woensdag 12 maart 2014

PateoPedia Paper

De Stichting Skepsis heeft op plotters ongeveer dezelfde uitwerking als een rode lap op een stier. Vooral ook omdat die stichting het hele geloofspatroon van zwevers en plotters met enige regelmaat onderuit haalt. En dus zal (Dr.) Johan Oldenkamp - daar is-ie weer - de stichting van bejaarde wetenschappers wel eens even de les leren in een persbericht. 'Stichting Skepsis medeplichtig aan oplichting'.

Want: 'Misschien wel de meest buitengewone bewering van de afgelopen duizenden jaren is de beweringen dat er mensen op de maan zouden hebben gelopen. Je zou verwachten dat de Stichting Skepsis deze meest buitengewone bewering wel eens aan een kritisch onderzoek zou onderwerpen.'

Want dat heeft Johan namelijk wel gedaan. Neem nou de Van Allen gordels. 'Vanaf ongeveer 400 mijlen boven het aardoppervlak krijgen onbeschermde astronauten geladen deeltjes in hun retina, waardoor ze menen vallende sterren te zien, zelfs met hun ogen dicht. En dan zijn we pas ongeveer halverwege de eerste Van Allen-gordel. Onderzoek maar eens op welke maximale hoogte de bemande ruimtestations rondgaan en tot welke hoogte de Space Shuttles gingen. Ik durf daarom te beweren dat er nog nooit een mens (met aardse technologie) verder van het aardoppervlak verwijderd is geweest dan deze afstand van 400 mijlen (ongeveer 650 kilometer).'

Soms vraag je je wel eens af hoe Johan zich over het interweb beweegt. Zou hij overal piketpaaltjes hebben geslagen ter vermijding van iedere wetenschapssite? Want het wemelt toch echt van sites waar tot in detail wordt uitgelegd hoe het zit met die Van Allen gordels en astronauten. Zelfs bij Wikipedia: 'De afstand van de aarde tot de maan is tien maal zo groot als die van de aarde tot de Van Allen-gordels en de ruimtevaartuigen doorkruisten de Van Allen-gordels in slechts dertig minuten tijd. Daarnaast werd de afgelegde route zo gekozen dat de astronauten aan een zo gering mogelijke stralingsdosis blootgesteld werden en beschermde de metalen romp van het ruimtevaartuig hen tegen straling. De astronauten droegen tijdens hun missies dosimeters die aantoonden dat de totaal opgelopen stralingsdosis ongeveer overeenkwam met die van een röntgenfoto van de borstkas, ongeveer 1 milligray. Desondanks levert de straling een extra bewijs dat de astronauten naar de maan zijn gereisd: 33 van de 36 astronauten die naar de maan reisden, kregen te maken met een vroeg stadium van cataract wat veroorzaakt is door de kosmische straling.'

En je zou dan toch denken dat Johan deze feiten op zijn minst kent, benoemt en weerlegt, maar zoals te doen gebruikelijk poneert Johan haastig wat stellingen in de hoop dat zijn goedgelovige lezerspubliek niet verder zal googelen.

Veel belangrijker vindt Johan namelijk allerlei vermeende 'aanwijzingen' in films van regisseur Stanley Kubrick, die naar zijn overtuiging de hele Maanlanding in een studio heeft geënsceneerd. Immers, Kubrick was ook de man achter de in 1968 verschenen film 2001: A Space Odyssey, waarvoor hij een paar NASA aannemers had ingehuurd.

Heeft Kubrick dan ooit toegegeven dat hij achter de Maanlanding zat? Nope, maar volgens Johan wel indirect. Dat is allemaal na te lezen in een in het kader Johans Pateo Academia verschenen PateoPedia Paper. 'In de film ‘Eyes Wide Shut’ uit 1999 met Tom Cruise en Nicole Kidman zien we ergens halverwege een (satanistische) ceremonie waarbij jonge vrouwen gehuld in slechts een string een cirkel vormen. Kubrick heeft echter gekozen voor het opmerkelijke aantal van 11 vrouwen, waarbij hij wederom verwijst naar de door hem geregisseerde Apollo 11-missie.' 

Eindelijk. De Moan Hoax onomstotelijk bewezen. Johan verdient hem echt: de Nobelprijs voor Slimheid.

