maandag 24 maart 2014

Tijpen

Martin Vrijland verkeerde vorige week op voet van oorlog met een nogal ranzig complotblog dat hem van oplichting betichtte. In een moeite door werd ook dit blog en nog een aantal andere sites tot de betichters gerekend, terwijl Barracuda van de prins geen kwaad weet.

Nu begrijpt Barracuda de boosheid wel, want vorig jaar voorspelde dit blog nog dat plotterauteur Vrijland in 2014 dozen gaat inpakken. We zijn kennelijk niet ver meer van dat moment. 'Steun deze website voor het te laat is', klonk de zoveelste noodkreet.

Martin leeft van een uitkering in een antikraakwoning en had vorig jaar bedacht dat hij wel eens zijn kostje zou kunnen verdienen als Nederlandse David Icke. Maar waar Icke, met zijn omroepachtergrond, altijd nog gezegend is met the gift of the gab, komt Martin niet veel verder dan monotoon geneuzel. Wat volgens Barracuda ook de oorzaak is dat zijn vorig jaar opgezette The Resistance Tour nooit van de grond is gekomen. Een entreeprijs van ruim 100 euro voor een oninteressante lezing 'over dingen die mij bezighouden' duidde ook al op grenzeloze zelfoverschatting.

Eind vorig jaar deed Martin al een beroep op zijn lezers voor donaties omdat hij anders van de sociale dienst monotone karweitjes moet gaan uitvoeren. De eerste indicatie dat die oproep niets had opgeleverd kwam enkele weken terug, toen Vrijland plotsklaps naar een nieuw domein verhuisde zodat daar advertenties konden worden geplaatst. Dat begon met een Zanox-accountje dat alweer spoedig was verdwenen, mogelijk omdat adverteerders geen trek hadden om op zo'n rare site te staan.

Inmiddels probeert Martin een paar schamele euro's te verdienen via Google Ad Sense en Barracuda weet uit ervaring: daar kun je de broek niet van ophouden. Martin beweert ook nog dat zijn site miljoenen bezoekers trekt, maar de vele omleidingen op zijn oude naar zijn nieuwe site tonen ook weer het tegendeel aan: blijkbaar weten maar weinig lezers zijn nieuwe webstek te vinden.

In de tussentijd deed Martin ook nog een beroep op 'een paar mensen die goed in de slappe zitten'. Barracuda vermoedt dat hier vooral de oude heer Jan Poot wordt bedoeld, maar die had geantwoord 'Wij concentreren ons op Demmink, omdat het rotten van de vis aan de kop is begonnen'. Curieus inkijkje weer in het anti-Demmink kamp.

Vol afschuw kijkt Martin naar sites als Barracuda en Swapichou 'die er ogenschijnlijk voor betaald krijgen om elk ‘ander geluid‘ te ridiculiseren of in diskrediet te brengen' en 'hun ziel (als ze die al bezitten) hebben verkocht voor een paar euro'.

We gaan Martin maar weer eens uit de droom helpen: nul euro. Barracuda is gewoon een zet-zet-peeer die net als iedere andere hardwerkende Nederlander doordeweeks gewoon zijn kostje bij elkaar verdient en in zijn vrije tijd, en vooral des zondags, ter lering en vermaak een paar stukjes tikt. Stukjes waarvoor Barracuda toch echt geen volledige werkdagen nodig heeft. En dus begrijpt hij niet waarom Vrijland dat ook niet zou kunnen doen. Overdag kun je prima kantines aanvegen, tuintjes of ouden van dagen aanharken, en dan blijven er zeeën van tijd over om een paar luie complotten bij elkaar te tijpen. Feiten checken deed Martin toch al niet.

13 opmerkingen:

 1. Verdenk jeroen & martina absoluut van een soortgelijk verbond...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hehe, het mysterie van Barracuda ontcijferd! Je maakt gewoon op zondag alvast je stukjes voor de week, agendeert deze voor plaatsing (altijd 6:00 in de ochtend). Soms wel iets actueels.

  Laat me raden, het stukje voor morgen 06:00 uur staat al klaar, gaat over de Demminkverhoren van vandaag, je hoeft alleen nog wat variabele in- / toe te voegen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou nee hoor, een enkel stukje kan er best tussendoor... ;)

   Verwijderen
 3. Overdag kun je prima kantines aanvegen, tuintjes of ouden van dagen aanharken,

  Ik weet niet of de oudjes er bij mee zijn dat ze door Martin worden ´aangeharkt´. Hoe doe je dat eigenlijk, ouden van dagen aan elkaar harken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Martin is best wel het slachtoffer aan het spelen! Maar het behoort bij het zijn van een klokkenluider om bedreigt te worden natuurlijk! Zoals goed niet zonder kwaad kan en vice versa heeft Martin natuurlijk dreigementen nodig om 'iets' te kunnen zijn... En zi zijn er nog enkele die op diezelfde wijze een onzichtbare vijand hebben gecreëerd waar ze tegen strijden... Die alto-media, het is pure entertainment!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is niet erg netjes om Barra en Swap over één kam te scheren met het ongeleide projectiel Nieuwsbreker. Maar Martijn Alberda is nu eenmaal niet zo netjes. Laat ik nog maar eens - hij vráágt erom - in herinnering brengen dat "Martin Vrijland" zijn allereerste blogaflevering begon met een leugen:

  In mijn laatste functie als internationaal sales manager heb ik mijn general manager gewaarschuwd voor het op ramkoers zijn van ons bedrijf. Dit leidde tot het niet verlengen van mijn contract. Vier maanden later ging het bedrijf failliet, na een recentelijk 86 jarige bestaan te hebben gevierd.

  Nu klopt het dat Alberda sales manager was bij een metaalbouwbedrijf, en het klopt ook dat er een metaalbouwbedrijf na 86 jaar failliet is gegaan - maar het bedrijf waar Alberda sales manager was, bestaat nog steeds. Waaruit we kunnen afleiden dat Martijn er om een andere reden is uitgeknikkerd.

  De hierboven geciteerde tekst, waarmee Alberda zijn bestaan als blogger begon, is niet meer via Google bij Vrijland zelf terug te vinden. Terwijl het toch zo'n mooi verhaal is: werknemer luidt noodklok, maar chef wil niet luisteren en vier maanden later is het bedrijf kapot. Waarom zou je zo'n prachtige introductie schrappen? We weten wel waarom. En we weten ook waarom Martijn zo gebeten is op Barra en Swap, die "Martin Vrijland" volledig hebben doorgeprikt.

  Voor meer details, zie het artikel en de reacties hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ok 'nieuws' rakkertje heeft mij om de een of andere duistere compleet reden in de moderatiestand gebonjourd hahaha. Dan maar zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De superlatieve betaalde (Thaise)notariele aanvulling van Molenkamp is morgen aan de beurt. Ik vraag mij af hoe hij kennis heeft genomen van de gesuggereerde geaardheid van JD. JD kan theoretisch tot op de dag van vandaag nog steeds een anoniem en getrouwde pensioneerde op een jarenlang geheim gehouden adres in de Haagse bossen zijn, desnoods met 12 gelukkige kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inmiddels staat onomstotelijk vast, dat deze voormalige SG, criminele hufters op zijn dak heeft! Kom op ambtenaren, wees eens loyaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. OT
  Willem roept op to NWO op 1 min 24
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/wereldleiders-nederland#node_763511

  BeantwoordenVerwijderen