maandag 3 maart 2014

Claim

Hoeveel van Micha Kats volgers - van wie een deel vandaag in het Amsterdamse gerechtshof de ineenstoring van de Telegraaf wil vieren - zijn zo dom geweest om in te tekenen op de Micha claim? De uitbater van Klokkenluideronline kwam daar in 2012 mee aanzetten toen het OM een voorwaardelijke celstraf van vier maanden eiste tegen de oud-rechter Hans Westenberg.

In 2004 werd Kat voor de rechter gedaagd door Westenberg, nadat diens integriteit in zijn boek Topadvocatuur en op zijn weblog in twijfel was getrokken. De rechtbank oordeelde eind 2005 dat Kat met zijn publicaties niet onrechtmatig had gehandeld, en ook in hoger beroep ving de toenmalige vicepresident van de Haagse rechtbank bot. Sindsdien heeft Kat vergeefs geprobeerd de schade op Westenberg te verhalen, wat resulteerde in het afhaken van nogal wat advocaten en een knallende ruzie met het kantoor Yehudi Moszkowicz.

Vervolgens bedacht Kat een meesterlijk plan, waarmee hij ook zijn eigen heikele financiële positie in een klap zou kunnen verbeteren. Als zijn trouwe volgers nu eens geld zouden storten kregen ze dat bedrag driedubbel terug. Kat gaat een jackpot van 1 miljoen leegtrekken bij Westenberg; de meest kansrijke investering ooit, beloofde hij. Een contractje tekenen hoefde niet, storten kon meteen via PayPal. Blijkbaar zonder geld-terug garantie.

De eerste aanwijzing dat deze investering evenveel zou gaan opleveren als beleggen in Palm Invest kwam al in november 2012, toen de twee Haagse oud-rechters Kalbfleisch en Westenberg werden vrijgesproken voor het liegen onder ede in de zogenoemde Chipsholzaak. Daarmee viel een belangrijke grondslag onder Kats zaak weg.

Op 19 februari veegde de rechtbank de claim van Kat volledig van tafel. Aangezien Westenberg destijds is veroordeeld tot een proceskostenvergoeding ziet de rechtbank geen reden om in te stemmen met een compensatie. Kat is, bezien vanuit zijn financiële en procedurele positie, volgens de rechtbank voldoende in staat is geweest om zijn zaak te presenteren. 'Zelfs al zou Kat in de positie hebben verkeerd dat hij de kosten van zijn advocaat niet zelf kon betalen, dan kon hij een beroep doen op het stelsel van gefinancierde rechtshulp voor on- en minvermogenden.' 

Wat Kat wellicht alsnog is geworden, nu hij 3100 euro aan procedurekosten moet ophoesten. Zijn advocaat Klaas Aantjes van het kantoor Aantjes & Zevenbergen kreeg een dezer dagen dan ook een pak rammel van Kat omdat die weigerde in hoger beroep te gaan. 'Waar ik het meest mee worstel, is het verraad van Klaas Aantjes aan het nobile officium.' Waarbij Klaas weer eens het hele verleden van zijn omstreden vader Wim over zich heen kreeg, die 'die tijdens de oorlog is gezien al marcherend in SS-uniform als bewaker van gevangenen' (wat overigens weer eens niet juist is). 'Klaas is niet anders dan zijn vader Wim: een laffe collaborateur die zijn cliënten verkoopt.'

Enige uitleg over het inhoudelijke besluit van de rechtbank? Nope, dat mogen de Micha-beleggers zelf maar uitzoeken. Excuus of uitleg aan degenen die geld hebben ingelegd? Nope, is waarschijnlijk allemaal op. Tenzij Kat zijn 3100 euro proceskosten terugkrijgt. Kat heeft Aantjes daarvoor aansprakelijk gesteld.

UPDATE 21:0019 opmerkingen:

 1. Volgens mij doet Kat dit soort dingen (advocaten kiezen die te belasteren zijn, in überhaupt naar de rechtbank gaan) om naderhand lekker te kunnen klagen hoe fout de wereld wel niet is en te kunnen vergeten dat je de hand ook wel eens (deels) in eigen boezem kunt steken.
  Hoe dan ook, ik wens 'm succes met het vinden van een andere advocaat. Ik heb nu al medelijden met ze. Want of ze de zaak nu wel of niet accepteren, klappen krijgen ze waarschijnlijk toch wel. Al zal toch iemand zich moeten opofferen, want recht op een advocaat heeft iedereen. Oók Kat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om 13.00 komt er een uitspraak in de zaak Wim D.
  Je kunt tweets in de gaten houden van bijv. Klomp/ Zijlstra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Denk je dat echt? Ik denk zelf eerder dat Dankbaar de boel weer gaat rekken tot het oneindige. Is 'ie goed in. Maar we zullen zien.

   Verwijderen
  2. Het is een vonnis hoor, dat kan Wim niet rekken.

   Verwijderen
  3. Volgens mij kan deze Wim alles rekken...zelfs staal word nog rekkend van hem.

