vrijdag 21 februari 2014

Karel



Karel B. is weer 'veilig thuis' nadat zijn auto was meegenomen. En daar heeft de hele blogosfeer van kunnen meegenieten. Vanaf het moment dat er agenten voor zijn deur stonden, heeft soeverein mens Karel opnamen gemaakt.

'Als je het waagt in dit land om een Demmink poster achter het raam van je woning te plakken, mag je rekenen op veel belangstelling van de overheid. Er verschijnen agenten en psychiaters bij je op de stoep en uiteindelijk wordt je gearresteerd en afgevoerd', aldus Niburu.co, want wat is er mooier om Joris Demmink er weer bij te betrekken?

Barracuda kan weer niet anders concluderen dan dat plotters totaal niet geïnteresseerd zijn in de werkelijke toedracht van dit incident. 'Wat zijn het toch agressieve nsb-ertjes, die politie ambtenaartjes. Hoe hoger in functie, hoe meer ze zichzelf proberen te verheffen boven de soevereine mens.' En verheffen boven de soevereine mens, dat is een doodzonde in plottertjesland.

En dat terwijl de opnamen van Karel zelf toch heel duidelijk maken dat de agenten niet voor de poster aan zijn deur waren gekomen, maar voor zijn auto. De.auto en motor zouden in beslag worden genomen vanwege het soevereine kentekenplaten, iets waarvoor Karel al was gewaarschuwd. De agenten waren ook niet aan de deur gekomen om hem mee te nemen, dat gebeurde pas na veel verbaal geweld.

'In de politiebus heb ik eerst niets gezegd, maar gedurende de rit gaf ik ze de wind van voren, dat hun criminele overheid onze geboorteaktes op de beurs verhandeld hebben als beleggingsfonds, met ons lichaam en toekomstige belastinginkomsten als onderpand, en zij dus bij een bank in dienst zijn. Daarop heb ik ze allemaal commercieel aansprakelijk gesteld. Toen waren de politieagenten stil.'

Ja, dat zou Barracuda ook zijn na het horen van zoveel onsamenhangende onzin. Die Karel allemaal bij elkaar heeft verzonnen omdat hij zijn rekeningen niet meer kan betalen na het faillissement van zijn bedrijf (wat weer zogenaamd de schuld was van zijn ex). Dan ga je op internet naar 'oplossingen' zoeken en denk je dat je met lariekoek wel van je problemen af kunt komen. Dat is ongeveer even effectief als een struisvogel die denkt dat het naderende gevaar weg is door zijn kop in het zand te steken.

Karel werd met een boete van 450 euro wegens belediging naar huis gestuurd. 'Mevrouw de rechercheur weigerde zich op mijn verzoek te identificeren. Ik heb toen haar nog even flink de wind van voren gegeven over hoe wij met commercieel zeerecht worden opgelicht, en ze begreep precies waar ik het over had.' Barracuda is bang dat Karel zelfs haar lichaamstaal verkeerd heeft begrepen.

Huishoudelijk: Barracuda is een week van de leg.

donderdag 20 februari 2014

Zuster Klivia

Radiomaakster Myra de Weerdt is de Zuster Klivia van de complotdenkers. In haar virtuele rusthuis aan de Primulastraat mogen plotters die onrecht is aangedaan of zijn gedemoniseerd uithuilen. Zolang ze maar niet met de deuren slaan.

En wat worden ze in de watten gelegd, de plotters. Een plotter hoeft maar ergens te huilebalken, of Myra stuurt haar radio-ambulance. Waarna zij een en al oor & empathie is. 'Wat ben ik blij dat ik je aan de lijn heb', 'Ik vind het verschrikkelijk wat ze je hebben aangedaan'. Waarbij met 'ze' vaak de boze buitenwereld wordt bedoeld, waaronder lelijke antiplotter-blogjes als Barracuda. Het valt ook niet mee, het leven in een virtuele loopgraaf.

Barracuda weet eerlijk gezegd niet wat hij aan Myra heeft. Ze klinkt niet onsympathiek. De empathie klinkt gemeend, haar boosheid over van alles en nog wat ook, maar die wordt vermengd met een raar soort naïviteit. Myra gelooft op voorhand bijna in alle complotten, behalve dan het Joodse.

Toen ze een jaar geleden begon ze met haar radio-uitzendingen, ging het nog om een bonte verzameling maatschappelijke onderwerpen, maar de aandacht versmalde zich steeds meer tot complotdenken en de afgelopen weken heeft ze zelfs Martin Vrijland een vast podium gegeven. Terwijl Barracuda zich niet kan voorstellen dat Myra ook maar iets heeft met hogere dimensies, doorgeschoten homofobie of mallotige analyses over bankruns.

Het schijnt allemaal een oorzaak te hebben. Myra voerde een lange strijd tegen haar benedenburen die crack rookten en voor veel overlast zorgden. Haar vijfjarige dochter kreeg als gevolg daarvan, althans die overtuiging heeft Myra, een hersenbloeding. De gemeente, instanties en de rechtelijke macht wilden of konden haar niet helpen. 'Een stinkend doolhof van tegengestelde belangen, dubieuze zaakjes en praatjesmakers met als inzet de gezondheid van de kinderen', noemt Myra deze affaire, die zij noteerde in een boekje.

Nu wil Barracuda best aannemen dat je na deze ervaringen geen enkel vertrouwen meer hebt in overheden en autoriteiten, maar hoe dat wantrouwen kan omslaan in een blinde adoratie voor volslagen kulverhalen in de alternatieve media moeten psychologen nog maar eens uitleggen.

En daar is geen beter voorbeeld van dan het zoveelste interview met Frides Laméris, vers opgezadeld met een vonnis van Yehudi Moszkowicz. Frides ziet zichzelf graag als klokkenluider, maar in de drie kwartier dat hij aan het woord komt blijkt dat klokkenluiden in zijn geval niet meer is dan het lezen van wat artikelen op het internet. Laméris zoekt zelf helemaal niks uit, maar heeft wel overal een mening over. Om die reden had hij het verboden dagboek van Maaike Terpstra naar eigen zeggen in een 'spontane opwelling' op het web gezet. Drie kwartier ging dat hele gesprek nergens over.

Barracuda heeft ook nog geluisterd naar een enkele dagen geleden gemaakt interview met ene Karel B., soeverein mens, die gisteren zou zijn opgepakt (en weer vrijgelaten) omdat hij een anti-Demmink poster achter zijn raam zou hebben hangen.

