zaterdag 1 maart 2014

Koning

Barracuda vermoedt dat het om een plotter gaat. Of misschien wel soeverein mens. De boze burger die weigerde inkomstenbelasting te betalen, omdat de Koning dat ook niet hoeft. Hij beriep zich daarbij op het gelijkheidsbeginsel, artikel 2 van de grondwet. Heeft hij waarschijnlijk maanden op gestudeerd.

Het begon met de in 2011 opgelegde aanslag inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen naar een belastbaar inkomen uit werk en woning van 64.116 euro en een belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang van 40.000 euro. En dus broedde de man op een slim - nee, meesterlijk - plan om aanslag te verminderen tot nihil.

Maar helaas, volgens de rechtbank is er geen sprake van gelijke gevallen. De man was geen lid van het koninklijk huis dat een uitkering ten laste van het Rijk ontvangt. De rechtbank vond evenmin dat sprake was van een situatie waarin twee ongelijke gevallen onevenredig ongelijk werden behandeld. De belastingvrijstelling voor het koninklijk huis dient om de financieel onafhankelijke positie van de Koning te waarborgen. Daarbij speelt een rol dat men geen duidelijke scheiding kan maken tussen de functionele kosten van het koningschap en de uitgaven in de meer particuliere sfeer.

Meevaller: de rechtbank zag geen aanleiding voor een proceskostenveroordeling.

9 opmerkingen:

 1. Gaat dit over jezelf toevallig Barra? 'Barracuda is even een weekje van de leg'...? Lol...
  Weekje uitgerust wellicht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel nodig als je dagelijks al die onzin doorploegt. Zelfs als je het voor je lol doet lijkt een week vakantie me nog nodig.

   Verwijderen
 2. "En dus broedde de man op een slim - nee, meesterlijk - plan om aanslag te verminderen tot nihil."

  Heb verder helemaal niets met de organisatie waarbinnen van Boekelen via deze volks mennende modus operandus actief is, echter de door haar geïnterviewde Manders toont met zijn huidige toestand in het cachot wel degelijk aan dat er door de belastingdienst naar willekeur dan wel cliënteel crimineel wordt ge&mis-handeld...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meesterlijk uit de doeken gedaan hoe en waarom je als gemonopoliseerde stemvee welke aanslag dan ook tot nul en generlei waarde terug behoort te reduceren. Wordt gewoon mobiel ingezetene. Hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor de fans: morgen vonnis Dankbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zal wel weer zo'n soevereine LULLO geweest zijn die stronteigenwijs was geweest om niet zijn/haar rekeningetjes te betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of een kreupel gehersenspoelde 'debunker' die in ruil voor wat kruimels van onder de tafel collaborerend en al aan zijn/haar onderdanen 'behoort' wijs te maken dat er met een voedselpakket heerlijk op een 3-sterrren kwaliteitsniveau genoten kan worden?! Wat een zwaar gedebiliseerde participatie vindt er hier op Barracuda toch ook altijd plaats zeg!

   Verwijderen