   Verwijderen
 3. Het is nu 13.00 uur geweest. En, en? Wat is het vonnis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net geretweet:
   Wim D. moet smadelijke en beledigende teksten verwijderen van website en mag ook geen nieuwe toevoegen #vaatstra #z14

   Rechtbank Groningen veroordeelt Wim D. tot 4 weken voorwaardelijke gevangenisstraf wegens smaad en belediging #vaatstra #z14

   Rechtbank Groningen acht Wim D. ook schuldig aan eenvoudige belediging. #vaatstra #z14

   Rechtbank Groningen acht Wim D. niet schuldig aan laster, wel schuldig aan smaad. #vaatstra #z14

   Verwijderen
  2. 'Wim D. moet smadelijke en beledigende teksten verwijderen van website en mag ook geen nieuwe toevoegen'

   Dit heeft ook consequenties voor het boek. Dat wordt weer schrappen geblazen.

   Verwijderen
  3. Dat zal Dankbaar niet fijn vinden. Als hij verstandig is zwijgt hij, zo niet dan zal hij gauw achter de tralies zitten. Het vonnis zal voor de familie Vaatstra een opluchting zijn. Nu hebben zij een ferme stok achter de deur. Of het schrappen wordt in het boek valt te bezien. Hoewel pijn in de portemonnee een uitstekende reden is.

   Verwijderen
  4. Dankbaar is miljonair, volgens mij ligt 'ie echt niet wakker van 1500 euro + proceskosten. Evenmin als Poot dat doet.

   Verwijderen
  5. Nou... er werd geloof ik wel geklaagd over Dankbaar die geldsommen uitloofde en nooit betaalde. Dus dat zegt veel over Dankbaar. Poot senior is een ander verhaal. Die heeft zichzelf aangepraat dat hij een 'heilige missie'heeft, maar nu de aap uit de mouw kwam is de oude Poot gewoon een rancuneuze man die zijn geld maar al te graag uitgeeft om zijn rancune bot te vieren.

   Verwijderen
  6. Dat hoeft niets te maken hebben met geen geld hebben, maar ook met hoe hij in elkaar zit (al denk ik dat een groter mysterie is dan mannen en vrouwen).
   Dankbaar heeft trouwens volgens mij ook het idee dat hij een missie heeft, net zoals al die andere waarheidsvinders: De Waarheid verkondigen bij de domme massa en de hoge heren en dames alsmede 'desinformanten, trollen enz' omlaag brengen. Ofzoiets. Al kan ik me natuurlijk vergissen.

   Verwijderen
  7. Dankbaar is gewoon een dorpsidioot die teveel geld heeft. Dat heeft weinig met mysterie te maken. Hij dramt gewoon door en is daardoor net als zijn soortgenoten de complotmafjes compleet in doorgedraaid. In dit geval kun je wel zeggen: beter laat dan nooit voor de slachtoffers die Wim op het internet kruisigde. AL vind ik het bedrag van 1500 euro wel een beetje schameltjes gezien de shit die ze over zich heen kregen. Misschien dat een maandje cel, Wim het licht doet zien of dat Mama Dankbaar haar zoon maar nog vermanend moet toespreken.

   Verwijderen
 4. Blijkbaar is er een wrakingsverzoek ingediend door Kat waar over 2 weken uitspraak zal worden gedaan https://twitter.com/BartMos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom gaat die vent niet gewoon voor eigen rechter spelen als de rechtbank toch zo fout is? Of wacht: Dat doet hij in zekere zin al met zijn gestalk en gelaster.

   Verwijderen
  2. Ik begrijp de Mos trouwens wel dat hij aangifte deed, maar anderzijds ook weer niet. Daarmee geef je zo'n figuur alleen maar een podium. Nee, wat dat betreft begrijp ik volledig waarom schuldig of onschuldig Demmink nooit aangifte heeft gedaan.

   Verwijderen
 5. Beetje jammer weer.
  Ook hier opnieuw 2 weken uitstel terwijl het evident is dat Kat gewoon misbruik maakt van zijn bevoegdheid wrakingsverzoeken in te dienen.
  En Kat maar krijsen dat hij met de 'zwarte maffia' te maken heeft. Eerder met ambtelijke geiten wollen molens. Ieder weldenkend mens ziet toch dat die gast knetter- maar dan ook echt knettergek is en met zijn stuitende en hysterische schuimbekkerij niet in de samenleving thuishoort?
  En dan mag hij wat mij betreft een cel delen met reaguurder stout. Die jongen krijgt ook echt geen normale reactie uit zijn toetsenbord en dan nog meestal met 'psychopaat' erin en oproepen tot geweld. Die gast is zelf nog de meest gevaarlijke psychopaat. Wat een mafketel is dat ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van uitstel komt geen afstel. Kat kan dan wel stampij maken, maar veel zal het niet helpen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dat geldt in dit geval zeker voor Micha.

   Verwijderen
  2. En juist daarom moet deze zaak zo snel mogelijk worden afgehandeld. Normaal gun ik 'm geen voorkeursbehandeling, maar alsjeblieft laten ze hier haast achter zetten want ongeacht de uitkomst horen ze Kat in Keulen toch wel donderen wanneer er iets besloten word.

   Verwijderen