Het interview maakte al gauw duidelijk dat er iets heel anders speelde. Mensen worden doorgaans spontaan soeverein als er geen rekeningen meer kunnen worden betaald of er grote schulden zijn, en Karel is geen uitzondering. Ongeveer halverwege het gesprek kwam de aap uit de mouw: zijn (media)bedrijf was door een scheiding naar de knoppen geholpen en Karel zocht een manier om van zijn torenhoge schulden af te komen. En dan bieden donkere krochten op internet blijkbaar uitkomst.

Via onnavolgbare verhalen over truststructuren en het koningshuis is Karel ervan overtuigd dat hij de belastingen dwangbevelen kan opleggen. Dan moet je inderdaad niet gek opkijken als je een keer de GGD aan de deur krijgt. Een beetje meer doorvragen over die belastingschuld had het hele interview in de juiste context geplaatst. Maar daarvoor moet je helaas niet bij Zuster Klivia zijn.

dinsdag 18 februari 2014

Lijkwade

Gelukkig hebben we de foto's nog. Of nee, volgens uitgelekte e-mails (losgeweekt via een Amerikaanse WOB-procedure) werd in 2011 het bevel gegeven alle foto- en beeldmateriaal van de zoekactie naar Osama bin Laden te vernietigen. Net als het lijk, dat spoorloos in de oceaan verdween.

U weet wel, Bin Laden die volgens complotdenkers al vele malen eerder dood was gegaan, nooit bestaan heeft, of in elk geval nooit iets met de aanslagen van 9/11 te maken heeft gehad, omdat de broer van George Bush stiekem een explosief goedje in de spouwmuren van het WTC had verstopt. De reden voor het doofpotten was de angst dat de uitgelekte foto's zouden kunnen leiden tot gewelddadige protesten en Bin Laden tot martelaar zou worden verheven.

Nee, dan Jezus. Daarvan bestaat ten minste nog een heuse lijkwade, waarop de afdruk van zijn lichaam te zien is. Dat wil zeggen: de Katholieke Kerk laat sinds de 14e eeuw de verering ervan toe als een kunstzinnige voorstelling van Jezus. Sindsdien wordt er door wetenschappers geruzied over de uitkomsten van koolstofdatering.

Inmiddels is er weer een nieuwe theorie, die zegt dat neutronenstraling veroorzaakt door een zware aardbeving verantwoordelijk zou zijn voor het creëren van het beeld van een gekruisigde man op het linnen doek. Volgens een artikel van Alberto Carpinteri van het Politecnico di Torino in Italië in het vakblad Springer Mecanica is de Lijkwade van Turijn mogelijk een echte afbeelding uit 33 na Christus. Neutronenstraling?

Barracuda wil graag weten hoe deze primitieve fotografie precies werkt. Het is met zijn beddenlaken nog nooit gelukt, zelfs niet in Loppersum.

maandag 17 februari 2014

Wim D.

Wim Dankbaar, tegenwoordig beter bekend als Wim D. uit Overveen, moet stoppen met het belasteren van Dik Sletering en Jano Hassan, die in zijn ogen de ware toedracht rond de moord op Marianne Vaatstra toedekken door informatie achter te houden.

Het OM eiste vanmiddag wegens smaad en belediging een werkstraf van 80 uur en 4 weken voorwaardelijke celstraf. En opmerkelijker: alle lasterlijke teksten moeten van het internet verdwijnen. Bovendien mag hij geen contact meer zoeken met twee van zijn 'slachtoffers'. Dat belooft nog wat voor dat mooie speculaasboek van Wim D. en Hans M, want Barracuda vermoedt zo dat daarin ook het nodige over Sletering en Hassan komt te staan.

Wim (of was het Hans?) ging vanochtend nog even flink tekeer tegen Rob Zijlstra van het Dagblad van het Noorden, die onder de noemer Zotternij een mooie voorbeschouwing in zijn krant had geschreven. 'Wim D. ziet de rechtszaal als een podium waarop hij zijn ideeën kan verkondigen. Daarbij geldt: wie niet voor hem is, is tegen hem en wie tegen hem is, is een vijand die deel uit maakt van het grote complot.' En ja hoor, ook Rob kreeg een pak slag.

Maar nu komt het: Wim D. koos ervoor, volgens de aanwezige rechtbankverslaggevers, om maar helemaal niet op te komen dagen. En wat is er eigenlijk terechtgekomen van het verplichte bezoek van Wim aan de psychiater? Over twee weken de uitspraak.

Modern Warfare

En ineens was hij weer in het nieuws: Anders Breivik. Die zou steen en been hebben geklaagd over de 'barbaarse omstandigheden' in de gevangenis waar hij zit. Dat komt door zijn spelcomputer. Een hopeloos verouderde PlayStation2. Breivik wil een Playstation 4. Ook zijn de huidige games nogal kinderachtig, schrijft Breivik. Hij wil zijn eigen spellen uitkiezen.

Dat Breivik over een spelcomputer beschikt is op zich al opmerkelijk, want Breivik heeft in 2006 - ruim voor de aanslagen in 2011 - een jaar vrij genomen om te gaan gamen. Hij speelde gemiddeld 16 uur per dag de computergame World of Warcraft. Later ook het nog gewelddadigere Call of Duty: Modern Warfare 2. In dat spel kun je andere personages vermoorden, of op andere manieren geweld aandoen. Puur voor ontspanning, beweerde Breivik naderhand, maar dat was gelogen: Hij oefende vooral hoe hij aan de politie moest ontkomen. Barracuda heeft het bange vermoeden dat de slachtpartij op Utøya ook als een spel zat.

Saillant detail: Een overlever van het bloedbad op Utøya vertelde dat hij een paar jaar geleden nog World of Warcraft met Breivik heeft gespeeld. 'Ik word ziek van de gedachte dat ik ooit nog gespeeld heb met de man die geprobeerd heeft om me te vermoorden'. Breivik nam onder het pseudoniem Andrew Berwick deel aan het onlinespel. Brevik ondertekende ook zijn manifest met die naam.

Een kind gun je een Fanta, maar Breivik nog niet eens een Furby Voodoo.

zaterdag 15 februari 2014

Interview

Wat zullen de advocaten van Joris Demmink zich vandaag in de handen wrijven. Want in de Volkskrant-bijlage Vonk verscheen zaterdag een krankzinnig interview met Jan Poot (89), spin in het anti-Demminkweb. De vastgoedmiljonair heeft zich vier jaar geleden vastgebeten in de 'doofpotzaak', en bezweert niet los te zullen laten.

Barracuda heeft nog nooit zo'n strategisch dom interview gelezen (korte weergave hier). Er is nu weinig meer voor nodig om Poot als een wraakzuchtige complotdenker weg te zetten. 'Vastgoedondernemer: wraak via pedofiliezaak' staat er boven. Om te beginnen verklaart Poot dat hij miljoenen in de voortdurende strijd heeft gestoken. Vorig jaar 4 miljoen. Daarna corrigeert hij zich snel. Het exacte bedrag weet hij niet meer.

