dieren te bekijken.

   Verwijderen
 8. Ik vind het zo erg maar ze heeft weer toegeslagen en deze keer in belgie. Mijn vriendin had een tsjechoslowaakse wolfshond op logé maar nadat deze de kat had gegrepen zocht ze een tijdelijke plek voor easy. Via facebook deed ze een oproep en quirine de kok is hem komen halen. Nu heeft ze op verzoek van mijn vriendin een foto opgestuurd dit van een hele andere hond dan degene ze is komen halen. Wat kunnen we in godsnaam doen? We missen easy enorm hard!!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.