zaterdag 29 maart 2014

Dienstauto

Het is weer zaterdag, dus tijd voor kakelverse Demmink-geruchten. En het wordt alsmaar verwarrender. Het AD publiceert vandaag een verhaal over de vermeende escapades van Joris op de achterbank van zijn dienstauto. Met als belangrijkste nieuws dat ambtenaar Tjeerd Postma de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) in 2002 heeft verteld dat hij chantabel kon zijn omdat hij op de achterbank van zijn dienstauto seks zou hebben gehad met 'jonge jongens',

Daarvan was hij zelf uiteraard geen getuige. Hij had het gehoord van een chauffeur die het verhaal tegenover het AD ontkent. 'Allemaal uit de lucht gegrepen. In de jaren dat ik Demmink reed, is er niets ontoelaatbaars gebeurd.'.Daar gaan we weer.

Er komt volgens door het AD geïnterviewde ambtenaren ook een klacht binnen van chauffeur Rob Mostert. Die moest na het oppikken van een jonge jongen in het Haagse bos op de motorkap van de dienstauto gaan zitten met zijn rug naar de cabine toe, terwijl meneer Demmink met die jongen op de achterbank seks had. Kort daarna overleed Mostert. Zo staat het althans in het AD geciteerd (alleen de papieren versie), maar dat klopt vermoedelijk niet, want recentelijk lazen we nog dat in 1998 Mostert zelf de BVD hierover zou hebben geïnformeerd. Mostert overleed pas in 2000.

Voor het eerst praat nu ook de weduwe van de overleden chauffeur, Johanna Mostert-Harteveld, maar die (daar gaan we opnieuw) komt met een andere versie. Volgens haar had haar man de klacht ingediend namens een andere chauffeur, die in het AD-artikel ook met naam en toenaam wordt genoemd. Kennelijk heeft het AD deze chauffeur niet getraceerd, want die wordt verder niet geciteerd. Jammer dat het AD niet even gevraagd heeft of Mostert überhaupt voor Demmink reed. Dat wordt namelijk ontkend door een andere chauffeur en vriend van de familie.

Justitieambtenaar Rinus Bruël houdt vol dat het Mostert zelf was: 'Mostert klaagde vaker dat Demmink aan bordeelbezoek deed, het heel laat maakte en wel eens de auto onderkotste.' Demmink werd overigens geconfronteerd met de klachten. Die antwoordde dat het `allemaal gezeur' was.

Verhalen als zou Mostert onder `mysterieuze omstandigheden' zijn overleden nadat hij klaagde over Demmink, noemt de weduwe onzin. Zij vermoedt dat hij bezweek aan een familiekwaal, omdat Robs neef en vader jong stierven aan hartfalen. De weduwe beweert ook (hoewel niet in het AD) dat haar man nooit met haar over deze kwestie heeft gesproken.

Hoe dan ook, de eerste chauffeur die de geruchten kan of wil bevestigen is blijkbaar nog altijd niet opgestaan. Als ze al bestaan.

24 opmerkingen:

 1. Mijn conclusie: Demmink bezocht wel eens nachtclubs of bordelen (niet strafbaar), werd opgepikt door de dienstauto (niet strafbaar), hij had voorkeur voor jonge jongens (geen bewijs voor kindermisbruik) die hij oppikte via bordelen, hij liet zich wel eens gaan op de achterbank (dat gebeurt in taxi's ook wel eens). En 'seks op de achterbank' is ook maar gissen. Lijkt me overigens dat je dat nog beter kunt doen tussen de lakens thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verklaring versie 9.11 :

  Een ambtenaar van justitie en een externe adviseur die er werkte hebben dat deze krant verteld. Justitieambtenaar Tjeerd Postma: ,,Ik heb de BVD verteld van klachten van chauffeurs over nachtelijke bezoeken aan een club en over een dienstreis naar Brussel, waar Demmink seks had met een jonge jongen op de achterbank van de dienstauto, terwijl de chauffeur alles zag door de achteruitkijkspiegel.'

