zaterdag 22 maart 2014

Xenofobische bochel

De ontwikkelingen rond de PVV gaan zo snel, met opstappende Kamerleden, statenleden en raadsleden, dat de fulminerende PVV-bloggen het tempo niet meer kunnen bijbenen. Gisteren werd nog een poging gedaan tot damage control. Onder het mom 'De bochel van Wilders, de duimstok van de PvdA' wist Filantropius zich plotsklaps weer een incident te herinneren dat de huidige ophef in een heel andere context moet plaatsen.

Die verwees fijntjes naar de opvattingen van Rooie Rakker Wouter Bos: 'Niet een minder, minder, minder Roemenen en Bulgaren, maar helemaal geen, floreerde in die dagen in strakke slogans, zonder dat bezorgde Nederlanders naar de politiebureaus dromden om aangifte van haat zaaien te doen.' 'Dat de gezamenlijke “beschaafde” politieke partijen de xenofobische bochel aan Wilders laten, wil echter niet zeggen dat die eenzijdige beeldvorming ook terecht is. Wie de publiciteitsmedia beheerst kan alles maken en breken, liegen en bedriegen, indoctrineren en massapsychosen onder de bevolking veroorzaken.'

Maar zoals gebruikelijk kloppen deze conclusies feitelijk weer eens niet, en het staat nog zo duidelijk in het aangehaalde Trouw-artikel: Voor Roemenen en Bulgaren gold in die jaren een vergunningsplicht, die van Europa mocht vervallen. Waarop minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) besloot dat Roemenen en Bulgaren vanaf 1 januari 2009 nog steeds een werkvergunning nodig hebben om in Nederland te kunnen werken. En de achtergrond was die de vermeende criminaliteit van deze bevolkingsgroepen, maar het feit dat de omstandigheden van Polen in Nederland al niet ideaal waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.