zondag 16 maart 2014

Ongeluk

Terwijl de plotters weer 'ballistic' gaan, met wederom het gebruikelijke schuim op de bek, meer details rond het ongeluk van voormalig Panorama-journalist Fred de Brouwer, die in Thailand van zijn scooter viel en werd aangereden. Dat gebeurt daar wel vaker. Blogs over Thailand waarschuwen expliciet: De kans dat je in Thailand betrokken raakt bij een dodelijk verkeersongeval is op twee landen na, het hoogste ter wereld.

De Brouwer werd na het ongeval in een staatsziekenhuis in Chonburi opgenomen. Maar omdat daar niet voldoende apparatuur aanwezig was om hem te behandelen, werd besloten om hem naar een beter uitgeruste privé-kliniek in Pattaya te vervoeren. Die weigerde hem echter op te nemen, omdat zijn naasten niet in staat waren om een vereiste borg van 4500 euro te stellen. Vervolgens is De Brouwer overleden op de afdeling eerste hulp van een staatsziekenhuis

De veroorzaker van het ongeluk reed door, al is er onduidelijkheid over wat hem aanreed: de een meldt een witte auto, volgens Henk Krol, oud-hoofdredacteur van de Gay Krant, ging het om een vrachtwagen.

Helaas weer voor aluhoedjes: Fred heeft wel contact gehad met televisieprogramma Pauw & Witteman, maar de redactie heeft nooit het plan gehad om hem naar Nederland te vliegen. 

UPDATE: Panorama hoofdredacteur Frans Lomans: 'Toeval bestaat wel. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Kan gebeuren. De Brouwer was ooit een talentvol turner en later een bijzondere journalist, een terriër. Hij schreef opzienbarende verhalen voor dit blad. Nadat hij vertrok bij Panorama, richtte hij een reisblad op waarvan slecht één nummer verscheen.'

12 opmerkingen:

 1. En Micha, waakzaam als altijd, gaat maandag alvast aangifte doen tegen Knijf. Want dit is zeker het werk van Knijf - en meteen de hele riedel er achteraan.

  Even contra complotten: de dood van Fred geeft de zaak Demmink nog meer aandacht nu, precies wat het anti-Demmink kamp goed uitkomt (vooralsnog). Wie garandeert mij dat Poot niet de portemonnee heeft getrokken (50K USD is VEEL in die streken) om wat extra publiciteit (en een pot juridische stroop) te genereren?

  Zoals de waard is... Poot is geen schuchtere ondergeschikte van wie dan ook, maar een gewiekst zakenman. Dus?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als Kat werkelijk aangifte gaat doen tegen mr. Knijff wegens moord op journalist De Brouwer, dan hoop ik dat de agent van dienst hem doorverwijst naar bureau Pattaya...
   Het zal trouwens een evident valse aangifte worden, niet onderbouwd met enig feit. En het doen van een valse aangifte is in Nederland strafbaar.

   Verwijderen
  2. "En het doen van een valse aangifte is in Nederland strafbaar." Laten we vooral hopen dat Micha daar niet op tijd achterkomt. Een kleine reality check zal hem geen kwaad doen.

   Verwijderen
  3. Hoe dacht hij in Nederland aangifte te doen van een feit dat in Thailand plaatsvond?

   Verwijderen
 2. Plottie idioten van Nieboeboe moeten ook even hun strotje uitsteken over deze zaak... met de nodige fantasia ertussen natuurlijk!

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=7362:de-demmink-danse-macabre&catid=9:binnenland&Itemid=22

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met de hermandad als geïllumineerde voorbeeld kan je als onderdaan nooit meer zonder een rib uit je lijf te moeten afstaan het vege lijf nog juridisch of anderszins redden. Het is daar dan ook een peulenschil om met welke vormen van moorddadige criminaliteit weg te komen. BRON

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wanneer je de info die ons gegeven wordt door telegraaf/binnenland(waar barracuda overigens ook naar verwijst.)serieus lees,is de gedachte van moord helemaal niet zo vreemd als hier voorgesteld wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nu nog even uitleggen, of blijft het hier weer bij?