14 opmerkingen:

 1. Ik begin steeds meer te vermoeden dat het niks anders is dan de verwijzing naar Johan z'n eigen verbazing, iedere keer weer wanneer Johan weer refereert aan 'zijn' 'wholly science'... Het is mij overduidelijk dat het onderzoekje van Johan niks anders is geweest dan een 'internet surf tochtje'... en dat uiteindelijk gepresenteerd als wetenschap, fraai verpakt met grappige plaatjes... inclusief persbericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn moeder komt uit een gezin met elf kinderen, Geen van hen is ooit op de maan geweest. Vandaar dat ik wel naar Johans standpunt neig. Ik heb overigens altijd geleerd dat elf het gekkengetal is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze variant van Heyboer zou goed bougiesvonkjes en steigergaten kunnen verkopen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met dat oeverloze gelul hier betreft het een zogenaamde 'referendum' tussen 3 mekkerende schaapjes waaronder 2 verklede wolven over wat de pot schaft heb ik het zo langzamerhand echt wel gehad. Want te gênant voor woorden & daden vandaar dan maar zo;

  *,-A Funny Thing Happened on the Way to the Moon
  *,-Fake Dutch 'moon rock' revealed
  *,-SKYE McALPINE, LORD McALPINE AND MARGARET THATCHER

  Ps: "Ik ben benieuwd waar je mee komt Steven."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het overloos gelul vindt, waarom lees je het dan en reageer je dan nog ook? Pleur dan lekker op ja!

   Verwijderen
 5. Waar is toch die Boeing 777? Ik ruik een complot
  http://www.knack.be/nieuws/ondertussen/de-5-strafste-complottheorieen-over-de-verdwenen-boeing/article-normal-133327.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet dat Oldenkamp zich hierin zal herkennen maar toch;
  DSM-IV over Narcistische Persoonlijkheidsstoornis

  Er is sprake van narcistische persoonlijkheidsstoornis als er aan vijf of meer van onderstaande criteria wordt voldaan:

  De persoon is geobsedeerd door fantasieën over roem, macht, succes, schoonheid, genialiteit, seksuele prestaties of een ideale, blijvende liefde.

  De persoon vindt zichzelf uniek en meent alleen begrepen te worden door even unieke en speciale mensen (of instellingen).

  De persoon heeft het gevoel zelf heel belangrijk te zijn (gevoelens van grootsheid waarbij overdreven wordt over de eigen prestaties, talent, contacten, kennissen en persoonlijke eigenschappen). De persoon eist als superieur beschouwd te worden, ook al geven zijn prestaties hiertoe geen aanleiding.

  De persoon manipuleert en gebruikt anderen om zijn eigen doelen te bereiken.

  De persoon heeft een onderontwikkeld inlevingsvermogen en kan hierdoor geen rekening houden met de opvattingen en behoeften van anderen.

  De persoon heeft een enorme behoefte aan aandacht, bevestiging, bewondering en wil gevreesd of berucht zijn.

  De persoon is vaak jaloers, wat gepaard kan gaan met woede. Omdat deze persoon denkt dat anderen jaloers op hem zijn en zich op dezelfde manier gedragen als hij, kunnen zich paranoïde wanen voordoen.

  De persoon gelooft in het feit dat hij meer rechten heeft dan anderen. Hij eist dat anderen zich aanpassen aan zijn verwachting (vaak onredelijk) van een voorkeursbehandeling.

  De persoon voelt zich superieur, boven de wet verheven en alom aanwezig (magisch denken). De persoon gedraagt zich arrogant. Bij tegenspraak door mensen die hij als minderwaardig beschouwt, wordt de persoon kwaad.


  Na Oldenkamps 'persbericht' over Stichting Skepsis zijn overigens al weer 4 nieuwe 'nieuwbrieven' aan zijn volkomen verknipte en simplistische brein ontsproten.
  Lachwekkend, zielig, tenenkrommend en het meten met 2 maten is weer ten overvloede tot ware kunst verheven.
  Tekenend is ook dat Oldenkamp zijn disputen met allerlei instanties vol bravoure even meldt maar dat de uiteindelijke uitkomst ervan steevast wordt verzwegen.

  Bizar hoe deze man zich manifesteert.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. mag ik EVEN VRAGEN waar dit op sláát?!?!

   Verwijderen
  2. Je reageert inderdaad al even afgericht debiel zoals vele van je collega deuhhh-punkers hier altijd trachten doen, maar desondanks dat afstotende gedrag van je mag je gelijk een zuigende aandacht junk om mijn attentie van onschatbare waarde blijven bedelen... BINGO¡!¿?;

   Homosexual pedophile Larry Brinkin was a loud-mouthed activist for the normalization of LGBT misfits and homo degenerates. He was caught with horrific videos where babies aged 1-3 are anally and orally raped by vicious pederast Jews.

   PS; Nog even wat over mijn nieuwe nicko~sicko... Hahaha!

   Verwijderen
  3. Ach toch , @papimas gaat vertellen dat de pyromaan weet hoe hij heel hard "BRAND" kan roepen. Dat weet iedere godvergeten zakkenroller, IPdombopapi!

   Verwijderen
  4. Ach, kruip toch eens gauw terug in dat uit zijn voegen geragde hoeren gedrocht met dat gedegenereerde & jodenaanbiddende gekruip hier van je! Wil je? Want volgens mijn altijd up to date zijnde bronnen ben je er thans zelf een... Wacht eerst dus maar eens af tot dat deze insider morgen uit de school over fred's teefjes klapt...

   Verwijderen
  5. @(fl) appie
   Get a life met je uurtje factuurtje geleuter!

   Verwijderen