Op de vraag wie hij allemaal betaalt antwoordt hij: 'De heer Robert Rubinstein van de stichting de Roestige Spijker heeft er samen met lobbyisten voor gezorgd dat er een hoorzitting in het Amerikaanse Congres is gehouden over Demmink. Advocaat Matthijs Kaaks heeft ervoor gezorgd dat er begin maart in de Utrechtse rechtbank voor het eerst in het openbaar getuigen gehoord worden over Demmink. Advocaat Adèle van der Plas, die de twee Turkse jongens bijstaat, betaal ik niet. Maar ik heb wel haar reis naar het Amerikaanse Congres betaald, net als die van de Nederlandse jongen die misbruikt is door Demmink en die van oud-rechercheur Klaas Langendoen.'

Alleen de naam van Micha Kat ontbreekt nog. 

Vervolgens beweert Poot dat Demmink zijn plannen met Schiphol heeft gedwarsboomd. Zo zout had Barracuda het nog niet eerder gelezen. Die ging er nog van uit dat Demmink zich door de slepende Chipshol-affaire steeds kritischer was gaan opstellen tegenover justitie en met Demmink de corruptie wilde aantonen. Maar nee: Hij zou de zelfs hand hebben gehad in het plotseling wisselen van rechters die zich over zijn zaak bogen. Het lijkt godbetert Micha Kat wel.

U denkt werkelijk dat hij daar een hand in heeft gehad?

'Wie kan het anders zijn? Een lage ambtenaar kan zoiets niet regelen.' 

Waarom zou hij dat hebben gedaan?

'Om te voorkomen dat Schiphol mij een hoge schadevergoeding moest betalen.'

Hoe bent u daar zo zeker van?

'Hij had de leiding. Daarom.'

'Joris Demmink beschadigt Nederland. Hij is de reden dat Nederland zich economisch niet goed kan ontwikkelen. De pedofilie is bijkomend. Daar gaat het me niet om.'

En dat houdt u dag en nacht bezig.

'Ja.'

U weet dat Demmink inmiddels met pensioen is.

'Ja, wat denk jij nou? Demmink is nog steeds bezig.'

vrijdag 14 februari 2014

Slepende zaken

Afdeling slepende zaken: de Piratenpartij komt maar niet van Erwin Lensink af. Die doet onder die naam mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen, terwijl die partij nou juist had besloten om zich daar terug te trekken. Zondag zou Lensink nog hebben ingestemd met een naamsverandering, maar dat is toch niet gebeurd, dus heeft de Piratenpartij bij de Raad van State beroep aangetekend. Lensink zegt dat alles volgens het boekje is gegaan, omdat hij van het landelijke partijbestuur een machtiging heeft gekregen om zich namens de Piratenpartij aan te melden in Nijmegen.

Francis Capelle mag eindelijk twee weekjes brommen voor de belediging van een rechter. Op YouTube had hij geroepen dat de rechter wel voorstander van kinderporno en kindermisbruik moet zijn. De aanleiding was natuurlijk niet Demmink, zoals Francis zijn lezers weer eens probeert wijs te maken, maar een ordinaire huurachterstand.

De hoogbejaarde Jan Poot beklaagde zich intussen in een 'opiniebijdrage' in de Demmink Bode (lees: Katholiek Nieuwsblad) dat de 'NRC onderdeel is van de cover-up in de affaire Demmink'. Het feit dat het OM de vele aanwijzingen van kindermisbruik door Demmink nooit serieus heeft onderzocht is volgens de krasse baas minder opzienbarend dan de 'jarenlang opvallend passieve rol van NRC in een affaire die de rechtsstaat op zijn grondvesten doet schudden.'

Poot zet uiteen hoe hij de redactie van wat kennelijk zijn lijfblad is langs verschillende wegen op de zaak attent heeft gemaakt. Joep Dohmen, in 2010 uitgeroepen tot 'Journalist van het jaar', voor zijn onderzoeksjournalistiek naar kindermisbruik in de katholieke Kerk, was echter met geen stok te porren voor de ''veel relevantere beschuldigingen van pedofilie tegen de topman van Justitie'.

Meer relevant dan misbruik van kinderen door de katholieke kerk? Het moet toch niet mooier worden, of zou de eindredactie van het Katholiek Nieuwsblad dat zo hebben geformuleerd?

Nu is die Bohmen waarschijnlijk ook niet blind en weet hij drommelsgoed dat Poots belangstelling voor Demmink toch vooral is gelegen in het al jaren lopende conflict rond Chipshol. Een gesprekje van de oude heer Poot met hoofdredacteur Vandermeersch en journalist Marcel Haenen zette de krant ook niet op andere gedachten. De laatste zou volgens Poot zelfs 'overstuur uit de vergadering' uit de vergadering zijn gelopen. Overstuur of boos na een belediging? Vandermeersch meende dat het Algemeen Dagblad met zijn primeur van oktober 2012, waarin bronnen aan het woord kwamen die Demmink van contacten met een jongenspooier beschuldigden, journalistiek flutwerk had geleverd.

En dan komt het: 'Dat NRC geen bewijzen heeft over Demmink is geen excuus voor haar passieve rol, meent Poot, die erop wijst dat Katholiek Nieuwsblad wel het nieuws over de zaak bleef brengen'.

Dat hebben we gemerkt: de krant (lees: hoofdredacteur Henk Rijkers) liet zich kritiekloos souffleren door advocate Van der Plas en de Stichting Roestige Spijker (lees: weer Poot). Die hele Rijkers heeft zelf niets uitgezocht en tikte het ene luie stukje na het andere, soms zelfs met roddels uit derde of vierde hand (vooral van Poot) die hij niet eens wilde verifiëren. En als de NRC dat om moverende redenen niet doet, zijn ze onderdeel van de doofpot ook nog. En helemaal erg is dat Rijkers, in een stukje over Poots column, anoniem ook nog veren in zijn eigen reet gaat steken.

UPDATE: Aap uit de mouw. Vastgoedondernemer Jan Poot besteedt miljoenen aan zijn campagne tegen de voormalige topambtenaar Joris Demmink. Volgens Poot heeft Demmink zich met de rechtsgang bemoeid om te voorkomen dat staatsbedrijf Schiphol hem een hoge schadevergoeding moest betalen.

donderdag 13 februari 2014

Laster

Bol.com heeft het Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra van Dankbaar en Mauritz voorlopig maar even uit de catalogus gehaald. Aanleiding is de reuring rond het nog altijd niet verschenen boek, zo onthulde Mauritz. Kennelijk hebben ze bij Bol.com dan toch eindelijk in de gaten wat voor mallotenboek eraan staat te komen, hoewel dat natuurlijk nog geen criterium is om het niet aan te bieden.

De mail van advocaat Jan Vlug aan Bol.com, waarin hij verwijdering eist op straffe van gerechtelijke stappen, omdat de webshop 'zich medeplichtig maakt aan het verspreiden van op niets gestoelde laster’, was het eerste duwtje, en het (sterk uitgedunde) stukje daarover in het AD van misdaadverslaggever Chris Klomp het tweede.

Nu deed Jan Vlug, de advocaat van Jasper S., zijn naam eer aan door al verwijdering te eisen voordat hij de inhoud in detail kende, maar het was vooral Klomp die afgelopen dagen een aanvaring met het duo kreeg. Klomp is onbedoeld de luis in de pels van het duo geworden sinds hij de rechtszaak tegen Dankbaar volgt. Een rechtszaak die aanstaande maandag een vervolg krijgt. 'Dankbaar maakte het zo bont tijdens zijn eerdere politierechter-zaak, dat de rechter hem (via een psychiatrisch onderzoek) naar de zwaardere Meervoudige Kamer verwees. Hem wacht mogelijk een straf en betaling van schadevergoeding,' voorspelt Klomp.

Die vervolgde: 'Serieuze mensen met invloed haken echter snel af als ze de gefrustreerde teksten lezen van burgerspeurders die zonder fatsoen journalisten wegzetten als ‘hoernalisten’, feitelijke onwaarheden verwerken tot feiten en zonder met de ogen te knipperen de halve Nederlandse overheid wegzetten als pedofiel en satanisch.' Zie daar in een notendop het grootste probleem van Hepie en Hepie. Die wild om zich heen slaan als ook maar iemand aan de inhoud van dat prachtboek twijfelt.

Kennelijk is er toch iets veranderd in de opvatting van Bol.com, want eerder meldde woordvoerder Vera Kops aan Klomp nog dat 'mochten voor de release-datum van 22 februari gerechtelijke uitspraken volgen die de verkoop van het boek verbieden, dan zullen wij gemaakte reserveringen voor dit boek dan ook annuleren en het van de website verwijderen.'

Het boek van Mauritz over Peter R. de Vries staat nog wel bij Bol.com vermeld, terwijl de titel 'De misdadige misdaadverslaggever' juridisch al voldoende is om hem uit de handel te halen. Maar Mauritz heeft geluk: de bedoelde misdaadverslaggever zit momenteel voor reportage in Ivoorkust.

UPDATE: 14/2: verkoop Bol.com hervat. 

dinsdag 11 februari 2014

Louis

Louis Hagemann komt niet vrij en zijn zaak wordt niet heropend. Dat heeft de Hoge Raad zojuist bepaald. Dat komt niet als een verrassing. Met drie nieuwe, notariële verklaringen van getuigen die beweerden dat ene Renetta belastende verklaringen had verzonnen om Hagemann 'erbij te naaien' toog het Hagemann-kamp vorig jaar naar de Hoge Raad, maar advocaat generaal Hofstee had al geadviseerd het herzieningsverzoek in de zaak af te wijzen.

Plotters wilden graag de indruk wekken dat het vooral hun geliefde Peter R. de Vries was die Louis ongeveer in zijn eentje achter de tralies had gekregen, door eerst met de wulpse Renetta de nacht door te brengen. Vooral Wim Dankbaar was door het dolle heen toen hij dat nieuws vernam. Voor eens en voor altijd zou het doek voor De Vries vallen, roeptoeterde Micha Kat vanochtend alweer voor zijn beurt.

Hij had beter kunnen weten omdat de advocaat-generaal reeds had verwezen naar de samenhang in afzonderlijke verklaringen van ex-vriendinnen, voormalige medegedetineerden en een niet nader genoemde getuigen. Zoals er ook een taxichauffeur is die kan bevestigen dat hij Louis op de bewuste avond bij Bolbaar heeft afgezet. Waarover Louis later beweerde dat hij niet naar binnen is gegaan.

De Hoge Raad verwijst ook naar die andere getuigenissen. In de toelichting staat: 'Om tot herziening te kunnen leiden moeten aangedragen feiten en omstandigheden volgens de wet eerder niet bij de rechter bekend zijn geweest. Daarbij moeten deze feiten en omstandigheden het ernstige vermoeden wekken dat ze tot vrijspraak zouden hebben geleid indien ze wél bij de rechter bekend waren geweest. Aan deze vereisten voldoet deze aanvraag niet.

Kat was vanmiddag ook bij de Hoge Raad, achter een muur van gewapend glas. 'In amper 10 minuten waren ze klaar: de hoer Renetta is volledig betrouwbaar en als ze later heeft toegegeven dat ze heeft gelogen moet daaraan geen waarde worden toegekend. Of woorden van gelijke strekking.' Woorden van gelijke strekking? Heeft Kat de uitspraak wel gelezen? Dan wel begrepen?

Aanslag

Nagekomen berichten: Peter Vereecke, de voormalige burgemeester van het Oost-Vlaamse Evergem, mag een boete van 600 euro betalen wegens misbruik van elektronische communicatiemiddelen. Hij stuurde namens zijn Belfort-Group honderden e-mails naar sympathisanten en overheidsverantwoordelijken om hen aan te spreken van het vaccinatiebeleid. De Gentse correctionele rechtbank sprak hem echter vrij van belaging van vaccinatiebeleidmanager Geert Top van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Vereecke gaat in beroep: 'Ik protesteer tegen deze aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Meneer Top heeft me laten weten dat hij niet gediend was met de mails, maar ik heb dat nooit geïnterpreteerd als een vraag om hem uit de maillijst te schrappen.' Aah, werkt dat zo!

Vereecke mag trouwens ook nog 577 euri proceskosten betalen, maakt 1177, en niet 2700 euro, zoals Grenswetenschap iets te creatief had berekend.

Maar het kan zijn dat Vereecke helemaal niet hoeft te betalen, aangezien deze maand de wereld vergaat. Zegt zijn minstens zo gekke landgenoot Patrick Geryl. Die had de ondergang al voor 2012 voorspeld, maar dat was een misvatting. Inmiddels heeft de Vlaming zijn Facebook-pagina helemaal volgeplamuurd met enge plaatjes van verschrikkelijke zonnestormen. Hoewel, het laatste berichtje is van 27 januari, dus wellicht zit Patrick al in zijn schuilkelder.

Barracuda begrijpt het alleen niet helemaal, want de zon is al 100 jaar niet meer zo rustig geweest, verklaren wetenschappers. Het gelaat van de zon is 'expressieloos'. In het verleden ging de verminderde zonneactiviteit trouwens gepaard met extreem koude winters in Europa en zo was de Kleine IJstijd een feit. Valt weer tegen, dus. Buiten wordt het vandaag 8 graden.

zondag 9 februari 2014

Piraat

Ze schrokken zich het leplazerus, dit weekend, de piratenpartij. Erwin Lensink, beter bekend als de waxinelichthoudergooier, bleek kandidaat te zijn voor de Piratenpartij bij de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. Partijvoorzitter Dirk Poot zegt dat de man in de partij alleen bekend was als Erwin. Hij voldeed echter aan alle voorwaarden voor kandidaatstelling, ook nog. De Piratenpartij dreigde met de Raad van State om hem alsnog van de kieslijst af te krijgen.

Maar zie: De Piratenpartij in Nijmegen en Erwin Lensink zijn vanmiddag overeengekomen dat Lensink niet de naam 'Piratenpartij' zal gebruiken op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. Lensink en de Piratenpartij zullen gezamenlijk naar de Kiesraad stappen om de aanduiding te laten schrappen. Lensink blijft wel verkiesbaar als blanco lijst.

Lensink zelf vond het nog niet de moeite waard om erover te twitteren. Vandaag ging het weer eens hoofdzakrlijk over - zucht - de Rothschilds, David Rockefeller, Henry Kissinger en 'handlangers'. En eerder afgelopen week roeptoeterde Erwin: 'Wie gelooft nu na het lezen van deze twitter berichten nog niet, dat NL af en toe via erfopvolging meer lijkt op Saudi-Arabië + Noord-Korea?' Oftewel: Erwin is heel begaan met de gemeentepolitiek, dat lees je zo.

Bij Powned konden de geinponems zich niet inhouden: 'Als je ontoerekeningsvatbaar bent, kan je zo de politiek in...' 'Misschien werpt ie licht in de duisternis'.

zaterdag 8 februari 2014

Speculaas

Jawel, er is niet alleen het Verboden Dagboek van Maaike Terpstra, doch ook nog het vergeten dagboek. Deze versie is zo mogelijk nog controversiëler dan het eerste deel, meldde zelfbenoemde 'onderzoeker' André Vergeer een dezer dagen bij Boublog. Die daaruit niets rechtstreeks durfde te citeren, uit angst dat ook hij de jonge Moszkowicz achter zich aan krijgt.

Het lijkt erop dat ook auteurs Wim Dankbaar en Hans Mauritz voor hun aanstaande Vaatstra-boek putten uit dit werk, want een aantal door Vergeer genoemde 'feiten' meent Barracuda al eens te hebben gelezen: zoals het verbranden van een bundeltje kleding door een Duitser, van wie plotters aannemen dat die Marianne in een auto heeft meegesleurd (maar waarom die de kleren van de door plotters vermoede daders Ali Hassan en/of Feik Mustafa moest verbranden wordt weer niet uitgelegd).

Vaatstra-plotters klampen zich nu eenmaal graag vast aan een drijfzand van geruchten en creatieve interpretaties van verklaringen van getuigen, zich niet voldoende realiserend dat die jaren na dato wel eens niet helemaal juist meer zouden kunnen zijn, en al helemaal als het om tijdstippen gaat.

Dat het in elkaar passen van al die puzzelstukjes niet is gelukt, is ook de reden dat er twee kampen zijn: Vaatstra-speurders die denken dat Marianne satanisch is geofferd, en zelfverklaarde deskundologen die, lui redenerend vanachter hun laptop, menen dat justitie een verkrachting in de doofpot hebben willen stoppen omdat de daders - asielzoekers - te veel wisten over de latere DG Demmink. Na weer flinke discussies hierover, besloot Boublog dat het genoeg was: omdat ze alle 'speculaas' weer voorbij zag komen.

Eerlijk gezegd heeft Barracuda in deze zaak tot nu toe niks anders gelezen dan speculaas. Zeg maar gerust: drabbige gemberkoek. Wim Dankbaar tegen Micha Kat: 'De cover-up en het wegsluizen van de daders is wel gearrangeerd door de hoogste regionen van onze overheid, met inderdaad Demmink voorop.' Helaas, speculaas.

Vergeer over een vermeende bankpas die maanden na haar dood in Groningen door een betaalautomaat is ingeslikt: 'Elke leek zou nu kunnen beoordelen dat de plotselinge “paniek” van Jasper, na de moord, niet kan worden gerijmd met een latere doorzoeking van haar tasje en/of van haar kleding op zoek naar een bankpasje.' Wederom speculaas, hoezo staat vast dat Jasper dat pasje (als het al bestaan heeft) heeft meegenomen?

Het boek van Dankbaar en Mauritz staat op uitkomen, maar Wim is er nog niet uit: 'Het blijft gissen naar het motief, maar het ligt voor de hand dat 1 van de 3 volgende figuren belastende info over Demmink had: De vader van Feik, Wolfgang Hebben of Ludger Dill.' Drie keer speculaas.

De enige echte onthulling van de plotters van de afgelopen dagen was de mail van Jan Vlug, de advocaat van Jasper Steringa, die 'àchter de rug van de auteurs om' Bol.com heeft gesommeerd om hun boek uit de collectie te verwijderen en verwijderd te houden vanwege de ‘lasterlijke en beledigende inhoud’. De speculaasauteurs kunnen zich verheugen op bitterkoek.

vrijdag 7 februari 2014

Wicher

Wicher Wedzinga, voormalig raadsheer aan het hof Leeuwarden en beter bekend als de rammende rechter, gaat voor 75 dagen de cel in. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Wedzinga heeft zijn taakstraf niet uitgevoerd, dus vordert justitie omzetting naar een celstraf.

Wedzinga werd in 2005 werd geschorst als raadsheer aan het hof in Leeuwarden wegens mishandeling van zijn vriendin uit Oekraïne en zijn ex-vrouw. Enkele jaren later werd hij opnieuw door justitie vervolgd omdat hij zich ten onrechte voor advocaat had uitgegeven en bovendien een klant had bedreigd toen deze niet wilde betalen. Wedzinga negeerde de taakstraf die hem was opgelegd, en nu krijgt het muisje een staartje.

Wedzinga ontpopte zich na zijn schorsing ook als - surprise, suprise - criticus van justitie en frequenteerde in die hoedanigheid ook diverse complotbloggen, waar hij nog wel eens een commentaar uit een ijzige hoogte wilde publiceren (je bent niet voor niets rechter geweest). 

Ook deed hij aan 'advies en second opinion' en aan 'mediavoorlichting' en als een volwaardige Columbo stortte Wedzinga zich enkele jaren terug nog op Natalee Holloway. Waarna enkele lezers verzuchtten: 'U zou met feiten komen, maar u komt met opgesmukte geruchten.'

Het hof in Arnhem doet binnen enkele weken uitspraak.

Poederkam

Er is opnieuw topoverleg geweest van het kabinet over de problemen die zijn ontstaan doordat minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) vorig jaar verkeerde informatie heeft gegeven over afluisterpraktijken. Barracuda (= AIVD) mocht de minister gisteravond als eerste persoonlijk aan de tand voelen.

Wat bedoelde u precies toen u in oktober bij Nieuwsuur zat?
'Ach, allemaal misverstanden. Het ging bij Nieuwsuur over de gekke kippenziekte. Er zijn in Nederland 1,8 miljoen kippen met favus of poederkam. Door middel van mestonderzoek is een correcte diagnose aan te tonen. De live-uitzending is zo geknipt dat het leek alsof het over de inlichtingendiensten ging. MIVD betekent Meervoudige Inlichtingen Veterinaire Dienst, dat weet een kind.'

Maar u las toch voor uit een brief van de NSA topman?
'Nee, dat was de FDA, de Food & Drug Administration. In de VS hebben ze ook last van Boviene spongiforme encefalopathie. Nederland en de VS werken op dat gebied samen.'

Dat zijn koeien, mijnheer Plasterk.
'Dat zeg ik, we hebben 1,8 miljoen koeien met de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, hetgeen wordt veroorzaakt doordat het prioneiwit PrP (prion protein) verkeerd gevouwen is.'

Maar u bent toch niet van landbouw?
'Wat denkt u? Ik ben bioloog gespecialiseerd in de moleculaire genetica, ik deed onderzoek naar de Caenorhabditis elegans, een nematode die als modelorganisme wordt gebruikt. Dan kom je toch niet bij Binnenlandse Zaken terecht? Dacht u nu echt dat ik vrijwillig een hoed draag? Dat is werkkleding.'

Maar het Ministerie van Infrastructuur en Milieu zit aan de Plesmanweg, en u loopt elke keer de torens van de Haagse Turfmarkt binnen?
'We doen aan flexkantoren. In werkelijkheid houd ik mij bezig met de ingrijpende hervorming van het Europees landbouwbeleid. Gecertificeerde biologische bedrijven komen ook in aanmerking voor de premie voor vergroening. Daarmee is een grote stap gezet op weg naar een groenere, innovatievere en duurzamere landbouw.'

U mag gewoon niks zeggen hè, over die Amerikaanse inlichtingendienst?
'Ik draaide gisteren een boutje aan een nippeltje van een transistortje en toen kreeg ik een steek in m’n pijnappelklier en toen zag ik sterretjes en hup, daar lag ik…'

donderdag 6 februari 2014

Schaduwregering

Denk niet dat de VS worden bestuurd door Obama en zijn regering. Nope. Volgens een Iraans persbureau is er namelijk een Alien-schaduwregering die stiekem aan de touwtjes trekt. Zou allemaal staan in uitgelekte stukken van klokkenluider Edward Snowden. Die uitgerekend handen van Iran zijn gekomen.

Dat lezen we uiteraard weer bij Want To Know van allesgelover Guido Jonkers, die elk onzinstuk vertaalt dat hij op het internet vindt, en daarvan dan ook meteen maar het auteursrecht claimt. Zou Jonkers zich nou nooit eens realiseren hoezeer die stukken elkaar tegenspreken? Want Barracuda kan diverse artikelen aanwijzen waarin Obama weer een handpop van de New World Order is.

Ook leest Jonkers steevast nooit eens verder dan zijn neus lang is. Hij haalt The Washington Post aan, maar laat de context weg. Bij die krant wordt namelijk flink de draak gestoken met de Iraanse berichten. Temeer daar de vermeende alienregering in Nevada zou kamperen en voorheen Nazi Duitsland regeerde. 'Fars News takes us through a veritable hall-of-mirrors of sources "confirming" their scoop. The progenitor of it all, of course, is ostensibly NSA leaker Edward Snowden, who has waited until now to reveal that the real reason for all those NSA programs is aliens. As best I can tell, Fars claims that Snowden gave this information to Russia's Federal Security Service  (FSB). They also say it was independently confirmed by former Canadian defense minister Paul Hellyer. (Hellyer, who is 90, does indeed argue that aliens have visited Earth many times, though I haven't seen him comment on this particular story.) The FSB, they say, put all this information down in a secret report, which was inexplicably obtained by the ultra-fringe conspiracy theory Web site, Whatdoesitmean.com.'

Maar Guido weet het weer zeker: 'Feitelijk is er wel degelijk méér te vinden over de beweringen die het Iraanse persbureau doet. Velen van onze lezers hebben veel tijd in deze materie gestoken en wéten dat dit verhaal een harde kern-van-waarheid bevat..'

Hoezo, feitelijk? Guido haalt een artikel aan over geheime ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Eisenhower en aliens. Maar denken we even met Guido mee, en laten we het waarheidsgehalte van dit verhaal ook maar even buiten beschouwing, dan kun je daaruit toch moeilijk afleiden dat de VS door een alien schaduwregering wordt aangestuurd. Het kan immers maar zo zijn dat Eisenhower de buitenaardse bezoekers heeft uitgezwaaid en nooit meer terug heeft gezien.

Het curieuze is: zelfs als enkele lezers van Want To Know het verhaal in twijfel trekken en Guido beschuldigen van het papegaaien van nieuws van dubieuze websites, dan nog schiet Jonkers onmiddellijk in de verdediging. 'Van dit soort reacties krijg ik altijd een beetje buikloop'.

Zijn critici zijn echter onverbiddelijk: 'Wanttoknow.nl neemt het bericht over van openminds.tv (1x) Deze neemt het over van Washington Post journalist Max Fisher die het zelf al niet serieus neemt (2x). Fisher heeft het weer van Fars (Iraanse nieuws agentschap). (3x) Hoezo Iran????? Zit de rest van de wereld te slapen of zo? Fars heeft het weer van whatdoesitmean.com (4x) Geen idee wie of wat deze site in de lucht houdt en waar ze zitten.' Na nog wat kritiek weet Guido eindelijk hoe hij hierop moet reageren: 'Open your mind.. It’s like a parachute.. It ONLY WORKS when its OPEN..' 

woensdag 5 februari 2014

Fukuhoaxes

De Japanse regering gaat reddingswerkers onderzoeken die in 2011 bij de kerncentrale in Fukushima aan straling werden blootgesteld. Daarvoor zal een commissie van radiologen en andere experts worden ingesteld, zo meldt de Japanse publieke omroep NHK dinsdag.