   Verwijderen
 5. Wat valt er uit teleggen dan?Je hebt het stuk zelf gelezen neem ik aan.Vooruit maar dan.Er is te lezen dat Fred de Brouwer voor dat hij aangereden werd,al enige tijd gevolgd werd door deze bestuurder.Vervolgens rijd de bestuurder hem van de brommer af en vervolgens rijd hij over fred heen.Daarna rijd hij door.

  Dit volgens het bovengenoemde stuk in de telegraaf.Getuigen hebben ook gemeld dat het verdacht is omdat de bestuurder ruim de tijd heeft gehad om uit te wijken.

  Nu maar hopen dat je het begrijp.
  mvg

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het is wel erg toevallig allemaal. En helemaal als je weet dat toeval NIET bestaat,http://www.boublog.nl/2014/03/16/fred-de-brouwer-verongelukt-of-vermoord/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Houd je wel rekening met het feit dat ongelukken en hartaanvallen wél bestaan? En dat daar dagelijks menig persoon aan word bloot gesteld?

   Of was die opmerking over toeval cynisch?

   Verwijderen
 7. Ongelukken en hartaanvallen gebeuren helaas. Als we die zaken individueel bekijken is dat ook mogelijk. Echter, als we verder kijken dan onze neus lang is en het hele plaatje bekijken zien we dat de kans op toeval steeds kleiner wordt.

  Het grote zwijgen van de NOS, Volkskrant en NRC over dit ongeluk verbaasd mij dan ook. Vrijdag heeft Van Huet nog onder ede aangegeven dat hij zijn verklaring bij de notaris heeft gedeponeerd, mede "omdat er al eerder mensen zijn omgevallen in deze zaak". Vervolgens valt er iemand om die direct betrekking heeft op diezelfde zaak. Lijkt me toch reden genoeg om wat aandacht te besteden aan dit ‘ongeluk’.

  Hier hebben we alle reden om te denken dat het puur toeval is dat hier een Nederlander is omgekomen:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3612260/2014/03/13/Nederlander-onder-doden-ongeval-festival-SXSW.dhtml

  Er is geen enkele aanleiding om te vermoeden dat het geen toeval is.

  Als we kijken naar het ongeluk van Fred de Brouwer zijn er mijns inzien meer dan genoeg aanleidingen om te vermoeden dat het hier geen toeval betreft, namelijk:

  1. De Brouwer is weggegaan uit Nederland, omdat hij zich hier niet meer ‘thuis’ voelde, na publicering van het artikel over de topambtenaar. Werd dus onder druk gezet oid.
  2. De Brouwer overleeft tien jaar in Thailand, totdat de zaak Demmink voor de rechter komt en er mensen zullen worden verhoord die meer moeten weten.
  3. Het is niet het eerste, redelijk vroegtijdige, sterfgeval van een sleutelfiguur in de zaak Demmink.
  4. De (verdachte) omstandigheden van het ongeluk, waarbij de auto De Brouwer misschien had kunnen ontwijken en uiteindelijk doorrijdt na het ongeluk.

  Deze redenen zouden individueel niet voldoende zijn om te vermoeden dat het om opzet gaat. Samen geven ze echter wel degelijk genoeg aanleiding om te vermoeden dat het hier niet om toeval gaat.

  Hoe gaan we ooit zeer uitgekookte complexe criminele organisaties ontmaskeren als we niet eens verbanden leggen tussen bepaalde zaken. Is dat de manier waarop we in Nederland onderzoek doen? Zijn we dan echt zo naïf om te denken dat een criminele organisatie onmogelijk iemand kan laten ombrengen door het op een ongeluk te laten lijken?

  Ik hoop maar dat er in stilte hard wordt doorgewerkt aan deze zaak en dat het daardoor zo stil is.

  BeantwoordenVerwijderen