  Bron AD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In Frontier Radio van gisteren beweert Vrijland dat Kat 4000 euro per maand krijgt van de Poot familie, er regelmatig overleg is. Werd niet door hem tegengesproken. Kennelijk is de voorwaarde dat hij zoveel mogelijk rotzooi tegen Demmink trapt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ter verduidelijking: de twee kwamen allebei aan het woord.

   Verwijderen
 4. "Horen zeggen, horen zeggen, horen zeggen". Zo werkt elk roddelcircuit. Zelfs als er spannende dingen gebeurt zouden zijn - nogmaals: horen zeggen - dan geldt wat Rogier opmerkt: was het überhaupt strafbaar? De BVD constateerde geen reden om een VGB te weigeren, met kennelijk voldoende input om nog eens verder te kijken. Een hoop aangebrande lucht = ook rook. Maar de mestvaalt is zo te zien niet door Demmink neergelegd, en evenmin aangestoken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aan roddelaars geen gebrek in Den Haag, maar een echte, directe getuige is merkwaardig genoeg niet te vinden. En Mostert is dood, die kun je alles in de mond leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een chauffeur op de motorkap, een chauffeur die in de spiegel keek, een chauffeur die vermoord zou zijn. Horen, zien en zwijgen, hoe verzin je zoiets?

   Verwijderen
  2. LoL, die is grappig gevonden @Geen.

   Verwijderen
 6. Ook Youp schaart zich in het rijtje. http://www.nrc.nl/youp/2014/03/29/ijdelheidsmomentje-2/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niets over zoekgeraakte klacht?
  Past niet echt in je campagne.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat vind je van de campagne van Poot? 4000 euri voor Kat.

   Verwijderen
  2. Ik drink geen campagne, wel martini. Dat had je moeten weten,k weet niet.
   I like to have a martini,
   Two at the very most.
   After three I'm under the table,
   after four I'm under my host

   Verwijderen
 8. Dat Demmink chantabel kon zijn, zoals Postma de BVD meldde, blijkt wel. Demmink wordt nu al meer dan 10 jaar gechanteerd met zijn gedrag. Is het niet een zware drugscrimineel die hem onder druk zet, dan is het wel de fam Poot die zijn seksuele escapades gebruikt om hun fittie met de overheid over Schiphol te manipuleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een ding is inmiddels wel duidelijk!

  We hadden echt een SG met besproken gedrag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onbesproken bedoel je dus. @unklown

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "Demmink in de bewuste dienstauto." zie KLOL vandaag.


  Zou toch zweren dat het een Volvo is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geen

  Dat is wat je bedoel met begrijpend lezen?

  Ik schrijf wat ik bedoel.
  besproken gedrag dus gezien de laatste onthullingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @unklown
  In jouw redenering zijn we allemaal van besproken gedrag, en ook nog eens strafbaar. Echter in de juridische zin is er geen man overboord. Goed he die pornoservers in nederland, mooie fuik om die viespeukerij internationaal en nationaal mee aan te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het maakt jullie niet meer uit welke BVD en justitie medewerkers iets (onder ede) verklaren het is allemaal roddel en geruchten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat blijkt toch ook? De twee bajesdirecteuren hebben niks uit eigen hand.

   Verwijderen
 15. John,
  Waaruit blijkt dat ze roddelen of dat het een gerucht is?

  Het is hun woord tegen het woord van Storm en gaat het er om wie er liegt onder ede.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, en ze konden zich niet eens de letterlijke woorden meer herinneren. Daarbij komt dat Storm ook onder ede heeft verklaard dat zij nooit voor hem heeft gewerkt. Dus leg mij dan eens uit waarom zij jongens moest regelen.

   Verwijderen
 16. Rob Mostert is kennelijk na de maaltijd overleden in 2000 , aangezien de bewuste dienstauto in het youtubearchief van KLOL en het Katholiek Nieuwsblad verwijzen naar een zeer recent model Volvo S80. Onderzoeksjournalistiek ten top, worden de bloedhonden niet blij van, wie het ook mogen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen