vrijdag 14 maart 2014

Bajesbazen

Vandaag was het tijdens het Demmink Tribunaal de beurt aan de bajesbazen. Die hadden drie volle werkdagen de tijd gehad om een reactie te formuleren op de ontkenningen van mevrouw Storm dat zij jonge jongens moest regelen voor haar baas Demmink. Die trouwens ook al niet haar baas was.

De bajesbazen wilden vooral niet rancuneus overkomen. Eerst kwam de praatgrage Jacques van Huet opdraven. Die overlaadde de rechter commissaris met zoveel details over zijn prachtige carrière dat die aandrong om er wat sneller doorheen te gaan. Nou ja prachtig, vanwege zijn grote mond kreeg hij een conflict met Donner. Dat eindigde - maar daar begon Huet niet over - in een kort geding. Maar rancuneus was hij niet, bezweerde hij.

Met Demmink had hij niet veel te maken gehad. Wel hoorde hij begin jaren negentig verhalen over zijn voorkeur voor jonge jongens. Een soort veenbrandje was het. Af en toe was het stil, dan begon het weer. Spannende verhalen over Demmink die helemaal met de auto naar Praag reed en daar een dubieuze bar bezocht. Toen de rechter inzoomde op de oorsprong van die verhalen moest Huet toegeven dat het vooral hear say was, van collega's, die het vaak ook niet uit eerste hand hadden.

Huet moest ten aanzien van zijn verklaring over Storm ook meteen toegeven dat wat er was verklaard niet geheel juist was. Zij was geen persoonlijke assistent van Demmink. Formeel dan. Vergissinkje van collega Molenkamp. Maar hij houdt vast aan haar verklaring. Daarvan is hij 100 procent zeker. Volgens Van Huet wilde Storm indruk maken op 'jongens uit het veld.' "Ze wilde laten zien: "Kijk eens hoeveel ik weet." Van Huet zegt dat hij 'er vanuit ging dat Storm werkzaamheden deed voor Demmink. Waarom zou ze anders die verhalen vertellen?. Omdat het roddel was, soms? 

Huet vond het destijds Privé-praatjes. Maar hij wilde toch een verklaring bij de notaris afleggen toen Demmink werd benoemd tot bestuurslid in een comité dat tot doel had gevangenissen in Oostblokanden humaner te maken. 'Nog niet helemaal duidelijk waarom geruchten over Demmink niveau borrelpraat plots overstegen na diens benoeming in Helsinki Comité', twitterde de Telegraaf. Barracuda ook niet. Of eigenlijk wel: met terugwerkende kracht justitie alsnog een hak zetten? Want in 2005 vond Huet nog (in interviews) dat hem 'een loer was gedraaid'.

En hij had de verklaring afgelegd 'omdat ik niet eeuwig leven heb en in dit dossier meer mensen zijn omgevallen.' Aluhoedje nog eens aan toe zeg!

Molenkamp wordt pas 25 maart gehoord. Erg spannend wordt het niet meer met Langendoen op 24 maart en twee Turkse advocaten 25 maart of later. Wel worden wellicht nog meer getuigen opgeroepen. Dat lijkt Barracuda een goed idee. Vooral de oude heer Poot stevig ondervragen.

18 opmerkingen:

 1. Het enige voordeel van deze zaak is dat aantoonbaar is dat er een hoop alfa mannetjes over elkaar heen vallen. De roestige spijker is in dit geval in de eigen spijker gevallen, omdat het gewoon over een ordinaire machtsstrijd gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klopt, heeft Poot zelf ook beaamd. Het gaat niet om de vermeende pedofilie van Demmink het gaat Poot om het blootleggen van de malversatie bij het corrupte OM en de rechtspraak.

   Alleen al om die reden moet de staat (dus ook in die andere zaak) de advocaatskosten van Demmink blijven betalen. Demmink is voor Poot een eenvoudige pion in het schaakspel met het OM.

   Loper Teeven of Toren Opstelten zijn veel interessanter om nog maar niet te spreken over de Koning en de Koningin ;-)

   Vooralsnog staat Poot schaakmat. Ik heb ook nog steeds niets strafbaars gehoord.

   Verwijderen
 2. Wat hier gebeurt is ziek:

  en passant heeft Huet ook nog even wat andere namen genoemd van ambtenaren die meer zouden moeten weten, dus die worden nu ook lastig gevallen of voelen zich straks geroepen om in de MSM HUN verhaal te doen.

  Als mannen in den vreemden zijn, willen ze nog wel eens "aan de boemel" (vrij naar Johan Derksen, kan het altijd wel leuk vertellen). Ambtenaar Van den Brand mag nu gaan uitleggen of hij Demmink afzette bij een obscure bar in Praag.... En waar ie zelf ondertussen verbleef...

  Triest dat het deze kant op gaat. Ik vind dat de Staat nu zelf maar een rechtzaak moet beginnen tegen Poot om alles nu maar eens helder te krijgen. Het is inmiddels zelfs in landsbelang. Je wordt als regering niet meer serieus genomen in het buitenland (dat is al gaande).

  Democratie is een groot goed, iedereen moet kunnen zeggen wat ie wil. maar dit schaadt de Nederlandse performance, export en noem maar op. En het is ALLEMAAL gebaseerd op het rondpompen van roddel en achterklap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tot nu toe is het onderzoek een fiasco. Het optreden van Van Huet was een blamage. Misschien komt Poot er nu achter dat niet alles voor geld te koop is.

   Verwijderen
  2. Deze dame is vast ook in staat om ook nog een Chileense bejaarde fietsenmaker te regelen via waarschijnlijk Haagse bandenverkopers, vooral in het weekend. De vermeende notarisverklaring aan de bar liegt er niet om. Kuch.

   Verwijderen
 3. Zwakke punten:
  Niet zeker weten of Storm voor Demmink werkte
  Niet zeker weten of het roddel of een sterk verhaal was
  Wat destijds borrelpraat was en niet belangrijk is vele jaren later blijkbaar rijp voor 'aangifte'
  Jonge jongens niet nader gedefinieerd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het hele verhaal leest is het roddel en achterklap. De enige zwakke schakel in het verhaal is de heer Poot.

   - Voor het geld wat hij er in heeft gestoken is het succes magertjes.
   - De serieuze media wilde er waarschijnlijk niet aan, nadat zij onderzoek hadden gedaan en Micha tegen het lijf liepen.
   - Dus moest een krantje wat leuk is voor de orthodoxe katholieken, maar niet voor de rest van krant lezend Nederland maar het vuur aanwakkeren.
   -Blijft over Micha en zijn homofobe achterban.
   -Kortom Poot heeft zich bekocht in chipshol (waar ze ook al volgens hetzelfde recept over elkaar heen rollen) en in de staat.
   -Het is jammer dat hij het makkelijk kan financieren en geen nacht wakker hoeft te liggen over het geld dat het hem kost.
   -Inderdaad zou het handiger zijn om te kijken of Poot kan aangeklaagd worden, al was het maar voor de manuren dat het kost en de burger hier wel het slachtoffer van is, van de spelletjes die er gespeeld worden.
   -Het is te hopen dat Demmink hierna ook aan de slag gaat en er een aardige som geld voor krijgt, zeker voor de papegaaien die elkaar op internet aftroefden.

   Verwijderen
  2. Al ligt het antwoord voor de hand, maar de vraag is ook wie deze vrije interpretatie(zie ook de vele interpuncties in de verklaringen)over Storm naar buiten gebracht heeft. Niet de notaris, lijkt mij.

   Verwijderen
  3. @Dorothy

   FIOD op het imperium Poot en ik voorzie een Van der Valk-achtige fraude. En het mooie is dat ze het -uit louter rancune- dan nog over zichzelf hebben afgeroepen.
   Mooie gelegenheid ook om meteen 'collateral damage' als een Micha Kat zijn verdiende loon te geven.

   Verwijderen
 4. Op een gegeven moment denk je dus dat die borrelpraat destijds best wel eens waar zou kunnen zijn. Maar gek genoeg kwam het blijkbaar in al die tijd niet in hem op om eens contact op te nemen met mw Storm. Gewoon even vragen ze het nou meende en om sterker te kunnen staan als ze het bevestigde. Nee gewoon meteen een verklaring notarieel vast laten leggen is veel logischer toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook gek dat pas 'de maat vol is' als Demmink een functie bij het Helsinki comité krijgt aangeboden. Blijkbaar vond ie het niet zo belangrijk dat Demmink jongens had misbruikt en daar misschien al die tijd lekker mee door was gegaan. Dat was wat hij geloofde toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Chris Klomp vond het vreemd dat deze van Huet met z'n hearsay verklaring überhaupt zo lang in de rechtzaal werd gehoord. Slaat ook nergens op als je al weet dat de bron keihard ontkent.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Opvallend is bij KN (de Demminkbode) het verschil in benadering van mr. Demmink vs. mgr. Tebartz - van Elst. De laatste krijgt een keurig, genuanceerd artikel waarin toch vooral naar voren komt dat we niet alle feiten kennen, dat er meer dingen zijn gebeurd dan wij weten, dat het niet zus maar zo was enz.
  De eerste wordt op basis van nog niet onderzochte beweringen, elkaar tegensprekende 'getuigen' en in weerwil van integer overheidsonderzoek weggezet als 'formeel nog onschuldig'. Is het zo moeilijk om echte journalistiek te bedrijven? Dat er trouwens een juridische vendetta gaande is blijkt uit het WOB verzoek van HHC, die alles wil weten van mw. Storm. Om te onderzoeken of ze geen meineed pleegt. Als dat onderzoek dezelfde kwaliteit heeft als het Anass onderzoek van Martin V. kan mw. Storm beter onderduiken. Triest.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De oude Poot hoeft niet eens op te komen dagen, gewoon zijn interview met de volkskrant opsturen lijkt me al genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. OT

  Mooi om op het complotblogje van Dankbaar te lezen dat de vertraging voor het uitkomen van 'het boek' zijn ingegeven door allerlei 'nieuwe ontwikkelingen' die zogenaamd precair zijn en in 'het boek van Wim' vermeld dienen te worden terwijl die niets anders inhouden dan -notabene door Dankbaar zelf onbetrouwbaar geachte getuigenissen- nu ineens als wel betrouwbaar te kwalificeren.
  Niets nieuws onder de zon. Koop vooral een kat in de zak!

  Hilarisch is eveneens dat iemand met louter pro Dankbaar commentaren en een nick als 'grijze duif' niets over zijn 'ware identiteit' hoeft bloot te geven terwijl je als contra Dankbaar reaguurder het hemd van het lijf gevraagd wordt over je 'ware identiteit' en je reactie überhaupt niet door de moderatie komt.

  Dikker kan je het er niet opleggen, Wimpie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wimpie komt toch ook bij Swap en is hier in het verleden ook al eens langs geweest. Met hetzelfde verhaal en probeerde een discussie aan te gaan.Met Wimpie is niet te redeneren maar dat vond de rechter ook.

   Verwijderen
 10. Vind je af en toe wel wat doorslaan hoor moderator...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oud Panorama journalist Fred de Brouwer vermoord in Thailand, een van de schrijvers van het Gaykrant artikel. En daar heb je Kat weer met zijn domme ‘Demmink-squads‘. Alsof die man nog een bedreiging zou zijn. De eerste gekken hebben hun reacties er alweer onder gezet.

  BeantwoordenVerwijderen