Dat is toevallig, want KloptDatWel heeft een dezer dagen nog eens de stofkam gehaald door de vele Fukushima-onzin die sites als Wij Worden Wakker verspreiden. Zo maakten diverse buitenlandse sites melding van twee ondergrondse explosies in het gebied rond Fukushima. Waarmee de volgende megaramp een feit zou zijn. In de blogosfeer dan. Wat natuurlijk meteen weer werd overgepend door webstekken die nooit iets uitzoeken.

Het gaat echter om een volkomen verzonnen verhaal van ene Sorcha Faal, die bij Rational Wiki wordt aangeduid als 'alleged author of an ongoing series of "reports" published at WhatDoesItMean.com, whose work is of such quality that even conspiracy nutters other don't think much of it.' Bij het stuk verscheen een foto van de 'explosie', maar die was van Unit 3 uit maart 2011. KloptDatWel: 'Zo gaat het met veel van die verhalen, de ene dubieuze site neemt het van de andere over en met een beetje pech ziet het verhaal er op een gegeven moment net geloofwaardig genoeg uit dat het 'viral' gaat via Facebook en Twitter.'

Maar is er meer, er is altijd meer! In augustus 2013 brachten de Japanse autoriteiten het slechte nieuws dat er heel veel radioactief besmet geraakt koelwater in zee loopt, omdat het via het grondwater vermengd raakt. Sindsdien circuleert er een plaatje waarop de verspreiding van dat radioactieve water te zien. Maar het plaatje is gemaakt door het National Oceanic and Atmospheric Administration in maart 2011 meteen na de aardbeving en laat zien wat de golfhoogte was van de tsunami die volgde. Niks niet radioactieve straling, dus.

'Veel van deze bangmaakverhalen worden snel ontkracht, maar als je niet weet waar je moet zoeken, loop je die verhalen misschien mis', schrijft KlopDatWel, die de browserapp van rbutr.com adviseert om feit van fictie te onderscheiden.Volgens Barracuda kan de gemiddelde lezer dat zelf ook.

dinsdag 4 februari 2014

Toine

De politicus Toine Manders is niet blij dat de politicus Toine Manders is opgepakt. Die laatste is namelijk niet dezelfde, want aftredend voorzitter van de Libertarische Partij. Manders (de enige echte) vreest 'dat dit onnodig negatief afstraalt op de verkiezingscampagne'.

De libertariër Manders (44) werd vorige week gearresteerd door de fiscale inlichtingen- en opsporingendienst FIOD. Wegens belastingontduiking. Er zouden meerdere invallen zijn gedaan in onder andere Den Haag en Cyprus.

Manders ontdekte ooit als scholier een straffe overeenkomst tussen fascisme, communisme en de moderne verzorgingsstaat. Bij alle drie beperkt een machtige overheid de vrijheid van haar burgers. Het grootste schandaal van de verzorgingsstaat is volgens Toine de gelegaliseerde roof die de Belastingdienst bedrijft. Een almachtige staat steelt tot tweederde van het inkomen van de burger. Geld dat vervolgens wordt verspild of nog erger, wordt gebruikt om mensen lastig te vallen of tegen te werken.

Nu is het mooie is dat Toine ook gewoon belasting betaalt. Die had een aantal jaartjes geleden een akkefietje met de fiscus over een naheffingsaanslag. Wel foeteren tegen die blauwe enveloppen, maar ze ondertussen gewoon betalen.

Bij de spreekbuis van de Libertarische beweging Vrijspreker schijnen ze al precies te weten hoe de vork in de steel zit. 'Toine helpt mensen om volgens geheel legale constructie belastingen te ontwijken. Let wel: legaal ontwijken, niet illegaal ontduiken. Zij doen niets anders dan gebruik maken van de incompetentie van de staat, zoals vele multinationals en leden van het koningshuis ook doen.'

Met daaronder onder meer de opmerking dat de belastingen in Nederland veel te hoog zijn, wat weer zou komen door - let op - 'miljoen linkse baantejscarrousel-ambtenaren, de miljoenen uitkeringstrekkers, de idioot achterlijke en waanzinnige plannen van onze opeenvolgende regeringen als windmolens, massa-immigratie, buitenlandse missies etc.'

Zondag volgde er weer een stukje bij Vrijspreker, met min of meer dezelfde inhoud. Terwijl de details toch echter overal te googelen zijn. Manders en een handlanger zouden geholpen hebben met het plegen van faillissementsfraude, fiscale delicten en valsheid in geschrifte. Vorig jaar al is aangifte gedaan door de DNB.

Maar er is al eerder ook aangifte gedaan door de curator van zijn failliete advieskantoor. Cashbetalingen werden niet in het grootboek verantwoord, bankrekeningen verzwegen, conceptovereenkomsten werden geantedateerd en schijnconstructies opgezet. Manders liet zich uitschrijven wegens vertrek naar de VS, maar bleef intussen in Nederland, waarna zijn paspoort werd ingenomen. De naleving van de libetarische gedachte leek 'in toenemende mate uit het oog te zijn geraakt', constateert de curator. In juli moest Manders van de rechter trouwens al 3 ton voorschot voor een boedeltekort ophoesten. Sappige details hier.

maandag 3 februari 2014

Ankergate

En ineens was daar Ankergate. Vrijdag meldden enkele kranten dat Hans Anker, de raadsman van het gerenommeerde advocatenduo Anker & Anker, voorlopig uit de running is na een ongeluk met zijn racefiets. Daarbij brak hij beide benen en liep hij ook nog eens een bacteriële infectie op.

Het nieuws kwam wat laat naar buiten omdat Wim Anker in de Utrechtse rechtbank een zaak van zijn broer overnam en moest uitleggen waarom hij daar stond (niet dat je het verschil kunt zien). In het ziekenhuis schrokken ze eind vorig jaar flink van de ernst van de verwondingen. 'Er werd een vergelijking getrokken met een parachutist die van honderden meters hoogte neerstort zonder dat de parachute opengaat.'

Het nieuws was nog niet bekend, of Micha Kat wist de ware toedracht. Er was natuurlijk een moordaanslag op Anker gepleegd omdat hij zou gaan 'zingen' over Demmink, Vaatstra en de pedonetwerken. En gisteren had hij het bewijs daarvan in handen. Want Hans twitterde ondanks zijn gebroken benen vrolijk door. 'De tweets van Hans Anker (afbeelding) tonen een gat op 29, 30 en 31 december'.

Een lezer moest Kat uit de droom helpen. 'Je gaat te snel, Kat! De twitterende Hans Anker is NIET de advocaat uit Akkrum, maar een “pollster and strategist” bij het EP'. Het staat er inderdaad ook nog bij ook: @HansAnker, Pollster and strategist, The Hague. De Ankertjes die Kat bedoelt wonen al jaren in Friesland. De broers zijn zelfs actieve gangmakers in het verenigingsleven van Akkrum. Twitteren doen de tweelingbroers al helemaal niet.

Kortom, Kat heeft zichzelf overtroffen. Grote klasse. Zijn speurderskwaliteiten zijn nu voor eens en voor altijd aangetoond. We hebben het stukje ingelijst voor het geval het vanochtend schielijk wordt weggehaald.

UPDATE: Kat heeft zijn canard snel weggepoetst.

zondag 2 februari 2014

Chauffeur



Opmerkelijke wendingen weer in de gekte rond Demmink. Afgelopen week liepen de plotters weg met Henk Krol, die donderdagavond in het televisieprogramma Eén op Eén vertelde dat hij de afgelopen jaren bij minister Ivo Opstelten van justitie tot drie keer toe had aangedrongen om de positie van voormalig topambtenaar Joris Demmink bespreekbaar te maken. De laatste keer dat Krol met de minister over de positie van Demmink sprak, was twee weken voor de affaire om de pensioenpremies bij de Gay Krant. Kan geen toeval zijn, dat begrijpt een kind.

Vervolgens dook ineens een oud-chauffeur van Demmink op. Uitgerekend bij Martin Vrijland, die werkelijk niet wist wat hem overkwam. Hans Bakker was chauffeur van Joris Demmink van 1992 tot 1996 en heeft zelfs nog bemiddeld bij het gesprek tussen Krol en Demmink toen de Gay Krant zijn later gecorrigeerde beschuldigingen afdrukte.

Bakker meldt naar aanleiding van een publicatie over Demmink bij Vrijland, met een vet Haags accent, dat alle geruchten over Demmink zijn inziens volkomen onzin zijn, simpelweg omdat hij Demmink dagelijks bracht en haalde. Tot 's avonds laat zat Demmink gewoon op zijn departement te werken, dus het beeld van de topambtenaar die zich in de late avond naar plantsoenen en jongensclubs liet rijden, klopt niet.

En Bakker maakt ook korte metten met geruchten over wat dé chauffeur van Demmink had moeten zijn: ene Mostert (en niet Mosterd, zoals plottertjes jarenlang weer eens foutief hebben geschreven). Die zou het promiscue gedrag van de DG op de achterbank niet meer hebben kunnen verdragen en kwam onder 'verdachte omstandigheden' te overlijden. Maar die Mostert reed niet voor Demmink, weet Bakker, maar voor de staatssecretaris, en hij is aan een al jaren durende hartkwaal overleden.

'Ja, maar uiteraard was u niet overal bij', werpt Martin tegen. Per slot van rekening moet er nog wat te fantaseren overblijven. Inmiddels weten de plotters bijna zeker dat deze verklaring a decharge voor Demmink 'gestuurd' moet zijn, want zo gaat dat met plottertjes: onwelgevallig nieuws wordt eenvoudig weggereneerd. Met de AIVD enzo.

Barracuda twijfelt echter geen moment aan het verhaal deze inmiddels gepensioneerde chauffeur, gelet op de details die hij vertelt. Die is natuurlijk gaan zoeken op internet na de vele publiciteit rond Demmink van de afgelopen dagen, en had domweg geen idee dat hij een homofobe malloot aan de telefoon had. Dat realiseerde hij zich pas de dag erop toen hij zag hoe Martin het gesprekje had opgetekend. 'Ik heb jouw gesprek met Myra gehoord en daar werd ik niet echt vrolijk van. Jouw ideeën over bijvoorbeeld het Rusland van Poetin vind ik zeer bedenkelijk." Weer wat geleerd: steek nooit je neus in een wespennest van complotters.

Inmiddels bestookt ook Ton Hofstede de arme man weer met hijgerige vragen. Hans, als je dit toevallig leest: gooi de deur dicht voor deze dwazen. Ze geloven je toch niet en gaan met je woorden aan de haal.

zaterdag 1 februari 2014

Dagboekgate

Nieuwe bizarre fase in dagboek-gate, toeterde Hans Mauritz naar aanleiding van het Vaatstra snelvonnis gisteren in Assen. Na Dankbaar en Mauritz - de Peppi en Kokki onder de complotters - was het nu de beurt aan de erudiete Frides Laméris om de dagboeken Maaike Vaatstra van het web te verwijderen. Die er overigens nog gewoon staan. Niet alleen riskeert Frides daarmee straks 2500 euro boete 'per gedraging per dag', sowieso moet Frides 6000 euro proceskosten ophoesten.

Bellenblazer Mauritz ging natuurlijk eerst tekeer tegen de rechtbankverslaggever Chris Klomp die het schrijversduo al eens flink de les had gelezen. Klomp zou de meest flagrante desinformatie over de onwetend gehouden Nederlander uitstorten. 'Ze papegaaien elkaar allemaal na, zonder een gram onderzoek te doen'. Maar als Barracuda juist geïnformeerd is, heeft die hele Mauritz zelf ook 'geen gram onderzoek' verricht voor het aanstaande boek over Vaatstra, maar het broddelwerk van Wim Dankbaar alleen maar opgeleukt. Wim kan namelijk niet schrijven.

'De dwangsommen liegen er niet om (...) maar de aanzegging dat Frides alle medestrijders die bij hem bekend zijn dient aan te geven (lees: te verraden) heeft ons allen nu in een Noord-Koreaanse situatie gebracht.' Het is toch wat, zeker als je ook nog die gehate 'desinformatie' van Klomp moet citeren.

Frides en Mauritz lieten hun gezicht namelijk niet zien in de rechtbank. Die eerste had in een mail zijn bezwaren aan de rechtbank kenbaar gemaakt en mopperde over een 'evidente vorm van rechtsongelijkheid' aangezien hij als 'enige persoon in dezen' is gedagvaard. Feitelijk klopt dat al niet, want Dankbaar en Mauritz zijn eveneens gevonnist, maar Barracuda kan wel een extra reden verzinnen. Het vonnis tegen Dankbaar & Co was nog niet uitgesproken, of Frides zette de dagboeken weer online, daaraan toevoegend 'Je moet wel durven'. Ook ronkte Frides dat hij al eens eerder een vonnis helemaal naast zich had neergelegd. Dan moet je nu niet gaan piepen.

Nog mooier is deze: 'Ik wens hierbij dus om bovengenoemde redenen als het ware de heer Moszkowicz (advocaat voor Vaatstra) te wraken en verzoek u bij deze dringend om het KG te verdagen tot de boven geconstateerde rechtsongelijkheid is opgeheven.' De advocaat wraken, ook dat lijkt Frides weer eens niet helemaal helder te hebben. Zou hij het vonnis eigenlijk wel begrepen hebben?