dinsdag 25 maart 2014

Klaas

Gisteren deed De Roestige Spijker in het kader van het Demmink Tribunaal een dagje Klaas Langendoen en zoals verwacht: dat leverde allemaal niet bijster veel nieuws op, zeker niet voor ingewijden. De voormalige CID-rechercheur, die ooit werd geslachtofferd in de IRT affaire, heeft zijn visie al een meerdere malen in diverse interviews toegelicht.

Als privérechercheur liet hij zich door Adèle van der Plas inhuren om onderzoek te doen naar mogelijke chantage in de zaak Baybasin en zo sprak hij ook, via een tolk, met vermeende slachtoffers van Demmink in Turkije. Hij ging uit van een flauwekulverhaal, maar kon het naar eigen zeggen niet ontkrachten. Maar bewijzen ook niet.

Klaas zat er niet relaxed bij gisteren. Een voorlopig getuigenverhoor vond hij niet geschikt voor openbare terechtstelling, en dat zakenman Poot miljoenen in een dergelijke zaak kan steken vond hij 'oneigenlijk'. Hij wilde een verklaring over zijn IRT-verleden afleggen, maar krees de kans niet. Ook werd Klaas nogal nerveus van de vragen van Demminks advocaten. Naast Knijff was dit keer ook diens strafadvocaat Leliveld aangeschoven, immers het strafrechtelijk onderzoek dat het OM nog moet aanvangen gaat over de vermeende Turkse avonturen van Demmink. Plotters klaagden achteraf dat beide heren erg goed waren in het stellen van ontregelende vragen, onder meer over drankgebruik van Langendoen, terwijl advocaat Kaaks van de Roestige Spijker wederom te weinig tegengas gaf. Voor plotters is dit kennelijk weer een bokswedstrijd.

Maar anders dan geloven wat twee inmiddels volwassen 'slachtoffers' hebben verklaard kon Langendoen ook niet, zoals hij ook zelf moest toegeven. Hij heeft hun betrouwbaarheid niet via andere wegen gecontroleerd, laat staan de twijfel over mogelijke omkoping door Baybasin (of zijn familie) kunnen wegnemen. De politiebaas die meer zou kunnen weten is aan kanker overleden, de man die jongens zou hebben geronseld kreeg hij niet te spreken. De auteur van een rapport over Demmink wel, maar die wilde weer geen kopie van zijn paspoort afgeven. Langendoen had foto's getoond, maar kon niet uitsluiten dat het tweetal misschien al eerder foto's van Demmink had gezien. Oftewel, wederom een hoop rook, maar weer geen vuur.

Vandaag het uitgestelde verhoor van bajesbaas Bert Molenkamp.

22 opmerkingen:

 1. Het zou mooi zijn als demmink onomstotelijk kon bewijzen dat hij toen niet in turkije was. Als ie dat zou kunnen hadden de advocaten vandaag die kaart getrokken en was de hele zaak voor eens en voor altijd duidelijk.

  wat is die langendoen een prutser.

  nog niet zo heel lang geleden wist dsk zijn geilheid ook niet af te remmen en vergreep hij zich aan een kamermeisje. Maar dat was een zwak moment, beetje zelfde categorie als lubbers die in billen knijpt. Duurt ook maar even.

  hier zou het gaan om een ambtenaar die prima aan zijn gerief kan komen in het liberale Nederland, eventueel kan uitwijken naar belgie of -is ie immers bekend- tsjechie.

  nee, hij gaat naar turkije. Toch een land waar de eu altijd een speciale band mee heeft. En uitgerekend in dit land zou hij zijn hobbie willen belijden. Niet in een soort van dsk-geilheids-bevlieging, maar volledig voor opgezet. Turkse agent wordt ingeschakeld, ronselaar er bij, jongen wordt gezocht, hotelkamer, etc, etc.

  tuurlijk.

  Het wordt tijd dat demmink zelf vol in de aanval gaat tegen deze laster en smaad. En ik zou het prima vinden als de nederlandse staat betaalt. Ik betaal daar als belasting betaler graag aan mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. “Het zou mooi zijn als demmink onomstotelijk kon bewijzen dat hij toen niet in turkije was.”

   Die poging is al gedaan door middel van de agenda die opeens werd teruggevonden. Kwam niet helemaal uit de verf, want er bleek voldoende ruimte voor een reisje naar Turkije en reisgegevens verstrekt door Justitie kwamen niet overeen met reizen in die agenda. Hij zal het dus niet onomstotelijk kunnen bewijzen.

   Verwijderen
  2. Dat klopt niet, inreisdata conflicteren met de agenda, heb ik al eens over geschreven.

   Verwijderen
  3. Ik bedoel met mijn opmerking dat Demmink misschien wel in Nederland net in dat weekend een trouwerij had van tante Truus of zo.

   Ben je na 25 jaar allang vergeten dat je daar geweest bent en in welk weekend precies. Maar tante Truus weet het nog wel ;-). Die heeft misschien nog wel een foto waar je op staat.

   En die doorhalingen in de agenda van Demmink. Tja. Iedereen gaat anders om met zijn agenda. NU in het digitale tijdperk weer anders. Zelf verplaats ik (uit luiheid) een afspraak met X in de agenda door naar de volgende keer dat ik een afspraak heb met X. Wat geweest is, is geweest. Een agenda is voor mij enkel een planner / geheugensteun naar de toekomst toe. Het verleden vind ik minder interessant.

   Verwijderen
  4. @Markiezet
   Dat zou inderdaad goed van pas komen en zou hem vrij pleiten, maar is er blijkbaar niet. Ook de afspraken die in dat weekend staan geven geen bevestiging van aanwezigheid in Nederland.

   @Barracuda
   De inreisdata conflicteert met de verklaring van de Turkse OvJ Selim Berna Altay, maar niet per se met de agenda. Het is prima mogelijk om binnen 24 uur naar Turkije te vliegen en terug. Maar dat document met inreisdata is sowieso vaag, want waarom wordt alleen de aankomst vermeld en niet het vertrek? En waarom wordt tot ’97 de exacte datum vermeld en daarna alleen nog de maand? Tevens klopt de aanleiding niet waar Demmink OvJ wordt genoemd.

   Turkse OvJ: 20 juli 1996 was Demmink in Turkije (op basis van in- en uitreisgegevens)
   Gouverneur Istanbul: 23 juli 1996 kwam Demmink binnen in Turkije

   De brief van de Turkse OvJ komt op mij betrouwbaar over (tevens authentiek verklaart door MinJus) en zijn stelling zou passen binnen de agenda die Demmink opeens vond. Het document met inreisdata komt niet zo betrouwbaar over op mij. Maar goed, beide documenten tonen aan dat Demmink in Turkije is geweest. Iets wat hij altijd heeft ontkent.

   “En volgens mr. Leliveld woonde Demmink op 21 oktober 1996 de Ministerstaf bij. Dit laatste klopt niet. Bijlage 9 bij de brief van Van der Vlist van 9 juli 2007 laat zien dat Demmink niet op de presentielijst staat van de Ministerstaf van maandag 21 oktober 1996. En de agenda van Demmink laat zien dat hij op 21 en 22 oktober voor K4 overleg in Brussel was (bijlage 7.1 en 7.2 bij brief Leliveld d.d. 18 november 2013). Deze reis staat vreemd genoeg ook niet vermeld op de oorspronkelijk geproduceerde lijst zakelijke reizen van Jufis (p. 492 dossier).”

   Hieruit blijkt dus wel degelijk dat de agenda niet overeenkomt met door Justitie (Jufis) verstrekte gegevens.

   Verwijderen
 2. Maar opmerkelijk genoeg staat men nu op basis van een artikel op telegraaf.nl op nujij te juichen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met wat geknipoogde & editoriale verbeteringen doorgeplaatst;

  Reken af met de Demmink-dekkers! Ook moet er een aparte lijst komen van de vele nsb-achtige markiesletjes die tot op de periode van vandaag nog gluiperig actief durven te zijn (betaald hiervoor?) om hun Joris de Viespiemol wit gewassen te kunnen manipuleren ook?! Daarvoor hebben ze mij en vele anderen jaren geleden al zeer onterecht dan wel despotisch moderatoir met hun IP-bans kunnen blokkeren puur en alleen omdat wij nobele toetsenbordridders wel de euvele moed konden opbrengen de kinderneuker bij naam en toenaam te blijven benoemen. Dat was toen het beleid van die sites, nu kunnen ze er niet meer omheen. Er moet een bijltjesdag komen tegen die talloze NSB markiesletjes, met kaalgeschoren koppen and all. Aldus ene 'RP': op 25 maart, 2014 om 9:57

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag in Utrecht het verhoor van Molenkamp. Hij baseert zijn krachtige morele veroordeling van Demmink louter en alleen op het verhaal dat Storm hem in Londen zou hebben verteld. In de ogen van Molenkamp is een ambtenaar blijkbaar totaal ongeschikt voor enige functie zodra er een volstrekt onbewezen roddel over hem de ronde doet. De mogelijkheid dat roddels met kwade bedoelingen in omloop worden gebracht door tegenstanders van Justitie is blijkbaar nooit bij hem opgekomen. Overigens zei Molenkamp geen idee te hebben wat er gebeurt nadat een telefonisch bestelde jongen in de woning van de klant is gearriveerd. En dat is gevangenisdirecteur geweest...
  Zijn afgang is zo mogelijk nog groter dan die van Van Huet en Langendoen. Klap op de vuurpijl is Molenkamps opvatting dat iemand "actief pedofiel" kan zijn zonder de wet te overtreden. (En met dat "pedofiel" is de roddel intussen stilzwijgend uitgebreid van het huren van prostitués naar strafbare sex met minderjarigen.)
  Op een onbewaakt moment wordt duidelijk dat ook Molenkamp wordt gedreven door rancune: hij schreef aan Van Huet dat hij Demmink "nog niet als schoonmaker 3de klas zou hebben aangesteld". Dezelfde Demmink die door vriend en vijand wordt omschreven als een briljante SG.
  De afgang van Molenkamp is in mijn ogen zo mogelijk nog groter dan die van Van Huet en Langendoen. De civiele procedure in Utrecht is uitgelopen op een schertsvertoning. Er komt geen strafproces tegen Demmink, tenzij de nog op te roepen getuigen eindelijk eens met iets substantieels komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ook duidelijk wordt: Demmink is by far de beste SG geweest in de laatste decennia op Justitie.

   Op die apenrots van botsende alfa-mannetjes met allemaal hun eigen koninkrijkje, heeft hij toch maar mooi de bezem doorgehaald.

   Misschien zit ze dat nog wel het meest dwars; wordt je van de apenrots verstoten door een homo die op jonge jongens valt.

   Verwijderen
  2. Wanneer je de Twitter-stream van Bart Molenkamp scrolled bekruipt je al snel het gevoel te maken te hebben met een zeer ijdele, arrogante en betweterig dominante man, met een uiterst smal moreel denkkader.

   Iets dat vandaag ook wel enigszins via zijn getuigenis naar voren komt als ik de stream van Saskia Belleman scroll. Eigenlijk heeft Molenkamp niets anders te melden dan dat hij vindt dat binnen zijn ideële kaders Demmink nooit aangesteld had mogen worden als SG.

   Tja, wat Molenkamp vindt is niet zo belangrijk. En dat steekt hem kennelijk zo erg dat hij zich in allerlei dubieuze wespennesten laat lokken.


   De wijze van beveiliging bij de nucleaire top is kenmerkend voor het niet aankunnen van verantwoordelijkheid. Cursusje gemist?


   En zo staat zijn Twitter-stream vol met denigrerende opmerkingen en ad hominems.

   Weinig winst voor Opa Poot lijkt me.

   Dan heeft Langendoen nog de beste kaarten op tafel gelegd IMO. Maar ja, die wil niets met de Poot en zijn Roestige Spijker te maken hebben volgens eigen zeggen.

   Zit je dan in Zwitserland terwijl je niet van snowboarden houdt.

   Verwijderen
 5. Langendoen komt bij eerlijk gezegd niet ongeloofwaardig over. De man lijkt naar eer en geweten onderzoek gedaan te hebben, en op zoek te zijn geweest naar informatie. Nu lijkt hij een beetje getergd om middels dit in zijn ogen belachelijke gedoe bijelkaar gekocht door Roestige Spijker/Poot c.s. op zijn werkwijze en onderzoek te worden beoordeeld. Ik kan me daar wel wat bij voorstellen. Het is niet alleen een onderzoek dat al meer dan 10 jaar geleden door hem gedaan is, maar hij heeft ook alles onmiddellijk bij het OM neergelegd, waar er vervolgens niets meegedaan werd.

  Wel komt er een grote scheur in zijn 'onderzoek' wanneer de advocaten van Demmink hem vragen stellen over de advocaat van de twee jongens. Dat blijkt dus de advocaat in Turkije te zijn van Baybasin. Zie dit filmpje van JDTV vanaf 23:53.

  Tja, dan sta je natuurlijk wel een beetje in je hemd. De Turkse advocaat van Baybasin regelt twee getuigen die in het voordeel van Baybasin spreken. Zo gek?!

  Je ziet Langendoen ook beseffen dat dit eigenlijk wel vreemd is, en de heren advocaten van Demmink kunnen nog net een gejuich onderdrukken.

  Anyways, allemaal idd niet echt 'winning' voor de Roestige Spijker. Erger, de rol van de Roestige Spijker wordt steeds dubieuzer IMO

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zowieso heeft Langendoen nogal wat fouten gemaakt in de bewijsgaring. Bijvoorbeeld niet het protocol gevolgd bij fotoherkenning. Dat protocol is er juist om problemen te voorkomen! Dus qua bewijskracht stellen de bevindingen van Langendoen niet zoveel voor.

   Inmiddels opent de Demmink Bode de aanval op Knijff, omdat Knijff een collega advocaat bij een tuchtklacht tegen die collega terzijde staat. Inzake een hoop gedoe (+20 jaar) rond een veronderstelde false positive dopingtest bij *** verhoede een raspaard. Voor welke schade willen die kennelijk gedupeerden Knijff in hemelsnaam aansprakelijk houden? Dat is te vergelijken met de advocaat van een verdachte van inbraak in jouw woning aansprakelijk houden voor de ruitschade, of zoiets. Zucht... enige rechtskennis, decorum (getuige ook over the top MK op KLOL) kan noch KN, noch onze vaste plottersploeg nog worden aangerekend. Helaas.

   Verwijderen
  2. Netjes gedaan die opnames van JDTV ... hoop dat er voor betaald wordt door Poot, komt i.i.g. nog een deel van z'n money op een redelijk goeie plek terecht.

   Verwijderen
 6. Als representant van een christendemoncratische partei is het inderdaad nog al hypocriet dat de aan zijn pluche vastgekitte lafaard niet eerder al consequenties uit zijn ervaringen met het tot op het bot corrupte establishment heeft durven trekken! Smerige lafbek. Zal vast wel door zijn partijpolitieke mede gechanteerde CDA-pooiers zijn teruggefloten...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Internationaal komt het fundament waar tevens jorusje's befëhlen vandaan blijken te komen steeds meer open & bloot te liggen! Let op mijn woorden. De poppenspelers die van achter de schermen 'onze' wereldwijde hoerlitiek zo goed als terminaal chantabel bij de kloten hebben dan wel met hun grijpgrage vingertjes van achter de anussen via hun aardse drek monopolie bespelen, lopen vanwege hun ongekend inhalige 'machts'gierigheid steeds meer gelijk een trillende junk vol op in het daglicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/25/getuige-zaak-demmink-alleen-parlementaire-enquete-kan-duidelijkheid-geven/ Het wordt wel duidelijk dat de stichting een vuil spel speelt. Zou Joris het doen de getuigen horen? Dan zou het helemaal spannend worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eerste haarscheurtjes in een framedoorbraak van de tandem waarop of mee peppi & kokkie hun al dan niet betalende compleetschaapjes op het droge dachten te hebben? Brekend.

  "Ineens is daar uit het niets een Amerikaan met een joodse naam."

  Ps; Kan je nu zo langzamerhand je moderatie kuisheidsgordel er niet vanaf halen? Reageert erg lastig want mijn personeel op de hoeken van de straat kan op deze wijze met geen mogelijkheid meer mijn en-cryptische opdrachten bij tijde nog vervullen. Alvast bedankt heurrr moderatEUUUrrr...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Denk niet dat t kamp van Joris daar in trapt, de kaarten liggen toch redelijk duidelijk op tafel ?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Martin Vrijland zegt te twijfelen aan de Roestige Spijker en ontlokt Micha de volgende woorden: "Maarre, je kan.... je moet heel erg oppassen op basis van allerlei aanwijzingen en gedragingen om daar gewoon verdergaande conclusies op te baseren.... Dat is gewoon heel riskant." Verwoestend, zou Micha zeggen als een van zijn mikpunten zich zo zou verspreken. Wat een grap als MV over Wallraffiaanse talenten blijkt te beschikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JD heeft een pyrrusoverwinning al langgeleden verworpen, en gaat voor zijn verdiende monsterzege. Mag hopen dat ze La Paai en Curryworst nog even laten getuigen, over het verschil tussen wiet en lijkenluchtjes uit inpandige keldertjes. Een huis verkopen met verborgen gebreken kan ook wel wat aandacht gebruiken in crisistijden.

   Verwijderen
 12. KN was toch een tijdje terug een niet zo heel erg florissant lopend weekblad? Met alle aandacht die ze steken in 'de zaak Poot' vraag ik mij of ook hier Poot sr. klaarstaat met 'subsidies'. Zou niemand hoeven te verbazen. Het ethisch niveau van KN is al niet denderend, als dat ook nog zo zou zijn wordt het tijd voor een belletje met Rome...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Micha zegt in dat gesprek met Vrijland dat Poot sr. een steil gereformeerde stijfkop is. Als dat klopt zou je toch niet verwachten dat hij staat te trappelen om een noodlijdend papenblaadje te redden.

   Verwijderen